Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Krco
 | | Član od: 08 Lis 2008 | | Poruke: 36 | | Mjesto: Jastrebarsko |
|
Upisano: Uto Kol 25, 2009 10:22 pm Naslov poruke: Fiat Campagnola - drvo |
|
|
Pozdrav,
evo da se malo odmorim od one diorame dok ne dobijem neku ekstra ideju , počeo sam malo raditi Fiat Campagnolu (Kampanjolu - tako ću pisati od sada, nadam se da nemate ništa protiv). Ajmo mi ma moju Kampanjolu, ovako, počeo sam je raditi od štapića za sladoled. Evo slika prave Kampanjole, one po kojoj radim:
Nemojte obraditi pažnju na tačku
Sad idu radovi polako:
Kasnije sam zalijepio ovu "daskicu" i dao se na izradu blatobrana:
E sada sam polijepi sve na blatobranu i malo karoseriju:
Poslije sam sve to malo polijepio, pokitao i sl.:
To je ukratko to...
Slike su mallo mutne, nadam se da vam se sviđa  _________________ Ono što te ne ubije, jača te ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Uto Kol 25, 2009 10:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobar početak. U kojem mjerilu? Koristiš nacrte? _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Stefan
 | | Član od: 21 Pro 2007 | | Poruke: 485 | |
|
Upisano: Uto Kol 25, 2009 10:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa ovo je jako lepo! Kako ces da radis proreze napred?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Krco
|
Upisano: Sri Kol 26, 2009 9:54 am Naslov poruke: |
|
|
Što se tiče mjerila, mjerilo je "od oka", nacrte ne koristim. Ove proreze naprijed bih napravio tako da malo udubim sa nečime ili baš da izrežem tj. izbrusim, ako fulam kita ima dosta  _________________ Ono što te ne ubije, jača te ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Krco
|
Upisano: Čet Kol 27, 2009 2:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Počeo sam malo raditi sjedala od šibica, nemam štapića više, ko ih ima neka šalje na moju adresu , slike uskoro. Imate li vi kakvu drugu ideju što se tiće tih proreza naprijed, tj. kako ih napravit ? _________________ Ono što te ne ubije, jača te ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Čet Kol 27, 2009 8:44 pm Naslov poruke: |
|
|
| Krco Napisao/la: | Počeo sam malo raditi sjedala od šibica, nemam štapića više, ko ih ima neka šalje na moju adresu , slike uskoro. Imate li vi kakvu drugu ideju što se tiće tih proreza naprijed, tj. kako ih napravit ? |
..koliko vidim na slikama (veličinu), mogla bi poslužiti stara telefonska kartica ili kartica tekućeg (vot eva) računa kojem je prošao rok. Da se lijepo iscrtati i prorezati a po slikama mislim da bi mogla biti dovoljno velika. Može i "Bila", merkator ili neka druga s tim da sa unutarnje strane izrežeš i postaviš mrežicu od starog cijedila za čaj ili za komarce. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kru65mi
 | | Član od: 28 Lis 2007 | | Poruke: 852 | |
|
Upisano: Čet Kol 27, 2009 9:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaka ti cast na ideji, a i na izradi. Pratim . . .
kruno |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Krco
|
Upisano: Čet Kol 27, 2009 9:11 pm Naslov poruke: |
|
|
| Aranza Napisao/la: | | Krco Napisao/la: | Počeo sam malo raditi sjedala od šibica, nemam štapića više, ko ih ima neka šalje na moju adresu , slike uskoro. Imate li vi kakvu drugu ideju što se tiće tih proreza naprijed, tj. kako ih napravit ? |
..koliko vidim na slikama (veličinu), mogla bi poslužiti stara telefonska kartica ili kartica tekućeg (vot eva) računa kojem je prošao rok. Da se lijepo iscrtati i prorezati a po slikama mislim da bi mogla biti dovoljno velika. Može i "Bila", merkator ili neka druga s tim da sa unutarnje strane izrežeš i postaviš mrežicu od starog cijedila za čaj ili za komarce. |
Dužina od blatobrana do kraja karoserije, tj. sa strane ukupna dužina je dugačka kao tuba superbond lijepila (cjenofiks). Što se tiče ove tel. kartice i ovog ostalog, sviđa mi se ideja, ali može i bilo kakav tanki komad plastike, npr. od kutije za cd. Ma već ću ja polako to... Ima vremena  _________________ Ono što te ne ubije, jača te ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Krco
|
Upisano: Sub Kol 29, 2009 6:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo počel sam raditi sjedalo. Sjedalo od Kampanjole:
Počelo je ovako:
Malo sam pokitao i pobrusio:
Na kraju sam dodao jastućič koji moram još usavršiti malo, ovo je "probni":
Još moram ovo sa strane napraviti, tj. ono gdje se leđima nasloni i gotovo, barem sa sjedalima.
 _________________ Ono što te ne ubije, jača te ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Sub Kol 29, 2009 6:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| Probaj jastuk presvuci komadom od plasticne vrecice, mislim da ce struktura bolje odgovarati... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Krco
|
Upisano: Ned Kol 30, 2009 10:48 am Naslov poruke: |
|
|
Planiram napraviti pante na vratima, tj.da se ona otvaraju. Mislio sam uzeti onu plastiku sa nosača dijelova za makete, ali nemam svrdla tako malog da prebušim. Ako netko ima kakvu ideju drugu kako to napraviti, pucajte. _________________ Ono što te ne ubije, jača te ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
 | | Član od: 05 Velj 2007 | | Poruke: 1054 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Ned Kol 30, 2009 1:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Zanimljiv projekt. Štapići od sladoleda? Odlična ideja! _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Krco
|
Upisano: Ned Kol 30, 2009 3:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| Dida Napisao/la: | | Zanimljiv projekt. Štapići od sladoleda? Odlična ideja! |
Hvala ! _________________ Ono što te ne ubije, jača te ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tasma
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 1021 | | Mjesto: Prigorje |
|
Upisano: Ned Kol 30, 2009 8:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako nemaš svrdla, probaj jako vrućom iglom. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Krco
|
Upisano: Ned Kol 30, 2009 8:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tasma Napisao/la: | Ako nemaš svrdla, probaj jako vrućom iglom. |
Zanimljivo, odlična ideja ! Jednostavno za napraviti bez komplikacija , hvala ! E sad, pitanje je što staviti tj. da se povežu dva panta i da se daju lako otvarati, što staviti unutra ? Ili riskirati iglu i ostaviti je unutra, tj.njen komadić, pa da. Mogu tako.
Nabavio sam nešto malo štapića i prvo sam počeo da napravih haubu. Slike sutra. _________________ Ono što te ne ubije, jača te ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|