Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Transformacija Iwate HP-C plus i HP-CH na 0.2 mm?

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
ZIGGY

Član od: 25 Lis 2005
Mjesto: BRCKO DISTRIKT BIH
PorukaUpisano: Čet Tra 02, 2009 7:19 pm    Naslov poruke: Transformacija Iwate HP-C plus i HP-CH na 0.2 mm? Citiraj ovaj komentar

Saznao sam da se Iwate HP-C Plus i HP-CH mogu transformisati na 0,2 mm po potrebi pa me zanima koje tacno djelove treba promjeniti,odnosno kupiti za ovu transformaciju?Ova dva modela Iwate inace dolaze sa iglom i diznom od 0,3 mm.Takodje je moguce transformisati iwatu HP-BH koja je 0.2 mm na 0.3 mm.
Pitanje je:Da li treba promjeniti sve djelove po ovim rednim brojevima( 1,2,3,4) ili samo neke djelove od tih?
Ovo su djelovi koje koristi HP-BH i odgovoaraju za HP-C plus i HP-CH (Hp-Ch je poboljsana verzija Hp-C plus)

1.Needle Cap - IWS - 1101
2.Nozzle Cap 0.2mm - IWS -1407
3.Fluid Nozzle 0.2mm - IWS - 0807
4.Fluid Needle 0.2mm - IWS - 0751/0752

A ovo su djelovi koji su inace na HP-C Plus i HP-CH

1.Needle Cap - IWS - 1102
2.Nozzle Cap 0.3mm - IWS -1403
3.Fluid Nozzle 0.3mm - IWS - 0808
4.Fluid Needle 0.3mm - IWS - 0753
Night Hawk

Član od: 03 Svi 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Čet Tra 02, 2009 7:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A za sto ti treba 0.2mm? Imam HP-C plus (0.3mm) i možeš s njom izvuč skroz tanku liniju, tanju od pola milimetra. Naravno sa puno vježbe. Mislim da ti je to nepotrebna investicija.
A i da odgovorim na pitanje, mislim da treba promijenit samo needle i nozzle.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Čet Tra 02, 2009 7:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zigi a zasto će ti ta dizna od 0,2 mm? mislim da ti za skoro sve potrebe dovoljna i ta što imaš! Very Happy
Natrag na vrh
ZIGGY

PorukaUpisano: Čet Tra 02, 2009 7:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iskreno, palo mi na pamet zbog detaljiranja,kontam ako kupim onda imam 2 u 1,al sad kad vidim po vasim tvrdnjama da se sa iglom i diznom od 0.3 mm moze iscrtati linija od pola mm, onda je to stvarno nepotrebna investicija,pitam se samo koliko se onda tanka linije moze izvuci za iglom i diznom od 0.2 mm Question Very Happy
HrvojeKL

Član od: 26 Svi 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Tra 02, 2009 11:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Može se povući 0,2 mm, ali samo sa tušem Smile
Trebaš promijeniti i nozzle cap, jer je otvor za zrak prilagođen dizi od 0,2 mm. Needle cap može ostati ista. U principu sve ispod 0,3 mm više gravitira kategoriji ilustratorskih airbrusheva nego maketarskih.

Hrvoje
Natrag na vrh
ZIGGY

PorukaUpisano: Pet Tra 03, 2009 12:19 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tacno sam to i sumnjao,da i nozzle cap treba promjeniti jer je jedino jos ona pored ova dva dijela oznacena sa u mm dok needle cap nema te oznake u mm,al nebi me zacudilo da i needle cap treba zamjeniti cak je vrlo vjerovatno da i nju treba jer ima i ona drugacije oznake,recimo na HP-C Plus i HP-CH je IWS-1102 dok je na HP-BH koji je inace 0.2 mm,oznaka za needle cap IWS-1101,nije to bezveze valjda Wink
Minesweeper

Član od: 21 Sij 2007
PorukaUpisano: Pet Tra 03, 2009 7:17 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za te pare koliko te koštaju djelovi možeš badger renegade kupiti Wink
Natrag na vrh
VooDoo

Član od: 27 Lis 2005
Mjesto: Zagreb / Ravnice
PorukaUpisano: Pet Tra 03, 2009 8:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za pere ti jedne iwate i još manje si uzmeš

http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=GU PS270 koji je 0.2 i

http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=GU PS269 koji je 0.3

http://plamo.outthere.info/forum/showthread.php?tid=806

malo prouci pa usporedi s iwatom pa ces vidjeti da je to i neki tamiya modeli izaslo iz iste tvornice sam kaj vjerojatno iwatu brendiraju kao hi-brend i vjerojatno prođe više tstiranja a tamiyu i mr.hobby (gunze) brendiraju kao lo-brend i rade manje testiranja a u konačnici dobiš manje više istu stvar za 3-4 puta manje love- ja radim u sličnoj branši pa znam kak to ide ( konkretno VAG koncern, Audi,VW,Škoda,Seat - isti motori i podvozja a za jednog Audija kupiš 2 Škode iste kvalitete, slične klase - plačaš ime(brand) i dizajn )

ja imam ovaj 269 i ab je prefenomenalan
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma