Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Uto Ruj 01, 2009 10:53 pm Naslov poruke: ISS NCC-1701 |
|
|
U razdoblju predaha mesarenja po voyageru, poigrao sam se sa ovim malisanom...... Polar Lights, mjerilo 1/1000. Cisto ok maketa, opcije za hrpu brodova ali nazalost maketa je snap-fit, sto uzrokuje hrpu problema, cudnih spojeva, lose geometrije i slicnoga, ukoliko se sastavlja onako kako je predvidjena. No, ljepilo, pola tube kita, smirgl, brusilica i moze se napraviti sasvim ok maketa.....onako, za dusu....
Iz kutije se mogu napraviti 4 varijante prvog (ok, drugog) Enterprisea - 1st pilot, 2nd pilot, production series i ovaj kojeg sam ja radio, ISS ENTERPRISE, koji se pojavio (bolje receno nije) u epizodi "Mirror, mirror", koja se odvija u paralelnom svemiru. Ljubitelji ST-a znaju o cemu se radi, ostale vjerovatno ni ne zanima....
Zbog ovog "nije se pojavio", postoji hrpa nedoumica i losih ideja, a neke sam (nadam se) uspio izbjeci u izradi makete. Studijski model nikad nije napravljen, jednostavno su u te dvije ili tri scene koristili model iz druge pilot epozode (Where no man has gone before, u kojoj se prvi put pojavljuje kapetan Kirk), a cijeli trik se sastojao u tome, da su napravili mirror uvodne spice, pa brod proljece sa suprotne strane ekrana...... moderna tehnika radi cuda.... Nadalje, 98% maketa koje sam vidio napravljene (u ovom mjerilu) su mi djelovale bezveze. Trece, studijski model izlozen u muzeju je restauriran napamet, nema veze s onim modelom koristenim za snimanje serije. Cetvrto, boje u sastavnici su odoka navedene, nemaju veze s vezom (usko povezano sa brojem 3). Trideset i osmo......
No, nazad na maketu..... Dvije misli vodilje su bile prisutne u izradi. Prvo je sve ovo gore sto sam napisao, sto mi daje sasvim dovoljno slobode da svaku razliku i (ne)slicnost moje makete sa bilo cime opravdam umjetnickom slobodomi ukusom, jer ovo je ipak SF, nemoze mi se netko pojaviti i pricati kako je njegovog djeda ujak letio na tome, ili ga vidio uzivo. I dao sam si slobode, u izboru boja, dodataka, sheme, doslovce svega, a posebice weatheringa. Nemam pojma kako bi se letjelica prljala u svemiru, i s cime, no....... to me dovodi do druge stavke. Ipak ovo nije neki "uss tetkica", koji samo leti bezveze okolo i istrazuje, ovo je mean fu...ing machine, bojni brod, ponos, dika i osvajac u ime omiljenog nam imperija (ok, drugog omiljenog nam imperija, da me SW fanovi ne docekaju negdje) - TERRANSKOG CARSTVA. Prema tome, ideja je da bude ruzan, prljav i zao bas kako i treba biti. MOzda je malo i preruzan, ali meni pase.....
No, da ne duljim, evo koja slika, pa pljucnite slobodno..... Samo napomena, kupola mosta je samo naslonjena, jos je treba malo doraditi, kao i dodati siljke na motorima te ispolirati iste, naravno srediti postolje, no to ne utjece nimalo na konacni izgled makete......
 _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Uto Ruj 01, 2009 11:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Izvrstan je.
Dali postoji mogučnost da ga vidimo za dva tjedna  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ruj 02, 2009 7:30 am Naslov poruke: |
|
|
Beam me up Scoty!
Odlično kolega Jako mi se sviđa, i pošto je moj šukundjed bio pomočni ložač na njemu i pokazao mi slike, mislim da si odradio stvarno izvrstan posao. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Sri Ruj 02, 2009 7:41 am Naslov poruke: |
|
|
Nemam pojma što gledam, ali izgleda jako uredno i pedantno!! već vidim medalju pokraj njega!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Krco
 | | Član od: 08 Lis 2008 | | Poruke: 36 | | Mjesto: Jastrebarsko |
|
Upisano: Sri Ruj 02, 2009 8:42 am Naslov poruke: |
|
|
 _________________ Ono što te ne ubije, jača te ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sri Ruj 02, 2009 10:17 am Naslov poruke: |
|
|
Fantastičan je kolega. Nema zamjerke.  _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Sri Ruj 02, 2009 10:38 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala na komentarima........
Mario & Andrej> nisam ovu maketu smatrao nekim show materijalom, daleko od toga, ali mozda je i ponesem na CK, cisto onako, reda radi, da se vidi.....
Ustvari, ova maketa je trebala biti dio diorame, i napravljena kao USS DEFIANT, zajedno sa ISS NX-01, medjutim kada sam gledao malo stare epizode TOS-a, prisjetio sam se i gore navedene epizode i ovog broda, a kada sam vidio Spocka sa bradicom.....nije vise bilo dvojbe kako cu napraviti maketu.....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ruj 02, 2009 10:48 am Naslov poruke: |
|
|
Bravo Reaper! Obavezno ga donesi na CK. Build models long, and prosper. (da parafraziram čuveni vulkanski pozdrav)  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Sri Ruj 02, 2009 12:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaka čast, još da i Voyagera dovršiš do CK pa da i to čudo vidimo u živo (P.S. iz pouzdanih ali neprovjerenih izvora sam saznao da si blizu kraja )
Pozdrav ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CCCP Administrator
 | | Član od: 14 Ožu 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ruj 02, 2009 12:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Fazor u zrak! svaka čast kolega!!!!! _________________ MK David Schwarz
ZMMS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Sri Ruj 02, 2009 1:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdravi svog izvora, reci mu da cu mu izbusiti gume na autu......
Naravno, voyager je pri kraju, danas jos osmiglam dva dijela i spreman je za farbanje..... Uostalom, vec sam ga prijavio za CK, tako da....nema sad odustajanja.....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Sri Ruj 02, 2009 1:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa zapravo, moj izvor nema auto, on je računalo:
http://www.crna-kraljica.com/test.php
vidio sam da je maketa već prijavljena za takmićenje  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Sri Ruj 02, 2009 1:51 pm Naslov poruke: |
|
|
ma zezam se ja samo...... prijavio sam je, pa sto bude.....ako ga donesem na CK, zalit cemo uspjesno privodjenje poslova kraju....ako ga ne donesem, zalit cemo da utopimo tugu....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sri Ruj 02, 2009 1:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: |
Naravno, voyager je pri kraju, danas jos osmiglam dva dijela i spreman je za farbanje..... Uostalom, vec sam ga prijavio za CK, tako da....nema sad odustajanja.....  |
Naravno, osim ako ti ne ispadne iz ruke... ili ne sjedneš na njega!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Sri Ruj 02, 2009 2:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo...znao sam....morao se naci netko tko ce siriti negativne misli i vibracije ovako rano ujutro..... Cak me vise ni to ne sekira, pola makete je ionako od fiberglasa napravljeno, cak i da padne, mislim da mu nista nebi bilo....jedino, jadni sudci koji ce to morati nositi, i jadna gospodja reaper koja ce ga morati drzati u rukama do zg.....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|