Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
Upisano: Pon Ruj 14, 2009 2:42 pm Naslov poruke: SU-27 hasegawa 1:72 |
|
|
ovo je maketa koju sam poceo danas da radim.maketa je lepa ima PE + metalni stajni trap.ja sam dodatno nabavio i quickboost nos + HDL dekale za crveni 01 sa ustu od ajkulu.za sad sam samo uspeo da sredim providne delove jer su imali liniju na sredinu.smirglao sam polirao i na kraju u pronto.dobili su super sjaj a linija isto kao da uopste nije bila.nemam puno vremena i zato ovo ce da bude malo sporije nego sto ja obicno radim.jedino nesto sto me malo plasi su PE delove jer dosad nikad nisam radio sa njima.
 _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pon Ruj 14, 2009 2:51 pm Naslov poruke: |
|
|
uuu ovo jedva čekam da vidim kako će ispasti na kraju! nos će predivno sjesti na maketu, mislim da je to njen najgori dio, osim razmaka vertikalaca koji je manje bitan!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
|
Upisano: Pon Ruj 14, 2009 2:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| mariok Napisao/la: | uuu ovo jedva čekam da vidim kako će ispasti na kraju! nos će predivno sjesti na maketu, mislim da je to njen najgori dio, osim razmaka vertikalaca koji je manje bitan!  |
hehe ma razmak i nije toliko vidljiv jer se radi o 0.00001 milimetara  _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5803 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Stefanic
| | Član od: 17 Tra 2009 | | Poruke: 139 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Pon Ruj 14, 2009 5:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ovo će biti dobro. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Knorac
 | | Član od: 19 Kol 2009 | | Poruke: 26 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ruj 14, 2009 7:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Nice, kao rusofilu bit će mi drago pratit ovaj rad  _________________ Smuđ,šaran a bogami i kečiga |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5803 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Pon Ruj 14, 2009 11:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Dajte ljudi, malo maste.....5 likova sa istim avatarom......
Btw, kao sto ti kolega obicno meni napises - "e ovo sam cekao"....... Samo polako, ovo ce biti odlicno, a sto se PE dijelova tice, nemas brige.....pazljivo ih skidaj sa okvira, ljepi CA ljepilom, ili ako si bas paranoican sa drvofixom ili nekim slicnim "bijelim" ljepilom......
Btw, sigurno znas, ali PE stavis na ravnu i cvrstu podlogu, te samo ostrim skalpelom pritisnes uz rub, i odvojis ga od okvira. Ovo sigurno nije pravi nacin, ali meni funkcionira uredno, bez problema, a dio je odmah spreman za upotrebu, bez dodatnih zahvata....
I da, obrati paznju na usisnike, fit je nesto losiji, pa pazljivo poravnaj dijelove.....
Da si pricekao do subote, mogli smo jedan GB udariti.....ja se nadam uzeti resinski cockpit, pa da pocmem svoga, revellov prepak, pa je cockpit smece, nema plehova kao tvoj....
Jos jednom, ovo ce biti odlicno, nestrpljivo cekam update..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pon Ruj 14, 2009 11:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Iskreno razmišljao sa m i ja staviti taj avatar, znaš da sam slab na Flankere!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Pon Ruj 14, 2009 11:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne, mislim da ovaj trenutni dobro ocrtava tvoj karakter, pojavu i naocitost.....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Uto Ruj 15, 2009 10:06 am Naslov poruke: |
|
|
Mmmm..Ponovio si se. Baš mi je drago. Polako, sa guštima i poslušaj Reaper-a za PE. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
|
Upisano: Uto Ruj 15, 2009 2:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Reaper hvala ti za lepe reci poslusacu ove tvoje ideje oko PE.uskoro pocninjem da radim kokpit pa videcemo kako ce da bude na kraju.planiram da detaljisem jos malo ono sediste jer nije bas najbolje izliveno i uradjeno.jedino sto sad razmisljam je to da uzmem neka smirgla za metal da bi mogao da odstranim linije koje su ostale od kalupa na stajni trap i sediste. _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Uto Ruj 15, 2009 3:16 pm Naslov poruke: |
|
|
turpijica za metal......fina..... i nemas problema nikakvog..... tih turpijica imas u svakoj trgovini zeljezarijom, fino su tanke i nisu grube, samo lagano posmirglas s njima...ili neki obicni smirgl malo grublji koji ces zaljepiti na kakav stapic da bude ravan i sa time posmirglaj....ali svakako preporuka da nabavis ove turpijice, posluze one i za plastiku, jer nisu grube..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
|
Upisano: Uto Ruj 15, 2009 4:22 pm Naslov poruke: |
|
|
danas sam malo radio.nemam puno vremena pa zato sam samo 20 minuta nesto radio u kokpit.dodao sam plehove + nesto zica i panela od plastike.sledeco na redu je sediste.moram da dodam detalje.nista narocito samo pojasevi i neki paneli koje fale.
 _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Uto Ruj 15, 2009 4:36 pm Naslov poruke: |
|
|
fino izgleda.... samo jos malo "usareni" cockpit, dodaj koji crveni prekidac i slicno.....
inace, sto se tice farbanja pe dijelova za cockpit, najjednostavnije ti ih je ofarbati u bijelu ili svjetlo sivu (akrilnu ili enamel svejedno), pa kad se osusi preko toga crnu (ili vec u kojoj boji cockpit mora biti), ali razlicitu od podloge, znaci ako si na podlogu stavio enamel, farbas crnom akrilnom i obratno. Pustis par minuta da se osusi, a onda stapicem za usi namocenim u odgovarajuci razrijedjivac samo "brises" visak.... nesto kao obrnuti drybrushing.... umjesto da nanosis boju na detalje, ti je ustvari skidas sa tih istih detalja.... kasnije cackalicom samo dodas koju crvenu, zutu, bijelu, plavu ili vec kakvu trebas tockicu i prekidac....... naravno, ovo vrijedi za cockpit opcenito, ne moraju biti pe dijelovi, princip je isti....
kako to izgleda, ako imas srece i uspijes dobro napraviti, si mogao vidjeti kod mog tomcata (projekti u radu, ovaj trenutno koji radim od hasegawe)...... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|