Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Čet Pro 24, 2009 7:14 pm Naslov poruke: Revell decal soft iskustvo |
|
|
Kolege vec je bilo reci o ovoj Revellovoj hemikaliji , konstatovano je kako ne deluje svaka hemija isto na razlicite dekale i bili ste u pravu.Pre par meseci kupio sam Revell decal soft posto je jedino to moglo da se kupi kod nas (i isprobah ga na Revellovom MIG-u 21) i nista spektakularno nisam primetio. Decali su dosta lepo legli i posto sam prvi put koristio takvo sredstvo bio sam ubedjen da to tako deluje mada sam od iskusnijih clanova cuo kako dobra hemija lepo guzva decal i zaista ga omeksa,da ne duzim pricu pre par dana istu hemiju upotrebih na Italerijevom SU34 i kad ...cudo dekali su se tako lepo smezurali a uz to je bila i dalje moguca korekcija istih zaista milina za rad sto me je odusevilo.Kad danas na drugoj maketi ponovo (Italeri dekali od SU27)isprobah hemiju i nista mazao sam i mazao ali nista kao da mazem obicnu vodu.Pa da rezimiram zna li neko u cemu je fazon posto su decali od iste firme a razlicita reakcija?Srdacan pozdrav Dusko. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kamaz
| | Član od: 13 Pro 2009 | | Poruke: 548 | |
|
Upisano: Čet Pro 24, 2009 8:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Pročitaj na dnu katre s decalima od Revella: ˝printed in Italy for Revell GmbH & Co.˝, dakle, mislim da to odgovara na pitanje Italerijevih decala s Revellovim omekšivačem.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Čet Pro 24, 2009 8:15 pm Naslov poruke: |
|
|
..po mojem iskustvu to je nakako relativno. Ja koristim dva sredstva. Micro-sol i Gunzeov softer. I jedan i drugi različito djeluju na neke decale. Koji puta ih zgužvaju (omekšaju) a zna se dogoditi da jednostavno ne reagiraju nikako iako je G.softer dosada najjače sredstvo za koje znam. Mislim da je stvar u debljini tiska na decal papiru. Kod trobojnih napr. tiska se prvo bijela po cijeloj površini rondele, na nju dolazi recimo plava pa crvena itd. Automatski je i decal deblji i sredstvo teže djeluje. Na istom kompletu decala servisni decali, gdje je otisnut samo tekst na prozirnom dijelu sredstvo djeluje izvrsno. Istina je i da ima vrlo debelih decal papira na kojima se tiska pa i tu dolazi do sporije reakcije. U svakom slučaju koji put je potrebno više puta priječi da reakcija počne. Pokušaj namočiti dobro i ostavi sat-dva. Nakon toga ponovi postupak. Ja decale stavljam doslovce cijeli jedan dan i ostavljam da se suše do sutra.
Malo sam udavio ali govorim o svom iskustvu. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Čet Pro 24, 2009 10:18 pm Naslov poruke: |
|
|
@Aranza nisi udavio i kod mene se otegne stavljanje dekala ali malo pozurim da zavrsim,ali vidis probacu da ih namocim pa ostavim da duze stoje mozda kasnije prorade jer posto ih namazem dosta brzo pokupim visak ako vidim da se nista ne dogadja.U svakom slucaju hvala na savetu
@kamaz znam to sam procitao ali nekako su mi je bolje delovalo na Italerijeve nego na Revellove. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|