Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

German games
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Markus

Član od: 18 Kol 2008
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Uto Lip 23, 2009 3:34 pm    Naslov poruke: German games Citiraj ovaj komentar

Hah, sigurno ste pomislili da je WW2, ali nije. Sad kad imam vašu pozornost mogu vam predstavit svoj projekt na kojem trenutno radim. Radi se o mojoj prvoj diorami (i maketi uopće) u mjerilu 1:35. Diorama bi trebala zauzeti mjesto radnje u njemačkoj 90-ih za vrijeme viježbi koje su amerikanci tamo izvodili. Scenarij bi ukratko trebao biti: dva američka vojnika razgovaraju s zapovjednikom tenka koji je tu zastao, samo onako radi odmora kraćeg. Ćik pauza.

Koristio sam:
M60A3 Revell
Tamiya US MODERN ELITE INFANTRY w/ACCESSORY SET
i nešto slično skrečbilda.

Sve sam manje više radio paralelno, figure i tenk, jedino teren nisam još počeo radit, to mislim na kraju, pa u skladu s tim i "uprljati" tenk. Tenk i neke figure treba još pokitati te dodati par detalja, nisam još ni na sredini što se tiče napredka. Ostalo ću objasnit uz slike.

Ovaj M60 nije još 100% gotov, trebam postavit "nogice" i možda još malo uredit remen.

Skinuo sam okvir s M16 i stavio ga na ovaj M4 jer je na M4 bio okvir kapaciteta 20 metaka što odgovara starijoj verziji (prije 90ih). M16 će dobiti remen i ide na kupolu zapovjednika tenka.

Također ću napravit remen i za M4.

Sva oružja na okupu. Ovaj pištolj ide zapovjedniku na prsa, tamo ću ga stavit nakon bojanja, ovako bi bilo nemoguće obojati.

Također sam od žice napravio komunikacijski mikrofon za zapovjednika tenka, iz nekog razloga, tog mikrofona nije bilo.

Ova figura je zapravo loša kao što se može i vidjeti. Iz 3 dijela je (tijelo s glavom i nogama + dvije ruke). Usrdno se nadam da to neće biti prevelik problem nakon (i tijekom bojanja).

Ova dva vojnika su što se tiče detalja izvrsno izrađeni. Potrebno je još samo pokitati spojeve na figurama.

Ovo su dodatni dijelovi koji idu na tenk iz seta. Ovi člansi gusjenica idu na korpu zajedno s kotačima (svaki s jedne strane). Kanister i kutije s streljivom idu unutar korpe s kacigama koje nisu od onih vojnika nego od članova posade tenka.

Dvogled ide na malu kupolicu zapovjednika tenka, a ruksak i MRE kutije idu u korpu.

Trup nisam ljepio, samo sam stavio da vidite kako bi trebalo izgledati. Kotači su nažalost zaljepljeni (velika greška, znam).

Laserski senzor za simulaciju topa na vježbama je iz dodatno seta pa sam ga nasadio na cijev i od bakrene žice izradio kabel koji ide u kupolu.

Ovdje se mogu vidjeti neki sitni detalji koje sam dodao. Tankim papirom sam napravio pokrov za dimne granate. Ovaj konopac što drži antenu sam svezao za tu kukuicu jer je tako na 90% slika. Čudi zašto su tu vezali jer onda zapovjednikova kupolica ima ograničen radijus rotacije. Također mi je taj konopac radio puno problema jer je teži od antene i antena ga ne ispravlja dovoljno pa izgleda malo labavo.

Ovako bi na kraju trebali biti pozicionirane figure i tenk odprilike.

To je to. Nadam se da će biti prijedlog i da ćete me upozorit na greške prije nego napravim veći napredak. OBOŽAVAM KRITIE, pogotovo u ovom stadiju. Samo udrite. Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Uto Lip 23, 2009 3:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zanimljivo, može samo jedan mali savjet za konop koji drži antenu, možda malo tanji, a problem nezategnutosti pokušaj riješiti tako da nečim zategneš vrh antene u drugom smjeru tako da konci ostanu zategnuti i onda ih navlažiš ljepilom (vjerujem da ti cianoakrilat najbolje služi u tu svrhu) tako da se konac ukruti, pripazi samo da ne staviš previše ljepila jer će ti nestati struktura konca.
Leo
Natrag na vrh
Markus

