Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Flugabwehrkanonenpanzer Gepard 2x35mm 1/35 winter
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Panzer1

Član od: 18 Velj 2010
Mjesto: Sjever
PorukaUpisano: Ned Ožu 21, 2010 8:26 pm    Naslov poruke: Flugabwehrkanonenpanzer Gepard 2x35mm 1/35 winter Citiraj ovaj komentar

Evo mene ljudi,nadam se da me se svi sjecati,uclanio sam se prije jedno mjesec dana na forumu i postavljao mnoga pitanja posto nisam imao pojma o maketama.U međuvremenuo nabavio sam sav alat (osim airbrusha) i svoju prvu maketu koja mi se i u realnom zivotu veoma sviđa kao pravo vozilo.Radi se o Flugabwehrkanonenpanzeru Gepardu ili ti modernom njemačkom anti-zračnom sustavu.Maketa koju sam ja izradio proizvodi Tamiya i radi se o Gepard modelu iz 80-tih pošto nema rakete kao što to ima moderan Gepard već samo 2 topa od 35 mm,što je u svakom slučaju respekt,posto je moje misljenje da ces danas prije skinut neprijateljski avion sa npr 2 ili 4 topa od 35 mm na vozilu poput geparda nego svim tim raketama i usranom elektronikom koja uvijek moze izdat,a i za koju naravno kod avijacije i postoje razne protumjere.

Stavio sam to u topic "projekt u radu" jer jos nije 100% gotov,odlucio sam se za neobicno varijantu sa kojom se jos nisam susredo.Izabrao sam winter kamuflažu.Poprilično sam se namučio da nađem Geparda u zimskoj kamuflazi pošto je gotovo svaki u klasičnoj njemačkoj kamuflazi tipa Leopard 2a6 itd...

Moram napomenut,da je ovo moja prva maketa u zivotu.

BTW,malo nevezano uz temu,ali navodno Švabe ce povuci iz uporabe Geparde jer naravno razvijaju neki novi sustav koji ce ih zamijenit,a Švabe ono cega se odreknu ili prodavaju ili poklanjaju,ZATO ,mislim da bi se MORH trebao poceti raspitivati u vezi sa tim igračkama pošto bi nama tako nešto odlično došlo,moderan gepard sa dva topa od 35 mm što je prestrašna vatrena moć i raketnim sustavom kao sto ima i Ruska tungushka je za ove prostore i više nego odličan PZO sustav,veoma mobilan i brz .

Ove nam je godine zima bila dosta oštra i kad zamislim da imamo jedan bataljon ovakvih Geparda za zimu u šumicama ,mislim da se eventualno neprijateljski avion ne bi dobro proveo u tom "cro-nato" terenu. Twisted Evil

Naime spomenuo sam to sve,jer realno gledajuci znamo kakvo nam je stanje u vojsci po pitanju PZO-a...realno gledajuci Ruske cemo sustave tesko kupit,a jos teze i da imamo para Rusi nam to ja mislim ne bi prodali,nesto tipa tor,buk,s-300,tungska,pancir itd...a inače Gepard se moze koristiti i protiv oklopnih vozila znači od tenkova pa nadalje,jer ima i posebnu municiji za tu namjenu.

nešto o gepardu
http://en.wikipedia.org/wiki/Flugabwehrkanonenpanzer_Gepard

Uglavnom evo slika moje prve makete,ali napominjem sada je na 90% jos nije gotovo.

Izvinjavam se što nisam baš jako dobar fotograf pa su slike malo ili premutne ili presvijetle pa se boje nece 100% vidjet ali nema veze.

Evo jedina slika gepard u zimskoj kamuflazi koju sam uspio naci ,ali sam je bas zato izabrao,necu da bude kao sto to radi 90% ostalih ona klasična zeleno,smeđe,crna...

Panzer1: poruka promijenjena dana: Pon Ožu 22, 2010 11:55 pm; prepravljeno ukupno 4 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Marco Polo HR

Član od: 13 Velj 2010
Mjesto: ZAGREB,Gajnice
PorukaUpisano: Ned Ožu 21, 2010 8:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

moderatori će dobit rogove i postat ljuti jer ti se slike loadaju 101 godinu Twisted Evil Twisted Evil Razz
Sad o maketi.Za prvu odlićan.Grešaka ima npr.debeli premazi najvjerojatnije si bojao revelovim aqua ili enamel bojama koje prije nisi razrijedio.Razumijem da nemaš airbrush ali mogli su biti i tanji premazi.Nemoj se sad zbog kritika pojest iduća će bit bolja. Very Happy

Marco Polo HR: poruka promijenjena dana: Ned Ožu 21, 2010 8:48 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Panzer1

PorukaUpisano: Ned Ožu 21, 2010 8:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma ne znam buraz,pa nikak da skuzim kak da to slozim ?? ne znam kako da drugačije uploudam...

hvala za kompliment u vezi makete,mogla bi biti i dosta bolja,ali ipak treba uzeti u obzir da ja nazalost nemam airbrush i da mi je ovo prva maketa koju sam ikad napravio.
Marco Polo HR

PorukaUpisano: Ned Ožu 21, 2010 9:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

odi na http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=5215
sve piše tam o svemu i svačemu za slike.
Natrag na vrh
Panzer1

PorukaUpisano: Ned Ožu 21, 2010 9:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ok,hvala na informacijama,napravit cu to.

Panzer1: poruka promijenjena dana: Pon Ožu 22, 2010 6:10 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Ned Ožu 21, 2010 9:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Smanji fotke na svom računalu još i prije nego ih staviš ovdje...i problem riješen.
Panzer1

PorukaUpisano: Ned Ožu 21, 2010 9:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo privremeno sređeno,drugi put cu to uploudat kak treba da sad ne smanjujem rezoluciji i kilobajte.
Marco Polo HR

PorukaUpisano: Ned Ožu 21, 2010 9:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako želiš riješiri premaze probaj sa vodobrusnim papirom 1500 i više lagano pobrusiti premaze Arrow
Natrag na vrh
Panzer1

PorukaUpisano: Pon Ožu 22, 2010 3:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sva sreća pa baš imam takav papir doma da ne bude pregrubo,samo mi reci na koje točno misliš ? prepostavljam da ovaj dio na kupoli i ovaj zadnji dio šasije tamo di je motor jel ?

samo dajte kritike,da se naucim,da skuzim di kaj treba i kak,nije na odmet.
Marco Polo HR

PorukaUpisano: Pon Ožu 22, 2010 4:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Panzer1 Napisao/la:
Sva sreća pa baš imam takav papir doma da ne bude pregrubo,samo mi reci na koje točno misliš ? prepostavljam da ovaj dio na kupoli i ovaj zadnji dio šasije tamo di je motor jel ?

samo dajte kritike,da se naucim,da skuzim di kaj treba i kak,nije na odmet.

gle ja sam ti cijeli avion f 117 nighthawk pobrusio u mjerilu 1/48 i meni je ispao odlično.Trebalo mi je ručno oko 48 sati samo brušenja to sam radio cijeli tjedan pomalo Laughing Laughing Laughing
tebi će trebat oko 12-20 sati ALI pazi kako brusiš jer ako previše brusiš doći češ do plastike i onda će biti jako ružno Sad Sad
prvo sa 1500 i polagano,a kasnije sa 2000+.Cijelo vrijeme stavljaj vodu.
i kada više ne vidiš površinu geparda obrisat sa krpicom i tako unedogled
Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
Panzer1

PorukaUpisano: Pon Ožu 22, 2010 5:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
gle ja sam ti cijeli avion f 117 nighthawk pobrusio u mjerilu 1/48 i meni je ispao odlično.Trebalo mi je ručno oko 48 sati samo brušenja to sam radio cijeli tjedan pomalo Laughing Laughing Laughing
tebi će trebat oko 12-20 sati ALI pazi kako brusiš jer ako previše brusiš doći češ do plastike i onda će biti jako ružno Sad Sad
prvo sa 1500 i polagano,a kasnije sa 2000+.Cijelo vrijeme stavljaj vodu.
i kada više ne vidiš površinu geparda obrisat sa krpicom i tako unedogled
Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Hvala na savjetu,poslusat cu te pa cemo vidjeti nakon toga...vecinom cesto dolazi do toga pogotovo kad se radi kistom,koristio sam Italieri farbe ,imam jos farbi doma ali ostale su od Tamiye samo te farbe nisu za zimsku kamuflazu.

Uglavnom slijedeca maketa koju cu slagat je ova

To je njemacka samohodna haubica Pzh2000

Ali sam se takoder zakleo da se necu tak dugo upustit u farbanje moje nove makete tak dugo dok ne nabavim zracni kist i kompresor makar u restoranima ko maloljetnik cistio posuđe,skupit cu lovu i kupit to da mogu ozbiljno radit.
Marco Polo HR

PorukaUpisano: Pon Ožu 22, 2010 5:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tako treba radi makete ali pazi oko izbora airbrusha
Natrag na vrh
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Pon Ožu 22, 2010 7:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja svoju prvu maketu nisam ni obojao! Cool Samo naprijed, gledaj kako drugi rade i to primjenjuj na svoje radove! videti ćeš kako će sve biti puno bolje!! Cool
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Ožu 22, 2010 7:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepo molim smanjiti fotografije na 800x600 i to brzo.
Natrag na vrh
Shmeegy

Član od: 09 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Ožu 23, 2010 12:32 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma dobro je, s vremenom ce bit sve bolje. Very Happy
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma