Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Skidanje boja na bazi vode?

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
101Airborne

Član od: 18 Svi 2007
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Sri Ruj 16, 2009 8:25 pm    Naslov poruke: Skidanje boja na bazi vode? Citiraj ovaj komentar

Pozdrav,

danas sam išao napraviti čišćenje figura koje mogu ostat i figura koje moraju otići u vječna lovišta, većina ih je ostala osim 4-5 italerijevih njemaca, posada flaka...prestrašno, ružna sijećanja na dane kad nisam imao pojma o maketarstvu...

I tako ja figure kojima nisam zadovoljan stavim u najlon vrećicu i ispraznim dobar dio Muscola za pećnicu u nju.. i tako prodje 7-8 sati, otvorim fino vrećicu a u njoj sve kako je i bilo osim smeđe vodice za koju sam shvatio da je pigment koji je otpao s 2 il 3 figure.. a sve ostale figure ma ni točkica da se skinula s njih....??? Što da radim?

Preciznije, kako da sva boja padne s njih? (GAMES WORKSHOP boje)

You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Markus Wolf

Član od: 26 Svi 2007
Mjesto: Downtown
PorukaUpisano: Sri Ruj 16, 2009 9:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nisam probao ali sam cuo da je odlican...CASTROL SUPER CLEAN....deterdent ili sta vec za motore,felge...itd Navodno skida sve ali je jako toksican tj nemoj umakat ruke u njega jer ce ti lagano kozu izgrist neke rukavice navuci, slicno kao kad si dugo izlozen domestosu...navodno plastiku nece, ali ti probaj prije

Navodno da treba ostavit na 20-30 min i vec skida...uglavnom nisam probao ali ljudi na stranim forumima ga hvale...malo pogledaj.
Ima ga za kupit kod nas u ducanima s auto kozmenikom velika boca..za nekih 150kn
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Yahoo Messenger MSN Messenger
101Airborne

Član od: 18 Svi 2007
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Čet Ruj 17, 2009 9:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uff, skupo..al ak nema druge..hvala.

You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life.
Natrag na vrh
Minesweeper

Član od: 21 Sij 2007
PorukaUpisano: Čet Ruj 17, 2009 10:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Akrile ti skidaju poneke vrste acetona, već se govorilo na forumu pa malo pronjuškaj, isto tako skida i gunzeov razrijeđivač za mr. surfacer Very Happy
Natrag na vrh
Markus Wolf

PorukaUpisano: Čet Ruj 17, 2009 12:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da skupo je...jos pogotovo za sto tebi treba....s tim mozes slobodno kupit novi set figura.

Ali sto se tice akrilnih boja toliko su jednostavne a opet s druge strane toliko zjb. Ja sam jednom skidao s jedne figure akrilnu boju, namucio sam se ufff...isprobao probavao sam sve zivo, ali posto je to bilo prije dosta vremena bas se i ne sjecam sta je uspjevalo.
Najbolje ti je da probas s stvarima koj imas doma u kuscanstvu, jer vjerovatno ce one najprije skinut.
Kako je kolega rekao probaj s acetonon, to bi moglo uspjet ali nemoj umakat nego s vatom. Mozes probat s opalom ili tome slicnim proizvodima, nekim jacim sapunima, dertedentima, pa cak sam ja koristio kaladont, samo se ne sjecam jeli uspjevalo.
Natrag na vrh
bvuk

Član od: 09 Sij 2007
PorukaUpisano: Čet Ruj 17, 2009 2:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ima još i permetal i slični proizvodi...
...makar nije nužno da skidaš svu boju, samo lagano ošmirglaj postojeću i prođi preko toga primerom
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Ruj 17, 2009 2:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pokušaj namočiti figure u 95% alkoholu (Etanolu). Velik dio akrilnih boja diže alkohol...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Čet Ruj 17, 2009 5:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pazi nikako sa bilo kakvim acetonom jedino dolazi u obzir Afroditin aceton na bazi ulja! Wink
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Čet Ruj 17, 2009 6:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sa kamilicom, za njeznu i osjetljivu kozu...... Laughing

ili ti ostaje opcija sa kocionim uljem...... ako imas kakvog mehanicara da ti da malo, ili ako imas susjeda kojeg ne volis, a vjest si u nocnom prikradanju, zaleti se do njegovog auta, ispusti tekucinu i eto ti rjesenja problema..... Laughing

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Markus Wolf

PorukaUpisano: Čet Ruj 17, 2009 8:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

inace kad smo vec kod ulja jedan koristan OT....kad si ruke zsr. bojom poslje farbanja i ostalog samo malo obicnog ulja za kujhnje malo protrljat ruke s par kapi i skida s koze sve i onda pod vodu i to je to
Natrag na vrh
Mirko S. Zlikovski

Član od: 25 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pet Ruj 18, 2009 8:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zaboravi Mr. Muscole i ulja za kocnice i slicno, to je za uljne boje. Aceton isto nikako, on ce ti otopiti plastiku. "Afrodita aceton" koji neki spominju nije uopce aceton, nego etil-acetat (tj. to mu je glavna komponenta) i on bi ti mogao posluziti, a najbolje ti je ili etanolom kako je rekao Grunf ili jos boje izopropanol (ima za kupiti u hospitaliji ili u art shopovima). Ne znam kolko kosta afrodita ali za bilo koje vece skidanje treba ti sigurno par bocica, a onda je vjerojatno jeftiniji etanol koji kosta 50-ak kuna po litri ili izopropanol koji je mozda duplo skuplji.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Bumble bee
Moderator
Član od: 23 Jul 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Ruj 18, 2009 10:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja sam imao dobre rezultate sa revell aua cleanerom (svijetlo plava etiketa)... namocio sam stapic za usi i skinuo mi je mm akrile, a skida i gunze boje koji su na figuri bili vec sto godina, e sada ne znam kako bi skidao ove tvoje boje ali mozes pokusati
Grega X

Član od: 09 Stu 2005
PorukaUpisano: Pon Ruj 21, 2009 10:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ajax triple actoion za stakla... sa amoniakom... ništa drugo.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Pon Ruj 21, 2009 11:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

amonijak? hmm,hmm....cek....sta, mislis da bi vrijedilo da se covjek jednostavno...... na figuru, ili ipak treba jos kakav sastojak uz to....? Laughing Sala, ali dobro je znati.... to skida sve akrile ili?

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma