Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
Upisano: Čet Lip 18, 2009 10:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| darko Napisao/la: | Hmmm,da, dakle vrijedi recept puno zraka malo boje, tako sam i radio na prošloj, ali mi nije dobro ispalo. A niš, vježbat ćemo malo sa strane.
Boje su akril MM ?
Pozdrav ! |
Boje su akril osim mat laka.Špricao sam jačim tlakom je me bilo stah da se boja ne ocijedi,pa sam radio sa gušćom ,one male mače (tufne) maskirne šeme sam radio rijeđom bojom sa puno straha i manjim pritiskom oko 0.8.
Pozdrav _________________ http://www.aeroscale.co.uk/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=4063
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lip 19, 2009 10:16 am Naslov poruke: |
|
|
Da li je ovo početnička maketa? Da li se netko tko je odrastao i ima iskustva sa radom AB-om uopće može nazvati potpunim početnikom? Iz većine komentara na ovu maketu se prvo može vidjeti da dobar dio članstva nije sasvim upućen u to kako treba izgledati Fw 190 A-8/R-2 Sturm. Ovo je doista početnički rad sa nekoliko tipično početničkih pogrešaka, ali je i zaista odlično napravljena maketa za prvu. Autor se doista potrudio i pokazao talent. Vjerujem da ćemo ubuduće vidjeti još puno njegovih odličnih maketa. A sad da u svom stilu (isprovociran dežurnim pljeskačima), bez namjere vrijeđanja nikoga, ukažem na propuste na maketi. Najveća greška je pogrešan propeler. Ovaj VDM širokih krakova ide na varijantu D-9, a ne A-8. Stajni trap nije baš dobro zalijepljen pod korektnim kutovima. Nedostaju cijevi mitraljeza od 20mm, a nekako mi čudno izgledaju cijevi od topova 30mm, kao da su zalijepljeni kratki topovi 20mm koji odgovaraju za A-2/3..?.Treba dodati žicu radio antene koja ide od poklopca kabine do vrha repa. Nigdje ne vidim pitot cijev? Repni horizontalac i vjetrobran kabine nisu dobro legli. Na rezervaru su izgubljene linije panela. Flapsovi bi ipak trebali biti spušteni u donji položaj, osim ako nije prikazan trenutak kad su se počeli spuštati ili ako nisu pokvareni. Kamuflaža na pravom avionu ne izgleda baš ovako. Tko misli da griješim neka u tražilicu upiše Fw 190 A-8/R-2, pilot Wilhelm Moritz, pa pogleda sve o toj varijanti Focke Wulfa i fotografiju dotičnog aviona...Još jednom oprostite na seciranju makete-nije mi nikakva namjera autora baciti u depru ili poklopiti sve one koji su nahvalili maketu, nego nepristrano i bez zlih namjera reći iskreno činjenice, za koje mislim da mogu pomoći autoru da malo popravi maketu kako bi bila još bolja, a i onima koji imaju namjeru raditi istu maketu... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
|
Upisano: Pet Lip 19, 2009 3:37 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Da li je ovo početnička maketa? Da li se netko tko je odrastao i ima iskustva sa radom AB-om uopće može nazvati potpunim početnikom? Iz većine komentara na ovu maketu se prvo može vidjeti da dobar dio članstva nije sasvim upućen u to kako treba izgledati Fw 190 A-8/R-2 Sturm. Ovo je doista početnički rad sa nekoliko tipično početničkih pogrešaka, ali je i zaista odlično napravljena maketa za prvu. Autor se doista potrudio i pokazao talent. Vjerujem da ćemo ubuduće vidjeti još puno njegovih odličnih maketa. A sad da u svom stilu (isprovociran dežurnim pljeskačima), bez namjere vrijeđanja nikoga, ukažem na propuste na maketi. Najveća greška je pogrešan propeler. Ovaj VDM širokih krakova ide na varijantu D-9, a ne A-8. Stajni trap nije baš dobro zalijepljen pod korektnim kutovima. Nedostaju cijevi mitraljeza od 20mm, a nekako mi čudno izgledaju cijevi od topova 30mm, kao da su zalijepljeni kratki topovi 20mm koji odgovaraju za A-2/3..?.Treba dodati žicu radio antene koja ide od poklopca kabine do vrha repa. Nigdje ne vidim pitot cijev? Repni horizontalac i vjetrobran kabine nisu dobro legli. Na rezervaru su izgubljene linije panela. Flapsovi bi ipak trebali biti spušteni u donji položaj, osim ako nije prikazan trenutak kad su se počeli spuštati ili ako nisu pokvareni. Kamuflaža na pravom avionu ne izgleda baš ovako. Tko misli da griješim neka u tražilicu upiše Fw 190 A-8/R-2, pilot Wilhelm Moritz, pa pogleda sve o toj varijanti Focke Wulfa i fotografiju dotičnog aviona...Još jednom oprostite na seciranju makete-nije mi nikakva namjera autora baciti u depru ili poklopiti sve one koji su nahvalili maketu, nego nepristrano i bez zlih namjera reći iskreno činjenice, za koje mislim da mogu pomoći autoru da malo popravi maketu kako bi bila još bolja, a i onima koji imaju namjeru raditi istu maketu... |
Kad sam radio ovu maketu sin mi je rekao -ako te Grumf iskritizira znaći da je dobro-
Flapsove nisam spustio skroz jer sam rebra na njima sam radio i kad su skroz otvoreni ne izgleda toliko dobro ko kad su napola.
Tamiya daje izbor od dva propelera ,a u sastavnici za ovaj avijon kažu da je baš ovaj.Više vjerujem sastavnici nego sebi ,ali ako eksperti kažu da nije ovoj zamjenit ću ga.
Točno topovi još nisu montirani moram nabavit igle , a i inače maketa nije skroz gotova ali nisam mogao dčekat priključit se ekipi ,a bio mi je i izazov saladati postavljanje slika i rad na komp.
Ono što me interesira je ,da li sam trebao psvijetliti boje jer mi se ćini da je premal kontrst zelene i ljubičaste.
Pozdrav Đani _________________ http://www.aeroscale.co.uk/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=4063
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lip 19, 2009 4:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Nisam valjda tako opasan sa svojim kritikama....Inače, dobro je uvijek malo posvijetliti boje u odnosu na mjerilo. Za 1/48 je dovoljno cca 5%.Sastavnicama nikad previše ne vjeruj. Kad radiš maketu uvijek je dobro konzultirati koju knigu i svakako vidjeti fotografiju dotičnog aviona. Samo naprijed-sljedeća maketa će bit još bolja. Ako si u nekoj nedoumici, uvijek je tu OMF-postaviš pitanje i uvijek se netko nađe za odgovor.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Pet Lip 19, 2009 4:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Točno, ja se uopće nisam osvrtao na "povijesnu točnost", da budem iskren nemam pojma kako dotični zrakoplov zapravo izgleda (jer nije ni Spit ni Hurricane ), moje pohvale su išle za "zanatski dio", a tu se valjda slažemo da Vulkanizer očigledno ima potencijala
Pozdrav ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzer Papa
 | | Član od: 10 Tra 2009 | | Poruke: 122 | |
|
Upisano: Pet Lip 19, 2009 11:25 pm Naslov poruke: |
|
|
| VooDoo Napisao/la: | | Uglavnom mislim da bi se trebalo prestat pisati "moja prva maketa" naslovi ako je maketa ovog kalibra odnosno ako su na njoj korištene napredne tehnike, za mene je primjer moje prve makete Osojićev topic di je on farbao kistom pa su mu svi pomagali kak da usavrši tehnike nebili mu druga maketa bolje ispala - ova maketa je za natjecanje i njoj se možemo samo diviti |
Citam tri puta tu poruku i jos ne razumijem sto hoces reci?
Ako prva maketa nekome ispadne jako dobro da ju onda svakako nazove "moja XXVII maketa"? Da bi nekom teoreticaru na forumu bilo toplo oko srca ili da netko sa dvije leve ruke moze mirnije spavati? Pa nisu svi jednako nadareni ni obdareni. To je tako tesko prihvatiti? Vulkanizer ne daj se! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bornjifiko
 | | Član od: 03 Velj 2008 | | Poruke: 120 | | Mjesto: Zagreb. Novi Zagreb. |
|
Upisano: Sub Lip 20, 2009 8:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Nisam valjda tako opasan sa svojim kritikama... |
Hahahaha, pa moja dva frenda ne žele postati fotke svojih maketa samo zato da ne dođu Grunfu ''na tapetu''...
