Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Maketa Bounty-ja
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
ptokic6
Gost
PorukaUpisano: Ned Jul 19, 2009 1:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

neznam brate di nalazite ove boje za trupove ovo nakraju će izgledati kao plastična maketa ili od gline,mislim da boja drveta je naj bolji odabir sa laganim toniranjem i lakiranjem osim ako nepokušavate sakriti greške u radu mislim da to nije to. Rolling Eyes
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Ned Jul 19, 2009 10:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ptokic6 Napisao/la:
neznam brate di nalazite ove boje za trupove ovo nakraju će izgledati kao plastična maketa ili od gline,mislim da boja drveta je naj bolji odabir sa laganim toniranjem i lakiranjem osim ako nepokušavate sakriti greške u radu mislim da to nije to. Rolling Eyes

misljenje stare skole.... Very Happy
gle, ni meni nije sjela ova plava, o njoj bi se moglo raspravljat, ali.......cinjenica je da su brodove, otkad postoje, mazali kojecime za zastitu - sto bojom, sto smolom ( da zatvore superenje) sto kojekakvim premazima, biljnim ili zivotinjskim.....
tako da maketa koja je radjena samo u tonovima drva, meni djeluje samo kao maketa...ne kao smanjena stvarnost
vidio sam prekrasnu maketu Mayflower-a, svu u nijansama drva....a znamo kak je bila sarena po nadgradju...ili jos gore, gore sarena, podvodni dio u boji drva umjesto crn.....
ljudi su i prije 500 godina znali da moraju zastitit drvo da ne istruli...i imali su smisao za ukrasavanje..... Very Happy
Natrag na vrh
žbrmbo

Član od: 29 Lip 2009
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Sri Kol 05, 2009 8:42 pm    Naslov poruke: Up-date za Bounty Citiraj ovaj komentar

Dugo se nisam javljao , jer mi je maketa bila malo po strani tj, na čekanju.
No konačno sam počeo raditi na njoj. Dosta sam se mučio da kormilom ...

mada ono samo po sebi i nije najzahtjevnije - prava zezancija je počela kad sam počeo raditi okove i pante tako da sad izgleda otprilike ovako

ovo je sve isti brod ali su u jednoj slici ukomponirane sve tri strane

Počeo dam se i malo poigravati bojom ali nažalost mi se je boja jako zgrušala ,a nije pomogla ni velika količina razređivača , tako da baš nisam zadovoljan s žutim dijelom ( morati ću sutra kupiti novu boju pa sve nanavo )

Nego da ne propadne totalno cijeli dan poigrao dam se malo sa zaštitnom kućicom kormila

Evo za sada toliko javit ću o napretku.
P.S. ispričavam se na lošim slikama Foto- aparat mi je u kvaru tak da je ovo slikano mobitelom
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
žbrmbo

PorukaUpisano: Pet Kol 07, 2009 9:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo da se i ja malo pohvalim što se radilo ovih dana
Ja nemogu raditi na maketi svaki dan ali zato kad počnem nemogu stati, tako da sam sad momentalno izađivao "kućice" i kotač kormila. Nisu još gotove do kraja ali mi je zadovoljstvo pokazati vam na čemu sam. Nego da ne duljim... kotač kormila

A pošto sam i kormilo napravio na pante spjit ću ga preko kolutura i špaga s kotačem da bude pokretno( međusobno povezano ).

"Kućice ":

A ovu sam napravio s odmaknutim poklopcem i stepenicama koje budu vodile u unutrašnjost

Evo to je to za danas Amen

P.S. komentari dobrodošli
Natrag na vrh
žbrmbo

PorukaUpisano: Sub Sij 02, 2010 12:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Budući da smo mi drveno- brodo maketari dobili svoj pod-forum bilo bi red da se sad i malo potrudimo da ga i napunimo , ako ne s novim radovima onda barem s napretkom na starim...
Moram priznati da nisam ni ja baš bio najaktivniji pri brodu ( posao , klinci , a onda kad bi i našao slobodnog vremena nije bilo baš ni volje - a znam da ako idem raditi bez volje rezultati mi ispadaju "katastrofatični" ) , no nadam se boljem napretku sada u novoj godini ( još jednom svima Vama sve najbolje u Novoj 2010 godini ).
Danas dam poslije ručka otišao u svoju skromnu radionu i izvukao iz prašine kostur Bountyjevog čamca ( ne Jolly boat nego njegove chalupe tj launch boat ) i bacil se na posao

a ovo je slika od malo kasnije :

Naravno ima tu još 2-3 sata posla ali najveći posao je gotov , ali nije ni to najvažnije - bitno je da se brodogradnja ne gasi...
Lale

Član od: 03 Ruj 2008
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sub Sij 02, 2010 2:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I ja radim Bounty-a samo sam nažalost počea sa Pulskim nacrtom koji je po meni jako loš, trenutno sam krenia sa prepravkama po knjizi po kojoj i ti radiš. Nisam stavlja bakar jer nisam zna da ide dok nisan vidia knjigu, ali kako radin i Cutty Sark onda sam to napravia na njemu.
žbrmbo

PorukaUpisano: Ned Sij 03, 2010 2:12 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mogu ti reći da je raditi s bakrom jako teško... ako imaš pretanki bakar nije dobro jer je premekani i vidi se svaki trag , a opet ako je predebeli nemožeš ga obrađivati ... ja sam osobno otišao k lokalnom limaru i uzeo 0.25 kvadrata bakra debljine 0.5 mm ali sam ga nažicao da mi ga nareže na štancu na trakice debljine 5 mm( nije bil oduševljeni). kasnije sam ga doma rezao škarama na dužinu 6 cm i vjeruj mi doslovce svaku tu pločicu ručno savijal s prstima brusil pripasaval i na kraju ljepil . Samo za "bakreni rad" sam portošio oko 100 radnih sati...nadam se da te nisam obeshrabril - ali uvijek velim da što je trud veči i nagrada je slađa. Nego što se tiče nacrta imam nekakve rusko- talijanske nacrte... nisu baš kompletni ali ono što je gore je dosta zanimljivo i precizno prikazano, tako da momentalno kombiniram 2 nacrta + Anatomy of the ship( koji držim za referencu )
Nego da se pohvalim i pokažem kak će izgledat šalupa - treba joj još samo ukrasna lajsna , 6 vesla i sklopivi jarboli ( sitnice )

Dida

Član od: 05 Velj 2007
Mjesto: Sisak
PorukaUpisano: Ned Sij 03, 2010 11:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kapa dolje! Lijepo ti je sve to. Shocked
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Lale

PorukaUpisano: Ned Sij 03, 2010 2:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovaj bakar na Cutty-iju je skoro gotov, još par komada, evo izgleda ovako:

žbrmbo

PorukaUpisano: Pon Sij 04, 2010 5:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dida Napisao/la:
Kapa dolje! Lijepo ti je sve to. Shocked

Hvala Dida ljepo je čuti pohvalu i to još od stručnjaka poput tebe.
Nego kolega Lale vidim da ti koristiš bakrene pločice koje su već gotove... kako je raditi s njima , gdije si ih kupio i koliko dođu ? I da ne zaboravim koja im je debljina
Lale

PorukaUpisano: Pon Sij 04, 2010 10:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ko da san zna da ćeš me pitat, nabavljene u Italiji od Mantue, debljina 0,3mm idealno za obradu, opet nije toliko tanko. Za krajeve san nabavia bakrenog lima iste debljine, a imitaciju brokava(čavli) radim sa malim zupčanikom koji sam izvadio iz nekog sata.
wolf101

Član od: 06 Sij 2009
PorukaUpisano: Uto Sij 05, 2010 7:17 pm    Naslov poruke: o Citiraj ovaj komentar

http://membres.lycos.fr/hmsbounty/english/accueil.htm
evo ti jedna stranica ima dosta o bountyju
Natrag na vrh
žbrmbo

PorukaUpisano: Ned Tra 04, 2010 6:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prvo da iskoristim prigodu i zaželim još jednom sretan Uskrs !
Znam da sam zadnje vrijeme bio dosta neaktivan ali evo s dolaskom lijepog i toplijeg vremena nađe se više slobodnog vremana za rad...nije puno ali čovjeka veseli , tako da sam jučer napravio dimnjak (od bakra ) i vitlo ( kombinacija drvo , bakar za pera zaponca i okove)

Dida

Član od: 05 Velj 2007
Mjesto: Sisak
PorukaUpisano: Pon Tra 05, 2010 12:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Već sam rekao da je lijepo, i još uvijek je! Very Happy S čime pričvrstiš bakrene pločice?
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
kamaz

Član od: 13 Pro 2009
PorukaUpisano: Pon Tra 05, 2010 1:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Wow Shocked Ide ti super!
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naprijed
Stranica 2/6

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma