Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Kako napraviti podlogu...

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Uto Pro 29, 2009 8:18 pm    Naslov poruke: Kako napraviti podlogu... Citiraj ovaj komentar

evo ekipa, imam u planu jedan projekt, preciznije, zelim izraditi jednu dioramu slicno ovoj na slici, i evo gdje sam zapeo, kako da napravim ovakvu travu sa slike dolje, znam ono za rezanje neke cetke ili kista, ali mislim da je to jos prekomplicirano, jeli mi jedina opcija static grass ili ima jos neki nacin home-made ovog zita ili sta li je vec...
i uz to uocite kako je obojan ZIS-3, najvise se uocava na cijevi topa, pa me zanima kakva kombinacija boja bi to mogla biti... Very Happy
hvala

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Bero

Član od: 28 Pro 2008
PorukaUpisano: Uto Pro 29, 2009 10:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobra ideja za dioramu. Samo naprijed.
Ako nemaš static grass aplicator. Onda ti je, po meni, najbolja sljedeća metoda.
http://www.youtube.com/watch?v=mUS1MbpytZs&feature=channel
Tip je na sredini videa objasnio jednu metodu, a pri kraju prikazao onu na koju ja mislim.
Malo je šeprtljavo u startu, ali kasnije, kad uhvatiš štos, radiš ko singerica.
E da i ja umjesto raznih konjskih dlaka, dlačica kistova ili par pubičnih dlaka upakiranih u nekom hobby art shopu za 69,99 kn, koristim
običnu kudjelju. Prvo je ofarbaš u zeleno tako da je preko noći ostaviš potopljenu u kanti razrijeđene zelene akrilne boje. Zatim osušiš, nasiječeš škarama na duljine kako ti pašu i radiš po gore prikazanom principu. Boja takve trave je fenomenalna jer je kudjelja žuta, a obojanost u zeleno je nejednolična, pa izgleda baš kao prava. Šarolika i puna nijansi zelene.Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
CCCP
Administrator
Član od: 14 Ožu 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Pro 29, 2009 11:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imaš isto razna pakiranja nekih sušenih ili umjetnih biljki u art shopovima dosta jeftino, stara mie prije radila čestitke od toga pa znam, imam toga pun balkon, u svim bojama Very Happy
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Sri Pro 30, 2009 1:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bero Napisao/la:
Dobra ideja za dioramu. Samo naprijed.
Ako nemaš static grass aplicator. Onda ti je, po meni, najbolja sljedeća metoda.
http://www.youtube.com/watch?v=mUS1MbpytZs&feature=channel
Tip je na sredini videa objasnio jednu metodu, a pri kraju prikazao onu na koju ja mislim.
Malo je šeprtljavo u startu, ali kasnije, kad uhvatiš štos, radiš ko singerica.
E da i ja umjesto raznih konjskih dlaka, dlačica kistova ili par pubičnih dlaka upakiranih u nekom hobby art shopu za 69,99 kn, koristim
običnu kudjelju. Prvo je ofarbaš u zeleno tako da je preko noći ostaviš potopljenu u kanti razrijeđene zelene akrilne boje. Zatim osušiš, nasiječeš škarama na duljine kako ti pašu i radiš po gore prikazanom principu. Boja takve trave je fenomenalna jer je kudjelja žuta, a obojanost u zeleno je nejednolična, pa izgleda baš kao prava. Šarolika i puna nijansi zelene.Very Happy

da, pokusat cu na taj nacin, ideja je odlicna, hvala puno Bero, samo ima jedan problem, podloga diorame bi bila tvrda (plasticna) pa neznam kako bi ubadao tu travu...
planirao sam na tu plastiku staviti gips ako je moguce i onda nekako na taj gips dodati tu visoku travu, neznam sada koliko je to izvedivo, ili jedino stiropor... Wink
@ Fić, mogao bi to koristiti za sumske diorame i slicno, mislim da bi jako dobro sjelo... Very Happy
Natrag na vrh
Nixy6000

Član od: 10 Lis 2009
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sri Pro 30, 2009 3:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ali pazi da na kutiji ne bude nacrtano par tona trave a dobijes par miligrama Very Happy .
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma