Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Primer

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Markus Wolf

Član od: 26 Svi 2007
Mjesto: Downtown
PorukaUpisano: Pon Ruj 07, 2009 8:23 pm    Naslov poruke: Primer Citiraj ovaj komentar

Koristi li netko moza obicne primere u spreju, koji su npr. dio asortimana obicnih sprejeva za auto...i te stvari.

Nasao sam malu bocicu spreja od RenCo nekog domaceg proizvozaca, crna s nekom pticom.... pise da je primer za plastiku, mislim cak akril..nisam siguran i cinimi se da je proziran posto je cep proziran kosta nekih 20kn i nesto lipa.

evo cak sam nasao stranicu

http://www.renco.eu/02_17_hr

Sta mislite?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Yahoo Messenger MSN Messenger
Sovremenny

Član od: 29 Sij 2009
Mjesto: Istra
PorukaUpisano: Pon Ruj 07, 2009 8:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja to koristim u samogradnjama...akrilni primer u spreju.,,,suh za 10-15 min.....ali ja sprejam kit a ne plastiku Very Happy ...za styren lovi solidno...ako malo jace zagrebes s noktom ode boja ali ne vjerujem da ces eksperimentirat silu trenja na njemu Smile .....probaj nac od firme ''san marco''...ja sam super zadovoljan sa njima...koštaju oko 30 do 40 kn ali vride.....ne bljuvaju boju ko oni jeftini vec ju jako fino rasprše

http://www.youtube.com/watch?v=HkBLZWSj4Bg
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Pon Ruj 07, 2009 8:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Što kaže Sovremenny, bitno je da ne "pljuju", prsnu boju i da se fino raspršuju. Uvijek možeš probati na nekom dijelu pleksija, komadiću stirena, čaši od jogurta. Važno je da ti pokaže gdje još trebaš prekitati i napravi dobru podlogu za osnovnu boju. Uostalom, uvijek ga možeš, nakon nanošenja, preći sa 2000 šmirglom i podloga - divota.

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pon Ruj 07, 2009 10:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja se sa tim RenCo prozirnim nisam baš usrećio, al zato koristim obični sivi primer u spreju, "Dupli-Color" isto nekih 30-ak kuna.
Međutim, ja ne prskam maketu direktno iz sprej bočice, nego prvo sprejam u neku posudicu pa prskam AB-om.
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Uto Ruj 08, 2009 4:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prajmao sam Peterbilta u 1/24 s tim primer vulgarisom i nije bilo problema. Ali za mjesta gdje ima dosta sitnih detalja radije napravim kao i Boris jerbo mi je mlaz prejak pa hoce zapuniti. Ili opletem Taimyom Wink
Markus Wolf

Član od: 26 Svi 2007
Mjesto: Downtown
PorukaUpisano: Sri Ruj 09, 2009 1:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala kolege na odgovorima....da, najbolje bi bilo ekperimentirat....pa cu vidjet....uglavnom rezultate postam.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Yahoo Messenger MSN Messenger
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma