Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Maverick
| | Član od: 13 Lis 2009 | | Poruke: 25 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Ned Pro 13, 2009 7:15 pm Naslov poruke: PayPal pritužba |
|
|
| Koja je procedura kad robu naručenu sa eBay-a ne primite u roku od 45 dana iako je poslana airmailom. Znam da PayPal zahtjeva da nakon 45 dana aktivirate upit ali me zanima ima li kasnije nekih ograničenja glede kupovine preko paypala zbog vraćenog novca ili sve ostaje po starom? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Ned Pro 13, 2009 7:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako ti nesto znaci, meni je s ebaya jedna maketa dosla tek nakon 43 dana, zagubila se putem  _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Maverick
|
Upisano: Ned Pro 13, 2009 8:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| Imao sam i takvih slučajeva ali šta vrijedi kad u 45 dana moraš prijavit ili se kasnije možeš slikati |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Horton
| | Član od: 06 Pro 2009 | | Poruke: 45 | |
|
Upisano: Ned Pro 13, 2009 8:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| Za tebe kao kupca nema nikakvih ograničenja, a prodavač...ovisi o rješenju spora. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Ned Pro 13, 2009 8:31 pm Naslov poruke: |
|
|
sve ostaje po starom. prijavi prituzbu, pa ako stigne kroz par dana mozes prituzbu otkazati.
paypal ce kontaktirati prodavaca i od njega traziti dokaz da je to on poslao na datum kad je tebi rekao da je poslao (jer ti tu informaciju nemas 100% sigurnu)
uglavnom, nemas kaj izgubiti. ako je on to poslao kasnije nego sto ti je rekao paypal ce ti isplatiti lovu, a namiriti ce se sa njegovog racuna ili ce dobiti penale pri sljeecim prodajama na ebayu.
samo ti prijavi _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| L 555 BAT
 | | Član od: 20 Lis 2008 | | Poruke: 323 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Ned Pro 13, 2009 9:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Prvi korak bi bio kontaktirati samog prodavaća; mnogi će radije poslati pošiljku ponovo ili vratiti novac nego dobiti negativni 'feedback' od kupca; ako ne ide s prodavaćem onda tek preko PayPal centra.
Treba progledati i uvjete pod kojim je artikl kupljen, jer prodavaći obićno napomenu da ih se kontaktira ukoliko paket ne stigne za 10-15 radnih dana (govorimo o airmail-u)
Ako si već blizu 45-tog dana onda ostaje samo pritužba jer ćeš u dopisivanju s prodavaćem sigurno izgubiti dva- tri dana _________________ MAK Reoplan - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Maverick
|
Upisano: Sri Pro 23, 2009 7:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Vezano za moj post gore, sve je rješeno ali sad me nešto drugo zanima. Znam da je prije bilo pravilo ako ti seller vraća plaćeni novac (refund) da ti novci sjedaju na paypal račun i tamo ostaju, odakle dalje možeš trošiti. Meni je seller vratio novac na moj acount da bi mi paypal isti iznos proslijedio direktno na moju amex karticu. Znači li to da napokon možemo primati uplate a ne samo plačati preko paypal-a????????  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
 | | Član od: 18 Svi 2007 | | Poruke: 1430 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Sri Pro 23, 2009 8:00 pm Naslov poruke: |
|
|
| Maverick Napisao/la: | Vezano za moj post gore, sve je rješeno ali sad me nešto drugo zanima. Znam da je prije bilo pravilo ako ti seller vraća plaćeni novac (refund) da ti novci sjedaju na paypal račun i tamo ostaju, odakle dalje možeš trošiti. Meni je seller vratio novac na moj acount da bi mi paypal isti iznos proslijedio direktno na moju amex karticu. Znači li to da napokon možemo primati uplate a ne samo plačati preko paypal-a????????  |
Ako je tako, onda je to odlična vijest! _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Sri Pro 23, 2009 8:15 pm Naslov poruke: |
|
|
ako imas internet bankarstvo onda mozes vidjeti da je ta 'uplata' proknjizena kao 'storno racuna'. nije to nista novo, i dalje ne mozemo primati novce regularno na racun koji je otvoren u hrvatskoj, samo mozes dobiti povrat svojih novaca koje ti je prodavac odobrio u cijelosti ili djelomicno.
ako me netko moze razuvjeriti, bio bih jako sretan  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Maverick
|
Upisano: Sri Pro 23, 2009 9:52 pm Naslov poruke: |
|
|
| low Napisao/la: | | ako imas internet bankarstvo onda mozes vidjeti da je ta 'uplata' proknjizena kao 'storno racuna'. |
Bit će da imaš pravo. Proknjiženo je kao "odobrenje" sa predznakom minus. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Horton
| | Član od: 06 Pro 2009 | | Poruke: 45 | |
|
Upisano: Sri Pro 23, 2009 10:50 pm Naslov poruke: |
|
|
| Low je u pravu; novac ne možemo primati na račun. Povrat novca na karticu s koje je skinut ide već dugo, ali još nismo u krugu ''pouzdanih'' zemalja kojima se novac može direktno slati na račun. Na žalost. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sgt.dautanec
 | | Član od: 28 Lis 2005 | | Poruke: 473 | | Mjesto: ZG |
|
Upisano: Sub Pro 26, 2009 12:34 am Naslov poruke: |
|
|
| low Napisao/la: | ako imas internet bankarstvo onda mozes vidjeti da je ta 'uplata' proknjizena kao 'storno racuna'. nije to nista novo, i dalje ne mozemo primati novce regularno na racun koji je otvoren u hrvatskoj, samo mozes dobiti povrat svojih novaca koje ti je prodavac odobrio u cijelosti ili djelomicno.
ako me netko moze razuvjeriti, bio bih jako sretan  |
e,mene bas to zanima,buduci da kanim prodavat neke stvari putem e-baya.naime otvorio sam paypal i to funkcionira kad placam ljudima bez beda.
cuo sam da bi od 1.1. proradio paypal i u drugom smjeru?
jel ima sto istine u tome? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Sub Pro 26, 2009 1:39 am Naslov poruke: |
|
|
ja nisam cuo nista takvoga....  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Maverick
|
Upisano: Sub Pro 26, 2009 12:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Uredbom o izmjenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju ("Narodne novine", br. 150/2008) propisano je da od 1. siječnja 2010. prestaje važiti članak 29. Zakona, koji se odnosi na depozitne poslove te će u skladu s time od tada rezidenti moći otvarati račune u inozemstvu.
To i ne znači da će PayPal automatski odobriti otvaranje računa za primanje transakcija već kad njima to bude odgovaralo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sgt.dautanec
 | | Član od: 28 Lis 2005 | | Poruke: 473 | | Mjesto: ZG |
|
Upisano: Sub Pro 26, 2009 5:34 pm Naslov poruke: |
|
|
navodno se suska o tome. anyway,poslat cu upit.
a da se otvori racun,recimo u sloveniji,i postavi kao primarni za paypal naplatu? jel bi onda funkcioniralo? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|