Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Sri Jul 16, 2008 1:30 pm Naslov poruke: BMW R75 with sidecar |
|
|
evo, dovrsio sam i njega, htio sam ga rijesit prije ljetovanja pa onda dalje u nove radne pobjede
kad sam ga slozio bio sam prilicno zadovoljan kak je ispao i onda sam ga slikao ....uglavnom, po mom misljenju, na slikama izgleda puno losije neg uzivo....prokleta kamera je nasla sve nedostatke italerijeve makete i moje kao maketara
evo par slikica...
ocito nisam mjenjao drzac prednjeg baltobrana, sto mi je sad pomalo zao jer je ovaj zbilja puno predebeli, al sad mi se bogami ne da razvalit cijelu maketu zbog tog...
ajde, da bude neke koristi od fotica, otkrio mi je i neke stvari koje sam zaboravio napravit....recimo, obojat blato ispod blatobrana prikolice, zacrnit auspuh i jos neke sitnice....sve kablove i cijevi sam radio sam i pospajao ih najbolje kaj sam mogao iz onih nekoliko losih slika koje sam nasao na netu, tak da neke mozda i ne vode kam bi trebale vodit ....al definitivno motor izgleda bolje sa njima jer onakav kakvim ga da italeri izgleda stvarno jadno i pusto...dodao sam i mali brzinomjer, kojeg naravno, italeri nije dao...takoder pokusaj reprodukcije sa jedne mutne i ukoso slikane slike
evo, za kraj jedna slika da me malo opravda ...da oni koji ne znaju kolko je to malo steknu dojam
to je tolko malo da vjerojatno stane na sic prikolice goranovog zundappa
uglavnom, ja sam zadovoljan kak mi je ispao...uzivo...na slikama mi se ne svida, hehe ...al kak drugacije da vam ga pokazem i da cujem kritike;) _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ares212
| | Član od: 08 Lip 2008 | | Poruke: 378 | |
|
Upisano: Sri Jul 16, 2008 1:32 pm Naslov poruke: |
|
|
super
zadnja slika me prosvijetlila |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Jul 16, 2008 1:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Sasvim je OK
Možda MG34 u malo svijetliju nijansu, ovo je čisti gun metal zar ne? A ostalo s obzirom na veličinu je više nego ok...
Mrvicu više chippinga oko poklopca rezervoara i koja mrljica benzina
Ma dobar je
Pozz!
T34: poruka promijenjena dana: Sri Jul 16, 2008 1:58 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Sri Jul 16, 2008 1:45 pm Naslov poruke: |
|
|
ma i ko obicno, slike su tamnije nego kaj bi trebale bit pa se MG cini skroz crni....svijetliji je....kad gledas maketu izdaleka fenomenalno izgleda, hehe  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Goran
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 1423 | | Mjesto: Jastrebarsko |
|
Upisano: Sri Jul 16, 2008 1:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Bogme ovaj nosač prednjeg blatobrana ubija svojom debljinom, mislim da bi ga ipak trebao promjeniti. I probuši rupu u auspuhu.
Inače, nije loše uopće. Jedino meni malo fali prašine po njemu. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Sri Jul 16, 2008 1:59 pm Naslov poruke: |
|
|
| Goran Napisao/la: | Bogme ovaj nosač prednjeg blatobrana ubija svojom debljinom, mislim da bi ga ipak trebao promjeniti. I probuši rupu u auspuhu.
