Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sri Lis 22, 2008 10:24 am Naslov poruke: Mirage IIIC-J- 1/48, Eduard |
|
|
Živili...
...nemam ništa mlazno pa rekoh da uradim jednog.. Vjerojatno ću trebati savjete pa ne ljutite se ako budem dosadan. Započeo sam Mirage IIIc koji sam dobio na takmičenju 3 kupa Zg. U osnovi radim prop ali zaista mi je bilo žao mjenjati ga ili prodavati baš zbog toga. Prije odprilike 2 mjeseca nabavio sam i pe za isti pa da se i u tome okušam. Naime nikad nisam radio sa jetkovinom ....i nadam se da ću se snaći..
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Sri Lis 22, 2008 10:29 am Naslov poruke: |
|
|
Ajde neka! kada odeš među let lampe, teško se vratiti na propeleraše!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Huha
 | | Član od: 25 Kol 2006 | | Poruke: 64 | | Mjesto: Zagreb, HR. |
|
Upisano: Sri Lis 22, 2008 11:00 am Naslov poruke: Drzim fige... |
|
|
Dolazi razdoblje manje lijepog vremena pa cu valjda vise biti u podrumu i maketariti, a ne samo surfati po maketarskim forumima...
Anyway, s obzirom da sam slab na Mirage i Francuze opcenito, ovo cu pratiti sa zanimanjem. Imam nesto slika, ako ce ti trebati nesto, javi, mozda cu moci pomoci. _________________ Pozdrav,
Huha (>o<-<
maketar-teoretičar |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Sri Lis 22, 2008 11:32 am Naslov poruke: |
|
|
Aah! Welcome to the dark side, my young padawan....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 22, 2008 11:51 am Naslov poruke: |
|
|
Za koje si se oznake odlučio? _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 22, 2008 12:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Jedva čekam napredak Bit će to opet jedna vrhunski izrađena maketa  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sri Lis 22, 2008 12:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala Huha, sigurno će mi štogod trebati...
| Citat: | | Za koje si se oznake odlučio? |
..Grunfe, odlučio sam raditi Izraelskog...Nekako mi se više dopada maskirni. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 22, 2008 1:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| Aranza Napisao/la: | Hvala Huha, sigurno će mi štogod trebati...
..Grunfe, odlučio sam raditi Izraelskog...Nekako mi se više dopada maskirni. | E, tu sam te čekao... Imam istu maketu i Eduard je debelo fulao sa oznakama. One su u osnovi točne, ali su svi maskirni (uključujući i mog favorita Shahak 59), za koje su dane oznake, imali drugi motor ugrađen u Izraelu. Naime, Eduard daje maketu sa motorom Atar 9B, a Izraelci su naknadno ugradili Atar 9C. Razlika je velika i upečatljiva, jer je cijeli stražnji dio aviona drugačiji, uključujući široku kompliciranu malaznicu i kućište za kočioni padobran. Za sad još nitko ne radi resinski/PE set kojim bi se to moglo korigirati, a skrečanje toga je pravi podvig dostojan mikrokirurgije... Ne kažem da nije izvedivo i na netu ima mnoštvo referenci i fotografija. Postoji odlična knjiga o asevima na izraelskim Mirage-ima (Shahak, Nesher po izraelskoj terminologiji) od izdavača Osprey... Ako ti se baš radi maskirni, postoji ih nekoliko koji su neko vrijeme još letjeli sa starijim motorom, a već su dobili nove boje. Doduše, ako ti se radi neki sa gomilom pobjeda i žuto-crnim trokutima na krilima, onda te čeka skrečanje, ako ne mogu ti poslati kolor profil maskirnog Shahaka sa Atar 9B motorom, ali te onda čeka prerada dekala. To je jednostavnija opcija. Evo sam se opet raspisao i pokvario veselje... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Sri Lis 22, 2008 2:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Zanimljivo Grunfe! kao iz rukava izbacuješ podatke...ja sam tanak što se tiče francuza, a pogotovo Izraelskih verzija...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mislav
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 425 | |
|
Upisano: Sri Lis 22, 2008 5:43 pm Naslov poruke: |
|
|
No, prvo brodovi, onda ma-mlazni avioni.... ... Sto je sljedece?
Ajde, samo polako i ispasti ce novo remek-djelo... _________________ Mislav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PELE
 | | Član od: 10 Kol 2008 | | Poruke: 287 | | Mjesto: Pancevo, Srbija |
|
Upisano: Sri Lis 22, 2008 5:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Lepo si poceo, svaka cast!
Ocekujem jos slika u radu............
Pozdrav!
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Sri Lis 22, 2008 11:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Aranza Napisao/la: | Hvala Huha, sigurno će mi štogod trebati...
..Grunfe, odlučio sam raditi Izraelskog...Nekako mi se više dopada maskirni. | E, tu sam te čekao... Imam istu maketu i Eduard je debelo fulao sa oznakama. One su u osnovi točne, ali su svi maskirni (uključujući i mog favorita Shahak 59), za koje su dane oznake, imali drugi motor ugrađen u Izraelu. Naime, Eduard daje maketu sa motorom Atar 9B, a Izraelci su naknadno ugradili Atar 9C. Razlika je velika i upečatljiva, jer je cijeli stražnji dio aviona drugačiji, uključujući široku kompliciranu malaznicu i kućište za kočioni padobran. Za sad još nitko ne radi resinski/PE set kojim bi se to moglo korigirati, a skrečanje toga je pravi podvig dostojan mikrokirurgije... Ne kažem da nije izvedivo i na netu ima mnoštvo referenci i fotografija. Postoji odlična knjiga o asevima na izraelskim Mirage-ima (Shahak, Nesher po izraelskoj terminologiji) od izdavača Osprey... Ako ti se baš radi maskirni, postoji ih nekoliko koji su neko vrijeme još letjeli sa starijim motorom, a već su dobili nove boje. Doduše, ako ti se radi neki sa gomilom pobjeda i žuto-crnim trokutima na krilima, onda te čeka skrečanje, ako ne mogu ti poslati kolor profil maskirnog Shahaka sa Atar 9B motorom, ali te onda čeka prerada dekala. To je jednostavnija opcija. Evo sam se opet raspisao i pokvario veselje... |
E tu sam te čekao , ispravak netočnog navoda, postoji konverzija:
http://www.pjproduction.net/index.php?productID=270 _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Sri Lis 22, 2008 11:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Ajmo, sape gore...... da je kolega napravio maketu, stavio je u gotove projekte, koliko bi vas skuzilo da tu nesto ne stima? Ok, Grunfe, spusti ruku, pitanje je za ostale......
Bit ce to odlicno, pa makar i sa pogresnim motorom.....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Čet Lis 23, 2008 8:47 am Naslov poruke: |
|
|
| Evo ja ne bi skužio ni da je motor kriv ni da su oznake krive pa što se mene tiče napravi bilo koju opciju, ali da je šareni (maskirni), ti su mi baš lepi!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|