Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Uto Velj 02, 2010 10:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lale Napisao/la: | | Zašto bi ih vadia pa i napravin brodovima su brokve u oplati. |
mozda zato jer bi u mjerilu 1 : 100 npr glave brokvi bile velike u stvarnosti ko pjat ???? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Ozzy80
| | Član od: 26 Sij 2010 | | Poruke: 25 | |
|
Upisano: Sri Velj 03, 2010 10:34 am Naslov poruke: |
|
|
Mislio sam na ono sto se lepi da bi brod dobio oblik na kostur one dascice. Pa da li nece brod da izgubi oblik ako prestanem na pola pa sa drugom idem do kraja? Inace brod mi je oko 80cm tako da cu tesko naci dascice koje bi trebale biti oko metar. I da da li da posle iskitujem ili samo preko njih prefarbam? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barba
| | Član od: 05 Svi 2009 | | Poruke: 283 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Velj 03, 2010 10:53 am Naslov poruke: Ljepljenje |
|
|
| Ja sam to radio na trabakulu. Letvice su bile 8x2, dobro bi podesio provu i krmu i spajao ih negdje na trupu. Nisam htio da se uvjek spajaju na istom rebru! Spajao sam tako da bi malo izbrusio letvice na krajevima gdje se spajaju pa bi na kraju ispala debljina jedne letvice. Nisam ih zakucavao, nego sam koristio pribadače sa širokom glavom, pribadača ide u rebro, a glava pribadače drži letvicu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Velj 03, 2010 10:54 am Naslov poruke: |
|
|
| Ozzy80 Napisao/la: | Mislio sam na ono sto se lepi da bi brod dobio oblik na kostur one dascice. Pa da li nece brod da izgubi oblik ako prestanem na pola pa sa drugom idem do kraja? Inace brod mi je oko 80cm tako da cu tesko naci dascice koje bi trebale biti oko metar. I da da li da posle iskitujem ili samo preko njih prefarbam? |
vec sam pisao ( opcija 'trazi'') al evo opet :
sve letvice su ti uglavnom metar duzine
koristi letvice 2 x 5 mm
najbolje je da su u komadu, upravo radi oblika broda
obicno se pocinje od kobilice, tj od dna
ako je potrebno jace savijanje, to radis postapajuci letvice u vrelu vodu
lijepis drvofixom ili nekim slicnim ljepilom
zabijas letvice spenadlama, dok se lkepilo ne osusi
ako treba, letvice stanjujes po sirini na krajevima, da ti one blize palubi bile ravne
spenadle vadis drugi dan kad je ljepilo suho
najvaznije- radi simetrije i da ti se trup ne iskrivi - moras ljepiti jednu s jedne, pa jednu s druge strane i tako naizmjenicno
kad si gotov, trup kitas , brusis i bojis
itd |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Ozzy80
|
Upisano: Sri Velj 03, 2010 3:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na odgovoru sada sam upravo zavrsio lepljenje rebara pa sutra pocinjem sa letvicama.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
 | | Član od: 03 Ruj 2008 | | Poruke: 436 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sri Velj 03, 2010 4:30 pm Naslov poruke: |
|
|
S tim da ako dobro spojiš letvice kitanje nije potrebno.Ja ga nikad ne koristim. _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Velj 03, 2010 4:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lale Napisao/la: | | S tim da ako dobro spojiš letvice kitanje nije potrebno.Ja ga nikad ne koristim. |
po volji....ne upustam se vise u tu raspravu, ves sam nekoliko puta rekel kaj ja mislim o tome  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Ozzy80
|
Upisano: Čet Velj 04, 2010 7:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Jel bi ovako trebalo izgledati posle kitovanja
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Velj 04, 2010 7:51 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ozzy80 Napisao/la: | Jel bi ovako trebalo izgledati posle kitovanja
] |
ne...tu nema mrve kita..... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| budvaa
| | Član od: 13 Lip 2008 | | Poruke: 107 | |
|
Upisano: Čet Velj 04, 2010 8:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| slider Napisao/la: | | Ozzy80 Napisao/la: | Jel bi ovako trebalo izgledati posle kitovanja
] |
odlican rad u svakom slucaju ali nisam bas sto posto siguran da nema trunke kita . pogledaj izmedju letvice gdje su topovi .
ali imalo ili ne ne vidim da nesto bitno utice |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Velj 04, 2010 8:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| budvaa Napisao/la: | | slider Napisao/la: | | Ozzy80 Napisao/la: | Jel bi ovako trebalo izgledati posle kitovanja
] |
odlican rad u svakom slucaju ali nisam bas sto posto siguran da nema trunke kita . pogledaj izmedju letvice gdje su topovi .
dobro, mozda i ima, ali ovdje se vidi da nije radio pocetnik kojem je to prva maketa... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| budvaa
| | Član od: 13 Lip 2008 | | Poruke: 107 | |
|
Upisano: Čet Velj 04, 2010 8:25 pm Naslov poruke: |
|
|
| slider Napisao/la: | | budvaa Napisao/la: | | slider Napisao/la: | | Ozzy80 Napisao/la: | Jel bi ovako trebalo izgledati posle kitovanja
] |
dobro, mozda i ima, ali ovdje se vidi da nije radio pocetnik kojem je to prva maketa... |
mislim da je maketa "crnog gusara"
izvinjavam se ako grijesim , a on je daleko daleko od pocetnika |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| crni gusar
| | Član od: 27 Lip 2009 | | Poruke: 59 | | Mjesto: Kraljevo |
|
Upisano: Čet Velj 04, 2010 9:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| eto,da se ukljucim u diskusiju jer je moja maketa u pitanju,cela maketa(i oplata i paluba i ogradice,jarboli) je radjena od parene tresnje stare 20 godina, sto znaci da nema ni TRUNKE gita jer posle laka git bi se video.znaci,samo dobro uradjena oplata i dosta smirglanja i nekih finesa... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Ozzy80
|
Upisano: Čet Velj 04, 2010 9:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Da ja sam to nasao na netu neznam ciji je. Nego stvarno je lepo uradjeno ali mi izgledalo na prvu ruku ko da je sa kitom radjeno posto sam video kitani brod i veoma je slican ovome.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Velj 04, 2010 9:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| crni gusar Napisao/la: | | eto,da se ukljucim u diskusiju jer je moja maketa u pitanju,cela maketa(i oplata i paluba i ogradice,jarboli) je radjena od parene tresnje stare 20 godina, sto znaci da nema ni TRUNKE gita jer posle laka git bi se video.znaci,samo dobro uradjena oplata i dosta smirglanja i nekih finesa... |
to sam i rekao....
takav finis tesko moze pocetnik napravit... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|