Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Drveni brod

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Ivica

Član od: 14 Sij 2009
PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 4:21 pm    Naslov poruke: Drveni brod Citiraj ovaj komentar

Evo jedan moj dovršen rad. Ovo sam našao par slika prije nego je bio skroz gotov ( fale još neke sitnice oko pituranja lista kormila, par konopi, i novi stalak. ).

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 4:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Predivno Very Happy Oduvjek sam želio slagati drvene brodove, al nemam ja živce za to.
Natrag na vrh
brodomaketar

Član od: 25 Jul 2008
PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2009 8:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

prelepo, ako imas jos slika ovog prelepog trabakula postavi
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Velj 10, 2009 10:48 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izgleda vrlo lijepo. Daj još koju sliku detalja.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Ivica

PorukaUpisano: Sri Velj 11, 2009 9:14 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

skužaj Grunf samo da uvatin malo vrimena i nema problema, priko sedmice i neman baš praznog hoda, suboton ili nediljon OK.
Natrag na vrh
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Pet Velj 20, 2009 11:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jaaaako dobro
Po slikama mi se čini da nije veliko mjerilo?
Još jedno pitanje:
Nacrti?, imaš ih, možeš slati?
Leo
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Ivica

PorukaUpisano: Pon Velj 23, 2009 9:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To su nacrti iz jedne stare knjige, meni ih je kopira i posla vedro isto tako ako si zainteresiran mogu ti poslat samo mi daj adresu.
Ali onako za informaciju ( ja san to nabavija ima jedno 5-6 miseci ) u Rijeci CTK ima ti knjiga od Lučana Kebera "Kako izraditi trabakul" vrlo detaljno štivo za dva načina izrade .Obzirom da u nas i nema baš knjiga sa temom izrade drvenih brodi ja san je kupija kao obavezno.
U svakon slučaju ako si zainteresiran samo adresu i riješit ćemo nešto.
Natrag na vrh
Dida

Član od: 05 Velj 2007
Mjesto: Sisak
PorukaUpisano: Uto Ožu 03, 2009 4:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ivica Napisao/la:
... Ali onako za informaciju ( ja san to nabavija ima jedno 5-6 miseci ) u Rijeci CTK ima ti knjiga od Lučana Kebera "Kako izraditi trabakul" vrlo detaljno štivo za dva načina izrade...

I mene bi jako zanimala ova knjiga. Molim te, reci mi, gdje se može kupiti, u kojoj knjižari?
Puno hvala!
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Ivica

PorukaUpisano: Sri Ožu 04, 2009 8:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dida zoveš direkto evo ti link tu su brojevi telefona

http://www.ctk-rijeka.hr/

i ljubazna gospođa šalje na kućnu adresu, plačanje je pouzeću ( čini mi se ) i to je to čaka san jedno 15-tak dana.
Natrag na vrh
Dida

PorukaUpisano: Sri Ožu 04, 2009 11:06 am    Naslov poruke: Libar naučen Citiraj ovaj komentar

Ivice, hvala ti za link. Knjigu sam naručio, nije ni skupa, svega 120 kn. Želim ti ugodan dan.
Dida

PorukaUpisano: Čet Ožu 05, 2009 3:58 pm    Naslov poruke: Knjiga stigla! Citiraj ovaj komentar

Nećete vjerovati: knjiga je danas stigla! Very Happy
Ivica

PorukaUpisano: Pet Ožu 06, 2009 9:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I onda kako si zadovoljan?
Natrag na vrh
Dida

PorukaUpisano: Pet Ožu 06, 2009 9:54 am    Naslov poruke: Jako dobra knjiga Citiraj ovaj komentar

Prezadovoljan sam. Knjiga je jako dobra, nisam ni znao da postoji. Kada završim s leutima ići ću raditi trabakul.
Ivica

PorukaUpisano: Pet Ožu 06, 2009 3:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dida, postoji još jedna super knjiga. Na porti tehničkog muzeja u Zagrebu san je kupio. Isti autor, od batane do štilca i peliga tj svi brodi iz naše povjesti su tu. Nije detaljna kao ova šta si je kupio ali je vizuelno puno efektnija ( format A 3, korice sa djelom od furnira, dvojezična hr. i eng., ... ). U svakom slučaju imaš krivulje rebara svih brodi tako da netribaš puno gubit vrime. Ima samo jedan problem ja san je naručija i nikako da dođe kad san pita u čemu je problem gospođa mi je rekla da je problem pakiranja jer je knjiga velika i lako se može oštetit. rezervira san je i ubrza sljedeći moj dolazak u Zagreb. Da nedužim Dida ova knjiga ( bar meni ) je fenomenalna. Kod nas i nema baš knjiga na ovu tematiku tako da ju je lipo imat a i cjena je oko 120-130 kn čini se.
Natrag na vrh
Dida

PorukaUpisano: Pet Ožu 06, 2009 5:40 pm    Naslov poruke: Tradicionalne brodice hrvatskog Jadrana Citiraj ovaj komentar

E, znam za tu knjigu i kupio sam ju prošle godine. Vedro mi je rekao za nju. Slažem se s tobom u ocjeni knjige, predobra je. Koristim se njome pri izradi svog najnovijeg leuta.
Morao bih jednom otići u Split, u škverski muzej i zamoliti kustosa muzeja da mi dopusti izfotografirati maketu bracere "Dinke". Morao bih ju izslikati iz svih kuteva i udaljenosti, jer planiram napraviti i maketu "Dinke".
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma