Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Lancaster Mrk. III B "Dambusters" Revell 1/72
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Ned Ruj 27, 2009 8:15 pm    Naslov poruke: Lancaster Mrk. III B "Dambusters" Revell 1/72 Citiraj ovaj komentar

Daklem hm nova revell maketa Laughing

Evo par fotki kako ide,i tu stajem do daljnjega,jer sam neke prozirne dijelove izgubio i sad šaljem revellu pismo da mi pošalju kao nisu bila u kutiji il nekaj bum smislil Laughing

Fotke mutne bla bla Laughing Laughing Rolling Eyes
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
dr. vlado

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pon Ruj 28, 2009 7:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro izgleda koliko se sa ovih fotki moze vidjeti Wink
Natrag na vrh
tole

PorukaUpisano: Pon Ruj 28, 2009 8:19 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Krajnje je bezobrazni miskorištavat Revell na način na koji ti to radiš. Oni su zbilja dobra firma i jednom su mi poslali dio koji je zbilja nedostajao, ali tako da izgubiš dijelove pa ih varaš zbilja nije u redu!

Group build - metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Pet Lis 02, 2009 12:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Žao mije zbog prozirnih djelova , jer me zbilja interesira ovaj projekt,mislim da bi bilo sasvim o.k. da ti Revell , pošalje te djelove ,jer ipak stavljajući rad na forum praviš mu solidnu reklamu,Razumjem što Tole kaže , al sa par stakalaca niti ćeš se ti obogatit niti Revell osiromašit , a nakraju svi će biti zadovoljni Very Happy
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Pet Lis 02, 2009 9:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne znam o kojim se prozirnim djelovima radi. Ukoliko su to prozori (obzirom da se stavljaju sa unutarnje strane), možeš ih bez većih napora izraditi od grafo folije koju možeš na komad kupiti u svakoj knjižari. Lako se reže, tanka je a dovoljno čvrsta.

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
tole

PorukaUpisano: Pet Lis 02, 2009 9:45 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vulkanizer Napisao/la:
Žao mije zbog prozirnih djelova , jer me zbilja interesira ovaj projekt,mislim da bi bilo sasvim o.k. da ti Revell , pošalje te djelove ,jer ipak stavljajući rad na forum praviš mu solidnu reklamu,Razumjem što Tole kaže , al sa par stakalaca niti ćeš se ti obogatit niti Revell osiromašit , a nakraju svi će biti zadovoljni Very Happy

Kao da ukradeš Ferrarija i voziš ga po gradu jer, eto, radiš im reklamu.....

Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Pet Lis 02, 2009 10:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da će Andrej biti iskren u pismu i reći što se dogodilo. To se uostalom može svakom dogoditi, a i da plati vjerujem da je simbolična cifra.

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
tole

PorukaUpisano: Pet Lis 02, 2009 10:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Aranza Napisao/la:
Mislim da će Andrej biti iskren u pismu i reći što se dogodilo. To se uostalom može svakom dogoditi, a i da plati vjerujem da je simbolična cifra.

Slažem se, najbolje je reći istinu i sigurno će mu poslati Very Happy

Natrag na vrh
Vulkanizer

PorukaUpisano: Pet Lis 02, 2009 1:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Apsolutno se slažem da treba biti iskren

Otuđivanje automobila je krivićno djelo lupešćine , a stavljanje maketa na forumima reklama i to najbolja moguća ako je maketa dobro napravljena
Andrej

PorukaUpisano: Pet Lis 02, 2009 3:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

poslao sam im mail i rekao da sma dijelove izgubio i dal mi mogu poslat nove dijelove Wink

Malo mi je bezvez kaj maketa treba čekat,al dobro ima drugih u radu sada Very Happy
Natrag na vrh
Andrej

PorukaUpisano: Pet Lis 16, 2009 11:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Danas stigli prozirni dijelovi Very Happy

Jako brzo,puno hvala revellu tako da bacam se na posao Very Happy
Natrag na vrh
Andrej

PorukaUpisano: Pon Lis 19, 2009 12:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dvije slike zasad,fit je svugdje savršen osim na jedom mjestu

Natrag na vrh
Andrej

PorukaUpisano: Ned Pro 06, 2009 12:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nije se puno radilo na njemu ali evo konačno jedan pošten update. Pokitao sam di treba i uz pomoču novoga scribera izrezao sam mu flapsove bez puno muke. problem je bio namjestiti ih da dobro izgledaju spušteno

No ipak moje vatreno krštenje sa scriberom je ostavilo posljedice pa sada treba nabavit mr. surfacer da neke ožiljke koje je scriber napravio (pobjegne iz ruke ne) neutraliziram Cool

Radovi na Lancasteru idu slabo ali se trudim svaki detaljčić pokrit u vezi avio maketarstva
Natrag na vrh
Vulkanizer

PorukaUpisano: Ned Pro 06, 2009 2:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bit će to dobro samo ovo što si spustio nisu flapsovi nego krica za nagib -eleroni (ako se ne varam).oni služe za naginjanje aviona u letu , znaći ako je jedan spušten drugi mora biti podignut.
Horton

Član od: 06 Pro 2009
PorukaUpisano: Ned Pro 06, 2009 3:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vulkanizer Napisao/la:
Bit će to dobro samo ovo što si spustio nisu flapsovi nego krica za nagib -eleroni (ako se ne varam).oni služe za naginjanje aviona u letu , znaći ako je jedan spušten drugi mora biti podignut.

Upravo tako; ovo što si napravio je nemoguće. Uz to, svi avioni tog doba su imali neku blokadu u neutralnom položaju, što znači da nije realno očekivati da avion na stajanci ima elerone postavljene u neki položaj osim neutrala, ako se ne radi o nekom postupku održavanja/testiranja. Sve komandne površine su bile blokirane u neutralu da uslijed vjetra ili čega već ne dođe do lamatanja i oštećenja komandnih površina. Flapsovi mogu biti spušteni/uvučeni, ali za ostalo standardna procedura za parkiran avion znači da su komande u neutralu.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma