Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Bokić ...
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tko je tko na forumu?
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
supergru

Član od: 09 Lis 2009
Mjesto: Karlovac
PorukaUpisano: Sub Lis 10, 2009 2:46 pm    Naslov poruke: Bokić ... Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima,

bavim se plastičnim maketarstvom sa duljim i kraćim pauzama od 15. godine, u 90% slučajeva moderni zrakoplovi, što vojni, što civilni. Za one sa malo boljim pamćenjem, pod istim nadimkom sam bio aktivan i na onom drugom maketarskom forumu prije četiri godine, no to je neka druga priča.

Zrakoplovstvo mi je veliki dio života, tako da sam 2007. završio FSB Zagreb, a u siječnju ove godine mi je priznat status mag. ing. aeronaut. Trenutno živim i radim u Karlovcu.

Član sam Varaždinske maketarske sekcije, a postam i na ARC-u i na nekim drugim forumima, po istim nickom. Makete i aftermarket uglavnom nabavljam izvana (eBay i internet trgovine).

Trenutno radim A310-300 u 1:144 i to CS-TEI u bojama TAP Portugal iz 2005. g. To mi je prva maketa nakon pauze od tri godine, i mnogo toga radim po prvi puta, kako spada. Jedan od razloga je taj što sam pročitao Gložinićevu knjigu a barem triput, i još uvijek učim. Nadam se da će biti gotov do Varaždina.

Par maketa koje sam nabavio u posljednje vrijeme, a vrijedne su spomena... Sve još u kutiji ...

Civilni zrakoplovi 1/144: A310 (2 komada, OOP, jednog radim),A330 (OOP), B767 (novi), B777 (2 komada, Doyusha i Minicraft)

Civilni zrakoplovi 1/72: Concorde (2 komada, Heller i Airfix), L-410 (3 komada, OOP)

Vojni zrakoplovi 1/48: F/A-18A (2 komada, Hobbyboss i OOP Hasegawa), Viggen (sa hrpom aftermarketa), Su-27 (hrpa aftermarketa, SOL-ovi OOP setovi između ostalog), MiG-31 (Lindberg, OOP)

TSR.2 mi je fetiš: limited edition i u 1/48 i u 1/72 (sve po 2 komada).

Nabavio sam i nešto knjiga (npr. Famous Russian Aircraft) i opreme (scriberi, pile, original Future), a nedavno mi je stigao i Sparmax DH-103, crijevo, filter i brzootpuštajući ventil sa regulatorom zraka. Kompresor i sam-svoj-majstor spraybooth su također u planu.

Ovdje možete pročitati moje dvije skromne recenzije Concorde-a i A380.

supergru: poruka promijenjena dana: Sub Lis 10, 2009 9:57 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Stefanic

Član od: 17 Tra 2009
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Sub Lis 10, 2009 4:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav i dobrodošli Very Happy !

Gdje ste nabavili SOL.

LP Filip
Natrag na vrh
supergru

PorukaUpisano: Sub Lis 10, 2009 7:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stefanic Napisao/la:
Gdje ste nabavili SOL.

eBay. U siječnju ove godine. Neki tip iz Njemačke prodavao sva tri, ali svakog posebno. Moram priznat da je licitiranje bilo vrlo stresno. Pogotovo po moj novčanik. Laughing
Natrag na vrh
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Lis 10, 2009 8:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepi pozdrav...dobrodosao na forum Smile
Samo, molim te, smanji velicinu fotki na pravilima propisanu rezoluciju od max. 800x600...

Član od: 09 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Lis 10, 2009 8:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav! Smile

PorukaUpisano: Sub Lis 10, 2009 9:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

PowerPlant Napisao/la:
Lijepi pozdrav...dobrodosao na forum Smile
Samo, molim te, smanji velicinu fotki na pravilima propisanu rezoluciju od max. 800x600...

Sorry, ispričavam se svima .. Slike su direktno uzete sa Photobucketa, kao i za ARC, al dobro, evo smanjio sam ih.
Natrag na vrh
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Sub Lis 10, 2009 10:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pozz Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Sub Lis 10, 2009 11:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dobrodosao

Član od: 15 Stu 2007
Mjesto: Coventry
PorukaUpisano: Ned Lis 11, 2009 12:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobrodošao.

Član od: 19 Ruj 2009
Mjesto: ZAGREB U SRCU
PorukaUpisano: Pon Lis 12, 2009 9:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pozdrav Mase Mase
Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Pon Lis 12, 2009 5:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobrodošao.

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
slider
Gost
PorukaUpisano: Uto Lis 13, 2009 10:27 pm    Naslov poruke: Re: Bokić ... Citiraj ovaj komentar

supergru Napisao/la:

To mi je prva maketa nakon pauze od tri godine, i mnogo toga radim po prvi puta, kako spada. Jedan od razloga je taj što sam pročitao Gložinićevu knjigu a barem triput, i još uvijek učim. Nadam se da će biti gotov do Varaždina.

]

opet ja nesto kriv...... Very Happy
enivej, nekoliko zanimljivih maketa u vitrini...he 115, delta dart ( ciji je ?), hawkeye.....fini, fino...
i da, velkom
btw, jel ti nick uzet po kultnom stripu ili sam ja jedini koji se sjecam tog stripa ???
Natrag na vrh
supergru

PorukaUpisano: Sri Lis 14, 2009 9:44 pm    Naslov poruke: Re: Bokić ... Citiraj ovaj komentar

slider Napisao/la:

enivej, nekoliko zanimljivih maketa u vitrini...he 115, delta dart ( ciji je ?), hawkeye.....fini, fino...
i da, velkom
btw, jel ti nick uzet po kultnom stripu ili sam ja jedini koji se sjecam tog stripa ???

Ajde da još netko zna za taj strip !!!! Klanjanje

Je, nick je prema njemu ...

Revell He-115C-1 1/72 a.k.a. smeće

Hasegawa F-106A 1/72 - ja napravio smeće od makete (ajde nabavio još jednog da se iskupim)

i na kraju Lee E-2C 1/72 ne smeće nego opasni otpad (kopija ne znam čega, vjerojatno Fujimija). Prije 4 godine u Varaždinu osvojio respektabilno predzadnje mjesto u klasi 1/72, zrakoplovi.
Nedavno nabavio novu Hasegawu Hawkeye 2000. Još samo da netko izbaci dobre aftermarket decale i sreći nema kraja.

Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Sri Lis 14, 2009 9:57 pm    Naslov poruke: Re: Bokić ... Citiraj ovaj komentar

supergru Napisao/la:
slider Napisao/la:

i da, velkom

Ajde da još netko zna za taj strip !!!! Klanjanje

Je, nick je prema njemu ...

Revell He-115C-1 1/72 a.k.a. smeće

[
]

se pet, al za boje na heinkelu 1... Very Happy ali imal sam tu maketu, nikad sastavio.....i proslijedio....prevelki kramp za sredit...makar jedini...
kak se ne bi secal supergrua...siroce...uvijek je fulal nekaj... Very Happy
nije li to netko domaci crtal ????bila bi fora nabavit to opet...
Natrag na vrh
supergru

PorukaUpisano: Sri Lis 14, 2009 10:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

www.groo.com

ili

http://en.wikipedia.org/wiki/Groo_the_Wanderer

Naši su samo prevodili, ali prijevodi su bili fenomenalni. Njupica, klopica, ženica, fljas ... evo ti tučnjave ...

Boje na Heinkelu su prema sastavnici ... ali odlijev je koma.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tko je tko na forumu? Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma