Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Ned Ožu 07, 2010 7:16 pm Naslov poruke: GB Fw-190; Hasegawa 1/48 A-3 GOTOVO |
|
|
Evo, prije nego se odlučim što ću raditi imao bih par pitanja:
Naime o tom Fw 190 baš ništa ne znam jer mi taj avion nikad ništa posebno nije predstavljao, ali ajd da i to čudo probam napraviti.
Imam ove dvije makete, i ne znam koju bih radio, pa imam par pitanja
Da li ovaj Hasegawin A-3 ima kakvih značajnih nedostataka? Na što se treba paziti pri slaganju... Vidio sam da Eduard ima zoom set za A-4. Da li to odgovara i za A-3 verziju? Čitao sam na par mjesta o tome kako se često krivo postavljaju vrata stajnog trapa... o čemu se točno radi? Da li su "prirodno" na ovom avionu spušteni flapsovi ako avion stoji na zamlji ili ne?
U biti - prvo, da li ovaj Ta-152 ulazi u ovaj GB, a zatim i sva pitanja koja su postavljena i gore... Što je od Aftermarketa dostupno/potrebno za ovu maketu? Problem je vjerojatno nedostatak motora koji se vidi kroz stajni trap... _________________ paulusvictor
0viking0: poruka promijenjena dana: Ned Ruj 19, 2010 4:18 pm; prepravljeno ukupno 2 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 08, 2010 10:06 am Naslov poruke: Re: GB Fw-190: pitanje |
|
|
| 0viking0 Napisao/la: | Evo, prije nego se odlučim što ću raditi imao bih par pitanja:
Naime o tom Fw 190 baš ništa ne znam jer mi taj avion nikad ništa posebno nije predstavljao, ali ajd da i to čudo probam napraviti.
Imam ove dvije makete, i ne znam koju bih radio, pa imam par pitanja
Da li ovaj Hasegawin A-3 ima kakvih značajnih nedostataka? Na što se treba paziti pri slaganju... Vidio sam da Eduard ima zoom set za A-4. Da li to odgovara i za A-3 verziju? Čitao sam na par mjesta o tome kako se često krivo postavljaju vrata stajnog trapa... o čemu se točno radi? Da li su "prirodno" na ovom avionu spušteni flapsovi ako avion stoji na zamlji ili ne?
U biti - prvo, da li ovaj Ta-152 ulazi u ovaj GB, a zatim i sva pitanja koja su postavljena i gore... Što je od Aftermarketa dostupno/potrebno za ovu maketu? Problem je vjerojatno nedostatak motora koji se vidi kroz stajni trap... | Hasegawini Fw-ovi su odlični i nemaju nedostataka. Eduardov Zoom za A-4 odgovara bez problema. Flapsove možeš spustiti po vlastitom izboru. Na fotografijama se vidi i jedan i drugi položaj, čak je češće sa podignutima. Kod poklopaca nogu stajnog trapa i samog stajnog trapa treba paziti na nagibe, ali uz malo pažnje i dobre nacrte nije tako teško...Ta-152 ne bi baš ulazio u ovaj GB, ali nije ni zabranjen. Na njemu imaš jako puno posla i dosta troška na aftermarket. I da, treba se vidjeti motor kroz stajni trap, zajedno sa svim cijevima i kablovima... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Pon Ožu 08, 2010 10:53 am Naslov poruke: |
|
|
Onda će biti A3, s tim da moram nabaviti eduard. U spuštanje flapsova neću ulaziti.
Poslikam prvom prilikom. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| cromodeler
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 409 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 08, 2010 11:24 am Naslov poruke: |
|
|
Ne znam konkretno za ovaj A-3 od Hasegawe , trebalo bi malo proguglati i vidjeti po broju kutije da li spada u rana ili kasnija pakiranja . Naime , počeci Hasegawinog angažmana u FW-ovima u 1/48 su bili bazirani na Dragonovoj ( Trimasterovoj) maketi , koja je krasna i puna detalja , ali ima zeznut spoj krila i trupa , te viška ( ili manjka) panela , ovisno o kojoj se verziji radi . Kasnije je Hasegawa osjetno upgrade-la kalup i kasnija pakiranja su izvrsna , kako u 1/48 , tako i u 1/32 .
Mislim da je ovaj Italeri Ta-152 prepakirani Dragon(Trimaster) , pa traži review-e i dodatke za tu maketu !
Glede flapsova , mnogi proizvođači maketa i aftermarketa te cimaju , tj. daju takve upute da napraviš spuštene flapsove skoro pod pravim kutem , što baš i ne odgovara fotkama ! _________________ Darko Belaj
tajnik MK "David Schwarz" - www.mkdavidschwarz.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Pon Ožu 08, 2010 12:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Ta 152 je osiromašeni Trimaster kojeg je prepakirao Italeri. Originalni Trimaster je imao i PE set, gomile opcija naoružanja i varijanti i sl. Dragonova serija Fw-ova su sve Trimasteri, a Revell i Italeri su prepakiravali te makete bez dodataka. Mana tih maketa je dosta teško sklapanje i neka izdanja su očito rađena iz istrošenih kalupa. Hasegawa A-3, a i sve makete koje se mogu kod nas kupiti u LOM-u su novija izdanja i imaju prednost pred Trimasterima da su sastavljivije i imaju odvojene upravljačke površine, kao i Eduard koji je dosta teži za slaganje. Hasegawa jedino radi iz istog kalupa sve od A-3 do A-8, a djelove koji ih razlikuju daje kao posebne "izreze" koje treba uklapati. Posebno je iritatntno što im je bilo teško napraviti 2 različita trupa, pa se treba gnjaviti sa ubacivanjem sekcije proreza za hlađenje i vrha repa. Iz iskustva znam da se te sekcije teško uklope i nagnjave dok ih se uklopi kako treba. Eduard je tu bolji-svaka verzija ima svoj cijeli trup, ali zato nastupaju problemi kod uklapanja, jer je maketa u stvari predviđena za "raskopavanje". Po tome je moje mišljenje da je za "integralnog" Fw-a najidealnije kupiti Hasegawu. Imao sam sve tri makete (Eduard, Hasegawa, Trimaster(Revell)) i zadnju sam prodao, a od Eduarda mislim raditi "raskopanog" Fw-a. Hasegawu ću raditi bez puno cirkusa. Najvjerojatnije ću samo dodati PE color pojaseve jer je kokpit više nego dobar.. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Pon Ožu 08, 2010 1:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Pošto bih radio baš ovaj A-3 sa boxarta, znaš li Grunfe možda ovako na prvu da li shema bojanja i decali odgovaraju stvarnosti i samoj mašini koja se da složiti iz kutije? _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Pon Ožu 08, 2010 1:17 pm Naslov poruke: |
|
|
| 0viking0 Napisao/la: | | Pošto bih radio baš ovaj A-3 sa boxarta, znaš li Grunfe možda ovako na prvu da li shema bojanja i decali odgovaraju stvarnosti i samoj mašini koja se da složiti iz kutije? | Mislim da je šema točna, ako si mislio na ovog sa ševronima i glavom kokota. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Pon Ožu 08, 2010 2:50 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | 0viking0 Napisao/la: | | Pošto bih radio baš ovaj A-3 sa boxarta, znaš li Grunfe možda ovako na prvu da li shema bojanja i decali odgovaraju stvarnosti i samoj mašini koja se da složiti iz kutije? | Mislim da je šema točna, ako si mislio na ovog sa ševronima i glavom kokota. |
Da, onaj stiliziranim orlovima mi se nikako ne dopada. _________________ paulusvictor
0viking0: poruka promijenjena dana: Pon Ožu 08, 2010 3:29 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Pon Ožu 08, 2010 3:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Koliko se sjećam postoji fantastična fotografija ovog Fw-a sa lijeve strane. Potražit ću je kad stignem, ako me netko ne pretekne i ne stavi je prije... _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Pon Ožu 08, 2010 3:26 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Koliko se sjećam postoji fantastična fotografija ovog Fw-a sa lijeve strane. Potražit ću je kad stignem, ako me netko ne pretekne i ne stavi je prije... |
Može, super, THNX _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Pon Ožu 08, 2010 4:02 pm Naslov poruke: |
|
|
mislim da ovo trazis
meni je hasin a-8 bio izvrstan za slaganje, stvarno ga je prekrasno raditi, a kokpit necu ni spominjat...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Pon Ožu 08, 2010 4:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Bravo, st65uka, odlična fotografija, a ja ću još vidjet za ovu lijeve strane. Kamuflaža je klasična po propisima RLM 74/75/76. Taktičke oznake su RLM04. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Pon Ožu 08, 2010 4:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| st65uka Napisao/la: |
mislim da ovo trazis
meni je hasin a-8 bio izvrstan za slaganje, stvarno ga je prekrasno raditi, a kokpit necu ni spominjat...  |
Nisam siguran da je to taj... Ovaj nema ovo crno polje kod ispuha. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| The Best
 | | Član od: 11 Sij 2010 | | Poruke: 107 | |
|
Upisano: Pon Ožu 08, 2010 4:25 pm Naslov poruke: |
|
|
| 0viking0 Napisao/la: |
Nisam siguran da je to taj... Ovaj nema ovo crno polje kod ispuha. |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|