Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| batana
| | Član od: 16 Svi 2009 | | Poruke: 109 | |
|
Upisano: Sri Ruj 16, 2009 2:44 pm Naslov poruke: Humbrol Akrili |
|
|
Pocinjem sa Humbrol akrilima da radim, jer zena hoce da me izbaci iz kuce...
kako i ceme se razredjuju i u kojem odnosu? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ruj 16, 2009 3:52 pm Naslov poruke: |
|
|
| Razrjeđuju se običnom vodom, može iz pipe, a može i destilirana (uputa od Humbrola). Što se omjera tiče, ako radiš sa AB-om, gustoča odnosno rijetkoča ti mora biti otprilike kao mlijeko. Malo sam isprobavaj kak tebi ustvari najviše odgovara. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Ruj 16, 2009 7:40 pm Naslov poruke: |
|
|
| a ako hoces ubrzat susenje, ( a i za bolje mijesanje) koristi alkoho - 1l 49 kuna u apoteci a traje ti sto godina.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| batana
|
Upisano: Čet Ruj 17, 2009 12:40 am Naslov poruke: |
|
|
negde sam citao da se ubrzano susi na vrhu ab
je li to tacno i kako to izbeci? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Ruj 17, 2009 9:41 am Naslov poruke: |
|
|
| batana Napisao/la: | negde sam citao da se ubrzano susi na vrhu ab
je li to tacno i kako to izbeci? |
ak duze spricas velke povrsine, onda se susu na vrhu ab..ja sam rijesil ovako - 72 spricam s akrilkama razrj. alkoholom, makete od metar s vodom... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ruj 17, 2009 9:48 am Naslov poruke: |
|
|
Meni najbolje radi kombinacija od cca 80% vode i ostalo alkohol. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| batana
|
Upisano: Pet Ruj 18, 2009 12:43 am Naslov poruke: |
|
|
Nisam zadovoljan akrilima, previse se brzo suse na vrhu AB-a.
Ofarbao sam sa jedno cca 2 ml, i dok sam smuckao ostatak direktno u posudi AB on se zapusio...Koristio sam destilovanu vodu, u razmeri 50:50
Jel sam negde napravio gresku pa se zato zapusio? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Pet Ruj 18, 2009 12:49 am Naslov poruke: |
|
|
kad farbas akrilima, imaj pri ruci stapic za usi umocen u nitro....kad primjetis da ti se nakupilo na vrh igle i da boja vise ne izlazi kako treba, samo stapicem njezno obrisi vrh igle, i dalje ces spricati normalno, dok opet ne primjetis da ne ide....... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| cromodeler
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 409 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ruj 21, 2009 10:18 am Naslov poruke: |
|
|
Nabavite Retarder !
Ima ga u svim prodavaonicama s umjetničkim priborom ( ja sam konkretno kupio kod Juričeka ) . Dovoljna je jedna kapljica u mješavinu boje i otapala ( voda , alkohol ili drugo) i boja se ne suši u airbrushu . Naime retarder usporava sušenje , a opet se bojani predmet osuši za nekoliko minuta . Otkad to koristim , nemam problema sa sušenjem boje na vrhu igle u airbrushu . Ako vam se da eksperimentirati , neki kažu da kapljica deterđenta za suđe ili sredstva za pranje/čišćenje stakla postiže isti efekt ( meni se nije dalo ) _________________ Darko Belaj
tajnik MK "David Schwarz" - www.mkdavidschwarz.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Pon Ruj 21, 2009 11:30 am Naslov poruke: |
|
|
| cromodeler Napisao/la: | Nabavite Retarder !
Ima ga u svim prodavaonicama s umjetničkim priborom ( ja sam konkretno kupio kod Juričeka ) . Dovoljna je jedna kapljica u mješavinu boje i otapala ( voda , alkohol ili drugo) i boja se ne suši u airbrushu . Naime retarder usporava sušenje , a opet se bojani predmet osuši za nekoliko minuta . Otkad to koristim , nemam problema sa sušenjem boje na vrhu igle u airbrushu . Ako vam se da eksperimentirati , neki kažu da kapljica deterđenta za suđe ili sredstva za pranje/čišćenje stakla postiže isti efekt ( meni se nije dalo ) | Pa to se trazi da li mozes okaciti sliku tog sredstva ili navesti ime proizvodjaca pa da vidim da li toga ima u Beogradu.Pozdrav Dusko. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| cromodeler
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 409 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ruj 21, 2009 12:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Ah , ne znam sad napamet , ali mislim da je na bočici pisali "schminke" ili tako nešto kao naziv proizvođača . Ma samo pitaj za akrilik ritarder ili ritarder za akril , to bi čak moglo biti i prodavaonicamo auto lakova i boja . Jedno upozorenje , ako se stavi previše , može se desiti da se boja nikad ne osuši , zato sam i prije naveo , staviti jednu kap ! _________________ Darko Belaj
tajnik MK "David Schwarz" - www.mkdavidschwarz.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
Upisano: Pon Ruj 21, 2009 1:05 pm Naslov poruke: |
|
|
O.K  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Pon Ruj 21, 2009 1:24 pm Naslov poruke: |
|
|
samo pazi ako ides u trgovine auto lakova, tamo se pod pojmom "akril" zna kriti i nesto drugo, sto je slicnije nitro bazi, a definitivno se ne razrijedjuje sa vodom..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
|
Upisano: Pon Ruj 21, 2009 4:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| Znam za to to su auto boje na kojima pise acryl ali to je vec druga prica. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| guuba
| | Član od: 12 Ruj 2009 | | Poruke: 114 | | Mjesto: Kopačevo |
|
Upisano: Pon Ruj 21, 2009 9:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Prijatelju stavi sliku tog ritardera za akril. Još ne radim sa akrilnim bojama ali koliko vidim da se izbor boja i proizvođača uljanih (enemel) boja sužava te ću morati dosta brzo preći na vodene bojice-akril.
Zato cijenim vaša iskustva u vezi korištenja i održavanja AB kod uporabe akrila. _________________ Cijanakrilna ljepila najbolje lijepe prste. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|