Inače, nije loše uopće. Jedino meni malo fali prašine po njemu. |
za prenjim blatobranom sam se namucio dok sam ga upasavao tak da mi se stvarno ne da rasturat sad prednju vilicu kad je vec gotovo, kakav je, takav je....a auspuh....zavrsetak auspuha je debel 1 mm...iskreno, nemam s cim to busit, a i mislim da bi napravio vise stete neg koristi....zacrnit cu ga malo pa se nece vidjet da nema rupu... _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Goran
|
Upisano: Sri Jul 16, 2008 2:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma kažem, nije loše uopće. Ja ih imam složenih par komada, zbilja su sitni ali dinamitni.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Jul 16, 2008 2:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Solidno napravljeno. Odavno sam složio jednog (prije 20-tak god.), zajedno sa figurama. Ono što bi ja još promjenio (osim već navedenih detalja), kad bi ga još jednom radio, su žbice na felgama...Na tvom bi mjestu još malo doradio sjedala. Izgledaju previše novo... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Sri Jul 16, 2008 2:33 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Solidno napravljeno. Odavno sam složio jednog (prije 20-tak god.), zajedno sa figurama. Ono što bi ja još promjenio (osim već navedenih detalja), kad bi ga još jednom radio, su žbice na felgama...Na tvom bi mjestu još malo doradio sjedala. Izgledaju previše novo... |
eh, sad....felge...ko ce jos to napravit ....imas mozda sliku tog svog BMW-a?....htio bi vidjet kak su ti figure ispale....cine mi se kriminalno lose i ne mislim ih koristit.... _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| adler 2
 | | Član od: 10 Ruj 2007 | | Poruke: 98 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sri Jul 16, 2008 2:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobra bemba! ja baš naručujen istu bembu od italerija pa me
zanimaju te ručkice gasa i kočnice na volanu; jesi ih sam izradia ili
su u kompletu nevidi se baš najbolje na slici? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
|
Upisano: Sri Jul 16, 2008 2:36 pm Naslov poruke: |
|
|
volan ti dode izliven u komadu _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minesweeper
 | | Član od: 21 Sij 2007 | | Poruke: 962 | |
|
Upisano: Sri Jul 16, 2008 2:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepi mališan  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Goran
|
Upisano: Sri Jul 16, 2008 2:44 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Ono što bi ja još promjenio (osim već navedenih detalja), kad bi ga još jednom radio, su žbice na felgama... |
Ja već dva dana pokušavam raditi žbice na felgama na svom Zundappu, jedino pametno do čega sam do sada došao su tanke igle iz ljekarne, ali opet, ja radim 1:9 mjerilo..
S druge strane, svaki kotač ima 48 žbica, 24 po svakoj strani, puta 4 kotača, kako da objasnim ženi u apoteci tolike igle, ako joj kažem za što mi trebaju, pospremiti će me na psihijatriju.. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ares212
| | Član od: 08 Lip 2008 | | Poruke: 378 | |
|
Upisano: Sri Jul 16, 2008 3:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| Goran Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | | Ono što bi ja još promjenio (osim već navedenih detalja), kad bi ga još jednom radio, su žbice na felgama... |
Ja već dva dana pokušavam raditi žbice na felgama na svom Zundappu, jedino pametno do čega sam do sada došao su tanke igle iz ljekarne, ali opet, ja radim 1:9 mjerilo..
S druge strane, svaki kotač ima 48 žbica, 24 po svakoj strani, puta 4 kotača, kako da objasnim ženi u apoteci tolike igle, ako joj kažem za što mi trebaju, pospremiti će me na psihijatriju.. |
hehe
mislit će da se drogiraš |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Jul 16, 2008 3:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Što se tiče mog BMW-a, to mi je bila prva maketa u 1/35. Figure nisu bog-zna šta, a mogu ga fotografirat kad opet odem do Splita gdje mi stoji u staroj vitrini. Radio sam ga kao srednjoškolac, OOB, tako da nije maketa "za rezanje žila". Žbice je moguće napraviti. Nisam to osobno radio, ali sam vidio maketu na kojoj je to napravljeno od rastegnutih spruova na predhodno izrađenoj šabloni. Mislim da postoje za kupit i fotojetkane, koje su doduše plošne, ali svejedno bolje od ravnih pločica na maketi. Nego, Gorane, jesi li probao napravit žbice od žice za gitaru. Čvrste su i dovoljno tanke... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|