Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| FOXBAT
 | | Član od: 25 Ruj 2009 | | Poruke: 7 | | Mjesto: Zemun |
|
Upisano: Pon Lis 05, 2009 8:34 am Naslov poruke: Cockpit za mig-21 U |
|
|
Pozdrav svima !
Evo i prva tema od mene. Pretražih tonu foruma, knjiga i slika u vezi gore navedenog naslova ali slabo...
Da li neko zna koja je bila boja kokpita na našim Mig-21 U? Da li kao na f13 crna tabla,crno-siva kada i bočne konzole ili kao na UM-u ( int. blue-green)?
Sedište je bilo SK-1 ali bez preklopa iznad glave?
I sad nešto izvan teme, da li su točkovi na U kao na svim 21-icama posle f13 veći ili neka srednja mera,jer po crtežima su izostavljali da dopišu U ; UM
Pretpostavljam da su veći zbog grbica na trupu,ali bih voleo još neku potvrdu _________________ ATTERO DOMINATUS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Pierre
 | | Član od: 12 Stu 2008 | | Poruke: 338 | |
|
Upisano: Pon Lis 05, 2009 10:16 am Naslov poruke: Re: Cockpit za mig-21 U |
|
|
Nabavi si ili skini si 4+ Mig-21F / U - unutra je svaki odgovor na tvoje pitanje
Za pomoć 4+ Mig-21 F/U:
http://letitbit.net/download/38b12c236351/MiG-21F-U.rar.html
(nađi di je free - upisi broj koje se trazi - sačekaj 30 tak sekundi pojavit će se link za download) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| FOXBAT
|
Upisano: Pon Lis 05, 2009 11:04 am Naslov poruke: |
|
|
Da, imam tu publikaciju promaklo mi je jedino da su kasniji -veći točkovi od 800 mm,ali ne kaže mi prva dva bitnija pitanja čak ni po slikama. Česi su u svojim fabrikama i f13 i U kokpite farbali u zeleno(int.bl-grn) što se kod rusa dešavalo tek na nekim poslednjim serijama pre US-a.
Naši US i UM su bili zeleni a da li i U?
Uspeo sam da nadjem sve moguće publikacije i nema nijedne slike U kokpita
Izvinite na dosadi , ali počeo sam f13 u 48-ici i nameravam U,pa da li da ih farbam isto ili... _________________ ATTERO DOMINATUS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Pierre
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| FOXBAT
|
Upisano: Uto Lis 06, 2009 11:21 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala za cd ,
publikaciju sam imao
Prva slika na cd-u za U mi je rešila dilemu , farbaću ga u crno i naravno dry brush-ovati,pa kako bude _________________ ATTERO DOMINATUS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Pierre
|
Upisano: Uto Lis 06, 2009 12:00 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja sam našao neke slike iz Frontova sa Mig-21U . Nažalost niti jedna nije pokazivala unutrašnjost JRV migova ... Jedino se vidjelo sjedište i pilot .. Nažalost u ono vrijeme cocpiti su bili "top secret" .. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| FOXBAT
|
Upisano: Sri Lis 07, 2009 8:20 am Naslov poruke: |
|
|
Ovo je malo kao teaser i da čujem mišljenja,predloge i savete.
U pitanju je konverzija od AAmodels F-7II u Mig-21f13.
Sve je počelo kad sam video kutiju na netu i ne raspitivajući se šta je unutra poručio.No, ipak sam rešio da krenem sa avanturom i da od seta za UM odradim f13.
pošto nemem preteranog vremena za komp (posao-kuća-pa do 2-3 ujutru makete) da bih postavio u in-progress build i da ne odem u OT za sada dve -tri slike,pa kad završim onda full.build recenzija
@ pierre THNX za pomoć!!! _________________ ATTERO DOMINATUS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Sri Lis 07, 2009 9:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobar poduhvat. Svaka čast.
Jedan detalj kji mi bode oči. Kokpit u f-13 nije skroz crn, samo tabla. Drugo ovaj kokpit sam po sebi mi ne izgleda kokpit od f-13. Slike su dosta sitne, tako da se slabo vidi. Probaj upload ubuduće na photobucket.
Jesi ovo spajao nos od AA modelsa sa trupom od Academya?
Eh, da šta se tiće kokpita od U-a. Moguće je da su u startu bili crna tabla i sivi kokpit jer mi se ćini na nekim c-b slikama da su crni, ali je to u kasnijim remontima vrlo vjerovatno prebojavano u tirkizno zeleno kakvi su na novijm slikama u boji koje imaš u gore spomenutoj knjizi od 4+. Sad zavisi u koje razdoblje spada tvoja maketa, ali ne možeš pogriješit ni ovako ni onako. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| FOXBAT
|
Upisano: Čet Lis 08, 2009 8:48 am Naslov poruke: |
|
|
Da , vidi se na nekim slikama da su bočne strane sive,ali opet koja siva?!
U tom smislu ga nameravam još malo dry-brashovati vrlo lagano belom pa će bar izbočine(kutije ,prekidači ) biti svetliji.
Trup je od AAmodelsa a nos je konverzija za UM,po meni nema šanse toliko prepravljati ACA nos da bi se dobio f13 ili ima ali je velika zezancija.
 _________________ ATTERO DOMINATUS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| FOXBAT
|
Upisano: Pon Lis 12, 2009 1:17 am Naslov poruke: |
|
|
UUUUU extra fotosi!!!!
THNX !!!!
BTW imaš li neki savet za U? Planiram početi i njega ,ista konverzija ali na ACA maketu? _________________ ATTERO DOMINATUS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
|
Upisano: Pon Lis 12, 2009 6:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Ah pazi set ti je za UM, a ti radiš U. Znaći da moraš pazit na razlike. Nema periskopa, antene dugačke na grbi i rep ti ima onaj mali produžetak do grbe. Ja imam Neomegin set za f-13 i UM- a, ai se nisam još uhvatio u koštac s tim, nemam sad vremena za makete. Sretno, ako te šta zanima pitaj. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|