Ne želim se upuštati u raspravu o tome da li je ovo prva ili pedeseta maketa.
Maketa izgleda odlično, očito gospodin ima talenta.
A to će nam i pokazati sa nadolazećim maketama...  _________________ ...Aint' got time to fiddle. I gotta polish duralumin plates on my goat... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
|
Upisano: Sub Lip 20, 2009 11:21 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bornjifiko Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | | Nisam valjda tako opasan sa svojim kritikama... |
Hahahaha, pa moja dva frenda ne žele postati fotke svojih maketa samo zato da ne dođu Grunfu ''na tapetu''...
|
Ma neka pokažu , lipo vidit što više maketa .
Kad mi je sin otkrio ovaj forum prva dva dana sam ćitao samo topike gdje je i Grunf ,jer sam znao da će biti zabavno.Čovik fakat puno zna ,ima oko i može nas puno naućit.
A zna i uzburkat vode ,a bolje da je tako inaće bi bilo dosano.
Pozdrav _________________ http://www.aeroscale.co.uk/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=4063
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzer Papa
|
Upisano: Sub Lip 20, 2009 11:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| Vulkanizer Napisao/la: | | Čovik fakat puno zna ,ima oko i može nas puno naućit |
I hoce pomoc svakom s pravom drugarskom kritikom.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Pon Lip 22, 2009 1:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja ne kužim kako nekome Grunfova kritika može smetat, još ga nisam "ulovio" da je nešto krivo rekao.
Dapaće, kad postam NADAM SE da će on biti jedan od kritičara (a ima ih još nekoliko čije kritike volim pročitati).
@Vulkanizer: Nevjerica da ti je ovo prva maketa zapravo je kompliment, kad malo bolje razmisliš
Mene si uvjerio i veselim se tvojim budućim radovima.
Pozdrav ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzer Papa
|
Upisano: Pon Lip 22, 2009 4:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| Mozda ne treba istom mjerom secirati maketu pocetnika i ne-pocetnika? Tko se od nas na prvoj maketi brinuo za tocan propeler tocnu shemu bojanja poziciju flapsov izbor naoruzanja panele na rezervoaru i kut stajnog trapa? Give me a break kako kazu stari kinezi. Meni takva kritika djeluje bas totalno neumjesno. Jer je prva a ne trideseta maketa u pitanju! Grunfov osvrt stoji. Ali sigurno su i drugi uocili neke nedostatke na toj maketi ali su imali bolji osjecaj za mjeru i trenutak. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
|
Upisano: Pon Lip 22, 2009 4:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Judi ma zašto se svađate.
Ja među svim ovim postovima nisam našao niti jedan koji bi me uvrijedio , baš naprotiv.
Mislim da ni ja nisam nikoga uvrijedio .
Jedva čekam da netko drugi ubaci novi topik jer me strah da ova rasprava ne krene u krivom smjeru. a ja sam se samo htio phvaliti da mi je uspijelo napraviti maketu i što mi je bio još veći izazov sve to stavit na net.
Pozdrav Đani _________________ http://www.aeroscale.co.uk/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=4063
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Markus
 | | Član od: 18 Kol 2008 | | Poruke: 215 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Pon Lip 22, 2009 6:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo ja se ubacujem, nemaš brige hehe.
Ja bih bio prezadovoljan da moja prva maketa tako ispadne. Nažalost nije hah. Sva sreća pa nisam slikao.
Lijepo lijepo, primi savjete (a i nemoraš, kako god tebi paše), ovu maketu nemoj mijenjat i onda slijeće put poboljšaj. Samo naprijed. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzer Papa
|
Upisano: Pon Lip 22, 2009 11:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| Vulkanizer Napisao/la: | | Judi ma zašto se svađate. |
Ovo je samo bila zdrava drugarska razmjena misljenja cemu svaki forum i sluzi. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| toni36
 | | Član od: 05 Lis 2007 | | Poruke: 301 | | Mjesto: Baška Voda |
|
Upisano: Uto Lip 23, 2009 2:39 pm Naslov poruke: |
|
|
a ja sam mislio da dobro napredujem  _________________ We few, we happy few. We band of brothers. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|