Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| batana
| | Član od: 16 Svi 2009 | | Poruke: 109 | |
|
Upisano: Čet Ruj 24, 2009 12:45 pm Naslov poruke: Spray booth |
|
|
Razmisljam da napravim istu ili ti komoru za farbanje...
posto nemam prozor blizu, a ideja da mi se neko crevo vuce po zidovima sobe izgleda odvratno da li ima neko ideju kako napraviti komoru,
nesto nalik aspiratora iznad [poreta u kuhinji...
koliko sam video nigde neide nikoakvo ventilaciono creve, i svremena na vreme (par godina) zameni se filer u njemu.
Pa sam nesto takvo mislio napraviti... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bvuk
 | | Član od: 09 Sij 2007 | | Poruke: 78 | |
|
Upisano: Čet Ruj 24, 2009 2:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Možeš i tako, ali ti treba malo bolji filter nego kod nape. Možeš staviti filter od maske za špricanje (te imaju čak i izmjenjive filtre) ili od gas-maske... _________________ Čovječe! Gdje mi je burek?!? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Night Hawk
 | | Član od: 03 Svi 2007 | | Poruke: 912 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Čet Ruj 24, 2009 4:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo ovo ti je moj polumontažni spray booth. Ventilator je za odzračivanje kupaonice. Nekih 100m3/sat. Iza priključim crijevo za njega i kroz prozor. Inače crijevo ti je ono kao harmonika, sa 20cm ga možeš rastegnut na 3m.
Nije baš idealno, ali dosta toga izbaci iz sobe. U planu mi je stavit 4 ventilatora od kompa (120mm) pa bi se ovisno o jačini ventilatora kapacitet povećao i do 400m3/sat
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| batana
|
Upisano: Čet Ruj 24, 2009 6:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| hvala , video sam tu tvoju napravu, ali kao sto rekoh, ja ne bih da imam ni cm creva nikakvog... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Čet Ruj 24, 2009 6:40 pm Naslov poruke: |
|
|
kupi ljepo kuhinjsku napu, izbusi rupu na zidu, montira je, montiraj pripadajuce cijevi, i eto ti trajnog rjesenja.... i cesto jefitnijeg od nekih diy rijesenja....
btw, i kuhinjska napa ima cijev a bogami i rupu kroz koju izbacuje zrak van....sto mislis, da ga nigdje ne izbaci? _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Night Hawk
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| batana
|
Upisano: Čet Ruj 24, 2009 9:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Tacno tako Night Hawk, ova TechFlo T660H-C & T930H-C izgleda odlicno nesto bas tako
dakle par 120 mm ventilatora za kuciste povezanih na napajanje postavljenih sa gornje strane i filter koji je izmenljiv... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Čet Ruj 24, 2009 9:25 pm Naslov poruke: |
|
|
aaaa......
sto ces, najezio sam se samo na pomisao da mi netko ukloni isparavanja nitra iz zraka....mislim da to jednostavno nebi bilo to.....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Night Hawk
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| batana
|
Upisano: Pet Ruj 25, 2009 12:37 am Naslov poruke: |
|
|
evo ovako sam mislio imam 2*12cm ventilatre za kuciste i nasao sam ugljane filtere za aspirator , moze li tako, sam cu od spera da napravim kimoru.
filtere bi stavio iza ventilarora koji bi bili povezani na napajanje od kompa... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Pet Ruj 25, 2009 12:48 am Naslov poruke: |
|
|
eh sad.......
mislim, ideja ti je odlicna, bez greske, samo mi se cini da si zaboravio jednu sitnicu.....
napajanje od kompjutera impuls za paljenje, odnosno da pusti struju do komponenata (u tvom slucaju ventilatora) dobiva od maticne ploce..... Znaci, samo napajanje ukljuceno u struju ti nece dati struju tim ventilatorima.....
pretpostavljam da nisi mislio da ti ti ventilatori budu spojeni na kompjuter koji koristis, prema tome, moras rjesiti kako ces upaliti te ventilatore, jer ponavljam, spajanjem napajanja na struju nece biti nista....
To se moze napraviti, naravno..... samo ti definitivno nebih savjetovao da to sam radis..... prckanje po napajanju, te onda njegovo ukljucivanje u struju moze imati gadne posljedice....najcesce nece biti nista, ali ako bas nemas srece....
ono sto bih ti ja predlozio je bilo kakav adapter 220 na 12V ili 7v.... odnosno onoliko na koliko ventilatori rade, ili na najmanje sto ih mozes spojiti a da i dalje zadrzis nekakav protok zraka... ti ventilatori bas i nisu najsretnije rjesenje, ali za prvu ruku ti mogu jako dobro posluziti....
Dalje, kad si nabavio takav adapter, od nekakvog mobitela, skenera, printera ili stovec..... samo moras odrezati kabl na zice pravilno spojiti molex, odnosno 2 molexa, na njih kopcas ventilatore i stvar radi.....dok je adapter u struji, ventilatori se vrte.....kad ga izvadis iz uticnice, oni stanu..... nararvno, mozes izmedju ubaciti i kakav prekidac, tako da si olaksas zivot..... Cak ce ti i 5V biti dovoljno za ventilatore, neznam kakve imas, ali vrijedi probati...... neki ce raditi odlicno, bez buke, istina sa smanjenim brojem okretaja, ali jako efikasno....drugi se na toj voltazi nece moci pokrenuti..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| batana
|
Upisano: Pet Ruj 25, 2009 1:10 am Naslov poruke: |
|
|
@Reaper
veoma je prosto naterati napajanje da ti baci stuju... na zalost racunar imam u svome posedu nekih 25 godina...
kada gledas cesalj koji ide u plocu, imas onu kopcu koja zabravi isti...
tacno ispod kopce spojis taj pin i susedni levi i eto ti sturje.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Pet Ruj 25, 2009 8:16 am Naslov poruke: |
|
|
naravno, samo sam rekao, ako neznas sto radis - moze biti cupavo.....
ti imas znanje da to napravis, prema tome ti ces to i napraviti, jedino u ovakvim stvarima meni uvijek na pamet padne netko tko ce procitati, reci a pa nije to tesko, dobra ideja, i onda napraviti neko sr.......
desava se i to.....
Sjecam se, mi smo (u firmi gdje sam radio) jednom prilikom nekakve kamere za nadzor spajali, a struju im je davalo kompjutersko napajanje.... i tako, majstor, elektricar, elektronicar, nema sta nema, onako mrtav ladan kao boza pub pogresnu zicu presjece.......i ne skuzi, krivo spoji, ode kamera....ode struja u cijelom objektu, ode sve sto je bilo spojeno.......ode placa.....
Desi se......  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 1387 | | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Pet Ruj 25, 2009 8:18 am Naslov poruke: |
|
|
Za napajanje ventilatora ti je dosta punjac mobilnog kojeg vise ne koristis, punjac akumulatorskih usisivaca (koristim isti za napajanje nekih stvarcica), univerzalni "transformator" sa usmjernikom (kostaju i manje od 5€), ... Ne mora biti bas od kompa
Sto se tice nape:
Ideja nije losa i na netu imas puno razlicitih verzija. Ja koristim ovo:
Link.
Prednost je to, sto je material skoro djabe, foliju mozes skidati i mjenjati, kada se zaprlja, ...
Nema ventilatora, nema nape, ali posto farbam u garazi, svejedno mi je Ali kad tad ce se desiti i nabavka i montaza ventilatora i osvjetljenja u mojoj komori  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| batana
|
Upisano: Ned Ruj 27, 2009 12:49 am Naslov poruke: |
|
|
evo ...
ali samo kao proba od plasticnih listova i zalepljneo trakom
nije vuklo dobro, jer je ventilator za kuciste za PC previse slab...
ali sa vecim ventilatorom i izradjeno u tankoj sperploci ima da radi lepo...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|