Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Patria
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1991. na dalje
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Čet Ožu 04, 2010 8:45 pm    Naslov poruke: Patria Citiraj ovaj komentar

Kratko i jasno: vidio sam na TV da se pomalo sastavljaju. Kako sve skupa napreduje, ima li tko fotku koje gotove i obojane i radi li itko bilo kakvu maketu? Hvala na svakoj informaciji.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
Krešimir

Član od: 31 Kol 2007
Mjesto: Hamilton, Waikato, NZ
PorukaUpisano: Pet Ožu 05, 2010 9:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=3732&postdays=0&postorder=asc&start=330
već se pisalo, imam ja walkaround što sam napravio nkakvih 20 slika izvana detaljno, plus sastavljanje ako ti treba....
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
P-51

PorukaUpisano: Pet Ožu 05, 2010 1:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo sam već pregledao, imaš li (ako puno me tražim) fotku jednog apsolutno kompletnog, obojanog, ajmo reći, spremnog za uporabu???
Natrag na vrh
Krešimir

PorukaUpisano: Pet Ožu 05, 2010 2:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo od jutros jedan....

]
Krešimir

PorukaUpisano: Pet Ožu 05, 2010 3:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo od prije nekih slikica:

ako trebaš još šta, javi....
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Pet Ožu 05, 2010 7:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nešto mi pade na pamet. Hm. Kako će izgledati protuklizajuća površina na našim Patrijama...kad ih naši tenkisti namažu uljem i uglancaju. Laughing
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Pet Ožu 05, 2010 7:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

AleksandarMorozov Napisao/la:
Nešto mi pade na pamet. Hm. Kako će izgledati protuklizajuća površina na našim Patrijama...kad ih naši tenkisti namažu uljem i uglancaju. Laughing

Kao po ledu!

Biti će nekih slika još Cool Ja radim u firmi pokraj montažne hale gdje se patrije sastavljaju, i čujem podešavanje motora... ali nikako da odem unutra da malo pregledam! Cool
Natrag na vrh
P-51

PorukaUpisano: Pet Ožu 05, 2010 8:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tnx Krešo Very Happy
Natrag na vrh
mariok

PorukaUpisano: Čet Svi 13, 2010 12:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo nekoliko slika koje sam poslikao idući na pauze sa mobitelom, slike su iz ožujka 2009:

Natrag na vrh
AleksandarMorozov

PorukaUpisano: Čet Svi 13, 2010 12:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mario? Jedno pitanjce. Da li znaš...odakle stiže materijal? Mislim...čelik i ostalo? Motori? Transmisije? Što proizvodi Đuro, a što stiže prefabricirano...i odakle? Mislim...koliko je toga na našim Patrijama zaista NAŠE?

Pitam zato što su svi M-84 proizvedeni do rata bili potpuno naši...odnosno, jugoslavenski (pa naši...u to vrijeme naši...yebiga).
mariok

PorukaUpisano: Čet Svi 13, 2010 12:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

AleksandarMorozov Napisao/la:
Mario? Jedno pitanjce. Da li znaš...odakle stiže materijal? Mislim...čelik i ostalo? Motori? Transmisije? Što proizvodi Đuro, a što stiže prefabricirano...i odakle? Mislim...koliko je toga na našim Patrijama zaista NAŠE?

Pitam zato što su svi M-84 proizvedeni do rata bili potpuno naši...odnosno, jugoslavenski (pa naši...u to vrijeme naši...yebiga).

Samo ću reći: u ĐĐ je nostalgija za vremenima SFRJ, tada se radilo po pravilima struke i nije bilo zajebancije.... to su rađene serije svih dijelova striktno po pravilima struke, i dokumentaciji.

U ĐĐ se vršila montaža tenkova te: zavarivanje tijela tenkova, zavarivanje odlivenih dijelova kupola, okretnih prstena, ljenivaca, strojne obrade kojekakvih dijelova, poklopac kupole, strojna obrada tijela tenka i kupola, strojna obrada zadnjaka topa i dosta sitnih dijelova (vratila, zupčanika i svega i svačega) ugl dosta dijelova, a ostatak je dolazio iz ostalih dijelova jugoslavije ( unis, teleoptik, MZT Skoplje....) ugl 300tinjak firmi iz čitave juge.......

Hrvatska da može raditi sve dijelove tenka, mogla bi komotno početi raditi Space Shuttle...to je basna za malu djecu... u RH nema poštene kovačnice i ljevaonice a kamoli nešto drugo, što je preduvjet za bilo kakvu ozbiljnu proizvodnju, a da ne govorim o gotovj robi....

Što se tiče patrije, udio RH proizvodnje je puno manji, puno,puno manji: koliko vidim u ĐĐ se radi zavarivanje i strojna obrada tijela oklopnjaka ( čelik je ja mislim iz uvoza - tipično) a sve drugo se uvozi, osim možda kojekakvih stinih baglama ili kojekakvih gluposti koji se mogu raditi po šupama ĐĐa....ugl. nula bodova, 50-80 ljudi može proizvodtiti Patrie tj. sastavljati.

A da nije bio kadar, da nisu bili kapaciteti, da nije bilo pameti???!!!! Je bilo je i pameti i kadra i kapaciteta da pravimo i tenkove i minobacače i kupole i tramvaje i vlakove....... ali prijatelju moj ovdje je neka luda ruka vodila sve, tako da se nije mislilo na razvoj, već samo radi po onome šta imaš, nije se ulagalo u razvoj... i naravno pre pre glupa politika koja je razjebala sve što je valjalo iz onoga doba... tako da sada saastavljamo patrie iz kitova kao lego kocke...... nažalost tako je! Sad
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Svi 13, 2010 2:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jedno pitanje-Zar neće biti nikakvih oznaka državne pripadnosti na Patriama? Vidim da nema ni kamuflaže. Da li je plan te stvari dorađivati u jedinicama ili zbilja ostaju zelene bez ijedne šahovnice ili broja?

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
AleksandarMorozov

PorukaUpisano: Čet Svi 13, 2010 2:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da. Znam. U biti me zanimalo odakle se što uvozi. Wink

A dobro. Nakon perioda na početku kojega je netko zaključio da Hrvatskoj ne treba nikakva industrija, a kamoli metalska (jer nemamo rudnike...koje, zanimljivo, nema ni Švicarska)...oni kombajni iz Županje, Patrie iz Broda, sijačice iz Osijeka, puške iz Karlovca, IC vlakovi iz Zagreba...su barem nekakav počateka...nekakva nada u pomisao da je netko možda...samo možda...shvatio da Hrvatska ipak ima VRHUNSKE metalce...ako već ne i tkalce (???), krojače (???), pekare (???), mesare (???), mlinare (???), kemičare (???), graditelje (???), brodograditelje (???)...da ne nabrajam. Wink
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Svi 13, 2010 3:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...samo nemojte zastraniti u vode koje nisu poželjne na ovom forumu.
Natrag na vrh
supergru

Član od: 09 Lis 2009
Mjesto: Karlovac
PorukaUpisano: Sri Svi 26, 2010 8:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Patriu možete vidjeti uživo ovih dana u Karlovcu (ŠRC Korana, odnosno gradski stadion).

Povodom obilježavanja Dana OSRH ( ove godine 26-28.5.2010.) na poligonu uz stadion je izložena vojna tehnika koju se može razgledati od 10-20 h.

Patria je prvi puta u Karlovcu prikazana lani, a i ove godine su dofurali jednu.

Što se tiče kamuflaže, sve su zasad na kalup iste.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1991. na dalje Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma