Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

pitanje za znalce:u cemu je razlika

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
acav

Član od: 16 Jul 2008
PorukaUpisano: Ned Pro 06, 2009 11:57 am    Naslov poruke: pitanje za znalce:u cemu je razlika Citiraj ovaj komentar

BB62 US Battleship New Jersey
Mjerilo: 1/350
Proizvođač: TRUMPETER / MHM
Cijena: 285,00 kn

U.S. Battleship BB-62 NEW JERSEY
Mjerilo: 1/350
Proizvođač: TAMIYA
Cijena: 425,00 kn

nevidim u cemu je razlika osim cjene..dali trumpeter proizvodi losije makete
ili sta jer 140 kn razlika u cijeni nije valjda zbog toga sta tamiya ima ljepsu kutiju???
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Ned Pro 06, 2009 12:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nisam stručnjak za plovila, ali razlika ti je vjerojatno u tome što je ovaj MHM kopija Tamiyine makete.

Iz iskustva sa njihovim kopijama aviona mogu ti reći da original vrijedi više novaca... kako je sa brodovima, ne znam.
acav

PorukaUpisano: Ned Pro 06, 2009 12:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

aha nego sta je plastika losija,teze za sastavljat,nije detaljno ili je sve ko original samo sta je kopija??
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Ned Pro 06, 2009 12:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

MHM je loša kopija Tamiye iz vremena dok je Trumpeter još učio zanat. Iz svega toga proizlazi lošije upasavanje dijelova, mekani detalji itd. Čini mi se da MHM jedino daje waterline opciju dok je Tamiya isključivo full hull.
Šjor Aranza je slagao MHM-ovog 1/350 POW, mislim da ti on može puno više reći o svim tim problemima.
Osobno bi se između ta dva proizvođača uvijek opredijelio za Tamiyu.
Ja svoje živce cijenim više od 140 kn
Natrag na vrh
Sovremenny

Član od: 29 Sij 2009
Mjesto: Istra
PorukaUpisano: Ned Pro 06, 2009 12:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tamiya....ja san složija ovog MHM prije par godina....u kratko rečeno: smeće....dugo rečeno: niš ne paše, ''prekrasni'' detalji, plastika je ko guma od auta, djelovi su katastrofa, kit će ti postat najbolji prijatelj u radu, nema nikakve veze sa točnosti,...itd....meni je pojeo živce, sklepa san ga iz kutije, i samo palubu oboja u prvu smeđu koja mi je došla po ruku....to mi je izgledalo humanije nego ga bacit u smeće, i još motivacija mi je bila da se meni taj brod (izgledom) ne sviđa Laughing ....e sad,ako ti hoćeš uštedit 140 kn i mučit se narednih nekoliko mjeseci, samo izvoli....ja ne kažem da se od tog ne može napravit lipa maketa ali dok to napraviš doktorirat ćeš maketarsku kirurgiju, a za napravit točnu maketu postat ćeš doktor maketarske znanosti jer te svaka fotka koju pogledaš i usporediš sa maketom baca u duboki očaj.... Very Happy Very Happy

http://www.youtube.com/watch?v=HkBLZWSj4Bg
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Pro 06, 2009 1:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sovremenny Napisao/la:
ja ne kažem da se od tog ne može napravit lipa maketa ali dok to napraviš doktorirat ćeš maketarsku kirurgiju, a za napravit točnu maketu postat ćeš doktor maketarske znanosti jer te svaka fotka koju pogledaš i usporediš sa maketom baca u duboki očaj.... Very Happy Very Happy

LOL Smijanje Smijanje Smijanje ......
Natrag na vrh
Horton

Član od: 06 Pro 2009
PorukaUpisano: Ned Pro 06, 2009 1:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samo ti kupi Tamiyu, a MHM zaboravi. Za tvoje dobro.
Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Ned Pro 06, 2009 1:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Momci su sve rekli. Sovremeny je upotrijebio istu riječ kao i ja za plastiku (auto guma). Je, vrlo je teško raditi sa MHM-om ali ako si možeš priuštiti kvalitetniju izvedbu onda je kupi. Neću te gnjaviti sa pričom već evo kako je to izgledalo doka sam ga radio;

http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=12194&start=0

..gsp. Esex mi je pomogao naručivši mi cijevi i dodatni set za njega koji je također bila fantastika za postaviti jer su svi dijelovi seta urađeni i prilagođeni Tamia izvedbi. Ovdje je završen;

http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=12863&start=0

..nadam se da sam pomogao.
Pozdrav, Ivica Wink

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
acav

PorukaUpisano: Ned Pro 06, 2009 3:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala...ma necu ni uzimat ni od tamiye nego me samo ovako okvirno zanimalo..a drugi tjeda cu uzet od tamiye DD445 Fletcher...meni se maketa cini ok
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma