Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| 101Airborne
 | | Član od: 18 Svi 2007 | | Poruke: 1430 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Sri Ruj 16, 2009 8:25 pm Naslov poruke: Skidanje boja na bazi vode? |
|
|
Pozdrav,
danas sam išao napraviti čišćenje figura koje mogu ostat i figura koje moraju otići u vječna lovišta, većina ih je ostala osim 4-5 italerijevih njemaca, posada flaka...prestrašno, ružna sijećanja na dane kad nisam imao pojma o maketarstvu...
I tako ja figure kojima nisam zadovoljan stavim u najlon vrećicu i ispraznim dobar dio Muscola za pećnicu u nju.. i tako prodje 7-8 sati, otvorim fino vrećicu a u njoj sve kako je i bilo osim smeđe vodice za koju sam shvatio da je pigment koji je otpao s 2 il 3 figure.. a sve ostale figure ma ni točkica da se skinula s njih....??? Što da radim?
Preciznije, kako da sva boja padne s njih? (GAMES WORKSHOP boje) _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Markus Wolf
 | | Član od: 26 Svi 2007 | | Poruke: 59 | | Mjesto: Downtown |
|
Upisano: Sri Ruj 16, 2009 9:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Nisam probao ali sam cuo da je odlican...CASTROL SUPER CLEAN....deterdent ili sta vec za motore,felge...itd Navodno skida sve ali je jako toksican tj nemoj umakat ruke u njega jer ce ti lagano kozu izgrist neke rukavice navuci, slicno kao kad si dugo izlozen domestosu...navodno plastiku nece, ali ti probaj prije
Navodno da treba ostavit na 20-30 min i vec skida...uglavnom nisam probao ali ljudi na stranim forumima ga hvale...malo pogledaj.
Ima ga za kupit kod nas u ducanima s auto kozmenikom velika boca..za nekih 150kn |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
 | | Član od: 18 Svi 2007 | | Poruke: 1430 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Čet Ruj 17, 2009 9:34 am Naslov poruke: |
|
|
Uff, skupo..al ak nema druge..hvala. _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minesweeper
 | | Član od: 21 Sij 2007 | | Poruke: 962 | |
|
Upisano: Čet Ruj 17, 2009 10:51 am Naslov poruke: |
|
|
Akrile ti skidaju poneke vrste acetona, već se govorilo na forumu pa malo pronjuškaj, isto tako skida i gunzeov razrijeđivač za mr. surfacer  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Markus Wolf
|
Upisano: Čet Ruj 17, 2009 12:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Da skupo je...jos pogotovo za sto tebi treba....s tim mozes slobodno kupit novi set figura.
Ali sto se tice akrilnih boja toliko su jednostavne a opet s druge strane toliko zjb. Ja sam jednom skidao s jedne figure akrilnu boju, namucio sam se ufff...isprobao probavao sam sve zivo, ali posto je to bilo prije dosta vremena bas se i ne sjecam sta je uspjevalo.
Najbolje ti je da probas s stvarima koj imas doma u kuscanstvu, jer vjerovatno ce one najprije skinut.
Kako je kolega rekao probaj s acetonon, to bi moglo uspjet ali nemoj umakat nego s vatom. Mozes probat s opalom ili tome slicnim proizvodima, nekim jacim sapunima, dertedentima, pa cak sam ja koristio kaladont, samo se ne sjecam jeli uspjevalo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bvuk
 | | Član od: 09 Sij 2007 | | Poruke: 78 | |
|
Upisano: Čet Ruj 17, 2009 2:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Ima još i permetal i slični proizvodi...
...makar nije nužno da skidaš svu boju, samo lagano ošmirglaj postojeću i prođi preko toga primerom _________________ Čovječe! Gdje mi je burek?!? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ruj 17, 2009 2:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Pokušaj namočiti figure u 95% alkoholu (Etanolu). Velik dio akrilnih boja diže alkohol... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Čet Ruj 17, 2009 5:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Pazi nikako sa bilo kakvim acetonom jedino dolazi u obzir Afroditin aceton na bazi ulja!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Čet Ruj 17, 2009 6:24 pm Naslov poruke: |
|
|
sa kamilicom, za njeznu i osjetljivu kozu......
ili ti ostaje opcija sa kocionim uljem...... ako imas kakvog mehanicara da ti da malo, ili ako imas susjeda kojeg ne volis, a vjest si u nocnom prikradanju, zaleti se do njegovog auta, ispusti tekucinu i eto ti rjesenja problema.....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Markus Wolf
|
Upisano: Čet Ruj 17, 2009 8:44 pm Naslov poruke: |
|
|
| inace kad smo vec kod ulja jedan koristan OT....kad si ruke zsr. bojom poslje farbanja i ostalog samo malo obicnog ulja za kujhnje malo protrljat ruke s par kapi i skida s koze sve i onda pod vodu i to je to |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mirko S. Zlikovski
 | | Član od: 25 Ožu 2008 | | Poruke: 422 | |
|
Upisano: Pet Ruj 18, 2009 8:54 am Naslov poruke: |
|
|
| Zaboravi Mr. Muscole i ulja za kocnice i slicno, to je za uljne boje. Aceton isto nikako, on ce ti otopiti plastiku. "Afrodita aceton" koji neki spominju nije uopce aceton, nego etil-acetat (tj. to mu je glavna komponenta) i on bi ti mogao posluziti, a najbolje ti je ili etanolom kako je rekao Grunf ili jos boje izopropanol (ima za kupiti u hospitaliji ili u art shopovima). Ne znam kolko kosta afrodita ali za bilo koje vece skidanje treba ti sigurno par bocica, a onda je vjerojatno jeftiniji etanol koji kosta 50-ak kuna po litri ili izopropanol koji je mozda duplo skuplji. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
 | | Član od: 23 Jul 2006 | | Poruke: 979 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ruj 18, 2009 10:18 am Naslov poruke: |
|
|
ja sam imao dobre rezultate sa revell aua cleanerom (svijetlo plava etiketa)... namocio sam stapic za usi i skinuo mi je mm akrile, a skida i gunze boje koji su na figuri bili vec sto godina, e sada ne znam kako bi skidao ove tvoje boje ali mozes pokusati _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grega X
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1058 | |
|
Upisano: Pon Ruj 21, 2009 10:38 am Naslov poruke: |
|
|
| Ajax triple actoion za stakla... sa amoniakom... ništa drugo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Pon Ruj 21, 2009 11:13 am Naslov poruke: |
|
|
amonijak? hmm,hmm....cek....sta, mislis da bi vrijedilo da se covjek jednostavno...... na figuru, ili ipak treba jos kakav sastojak uz to....? Sala, ali dobro je znati.... to skida sve akrile ili? _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|