PorukaUpisano: Uto Lip 23, 2009 3:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pokušao sam tu foru s ljepilom i konopcem ali mi iz nekog razlgoa nije uspjela. Tj. nisam dobio željeni efekt, a radio sam ovako kako si rekao s tim ljepilom. Razmišljao sam o tankoj audio-žici jer je ovo najtanji konac kojeg imam nažalost...
Natrag na vrh
T34
Gost
PorukaUpisano: Uto Lip 23, 2009 5:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepo, samo ne znam jeli M60 bio stacioniran u Njemačkoj 90-ih...A imaš tone dokumentiranih vježbi s kraja 80-ih, kada polako nastupa M1 .
Imam Squadron/Signal o M60 original, ima tone takvih detalja.
Ide ona trobojna shema Sand/Earth Brown/Forest Green?
Natrag na vrh
Markus

PorukaUpisano: Uto Lip 23, 2009 5:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, u pravu si, to su M60-ice iz 80-ih. 1992. godine je bio njihov kraj i tu se još malo koristili s jednobojnom šemom (greenish grey).

U sastavnici piše:
OPFOR Academy
CMTC Hohenfels
Sept. 1992.

Također sam vidio par slika iz knjiga o Abramsima na kojima su bili parkirani na terenu pokraj Abramsa.
Natrag na vrh
M-113 ACAV

Član od: 23 Ožu 2009
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Uto Lip 23, 2009 5:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sa zanimanjem pratim projekt pogotovo figure jer meni nikad ne ispadnu dobro oci
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Lisec

Član od: 30 Lis 2008
Mjesto: Zaprešić
PorukaUpisano: Uto Lip 23, 2009 6:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

probaj poravnati malo M4,čini mi se dosta deformiranim

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
Markus

PorukaUpisano: Uto Lip 23, 2009 6:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, u pravu si. Pogotovo ovo kod kundaka. Popravio sam nekak.
Natrag na vrh
Markus

PorukaUpisano: Sri Lip 24, 2009 6:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo nastavak. Koncentrirao sam se na tenka kojeg plarima prvog završit pa onda idem na figure i ostalo. Stavio sam bijelu boju kao primer, sasvima lagano i tanko tek toliko da uočim pogreške i da ih mogu lakše poispravljat.

Pogrešaka je bilo hrpa i totalno sam se razočarao. Imam osjećaj kao da sam opet na početku svega. Evo slike pa možete prokomentirati.

Natrag na vrh
Danny

Član od: 19 Pro 2008
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Lip 24, 2009 6:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bolje da si ih sad uocio nego poslije,kad je sve gotovo Very Happy ....tek onda bi doslo razocaranje-veliko
Markus

PorukaUpisano: Čet Lip 25, 2009 4:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Danas i jučer sam sređivao nedostatke i promašaje, a maloprije sam stavio preshading. Uživo izgleda dosta svijetlije.

Još malo pa ću se bacit na lagano skrečanje unutrašnjosti zapovjednikove kupolice, da se pokrije prazni prostor koji će se vidjet nakon što stavim figuru.
Natrag na vrh
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Čet Lip 25, 2009 9:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Molim te,reci mi čiji je ovaj patton u originalu? mislim jel to prepak afv-a ili što? izgleda super zasada Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
Markus

PorukaUpisano: Čet Lip 25, 2009 9:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To je M60A3 Patton. Nisam siguran čiji je originalno. Jako je loša maketa, dosta zahtjeva. Na nekim mjestima se može vidjet da kalup pomaknut i da taj dio nije simetričan. Ima fulanja.

Markus: poruka promijenjena dana: Čet Lip 25, 2009 10:44 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Čet Lip 25, 2009 10:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Je ispravio sam se.Onda nemam pojma čiji je Smile
Natrag na vrh
Markus

PorukaUpisano: Pet Jul 03, 2009 3:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketa lagano napreduje. Prekjučer sam stavljao glavnu boju. Ostalo mi je još obojati detalje i gusjenice i to je to što se bojanja tenka tiče. Poslije dekali pa lakiranje. Na slikama je ispalo tamnije nego što je uživo. Šugavo svijetlo imam što se tiče slikanja, a rad još nije gotov tako da mi se nije baš dalo previše zezat oko tog.

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma