Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| The Best
 | | Član od: 11 Sij 2010 | | Poruke: 107 | |
|
Upisano: Pon Ožu 22, 2010 12:27 am Naslov poruke: |
|
|
Je,malo je čudno isti kod na avionu kod njih dvojice.Zanima me gdje si to ti našao?
Probao sam i ja naći nešto zanimljivo,ali informacije su jako šture.Gotovo ništa  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5407 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 22, 2010 1:04 am Naslov poruke: |
|
|
Nisam ja našao, Hornet je to napisao na moje pitanje šta zna o Stanu Luksicu. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| The Best
|
Upisano: Pon Ožu 22, 2010 10:32 am Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: | | Nisam ja našao, Hornet je to napisao na moje pitanje šta zna o Stanu Luksicu. |
Mislim da je on mislio na Tunderbolte od Carla Luksica  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1986 | |
|
Upisano: Pon Ožu 22, 2010 4:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| The Best Napisao/la: | | Poky Napisao/la: | | Nisam ja našao, Hornet je to napisao na moje pitanje šta zna o Stanu Luksicu. |
Mislim da je on mislio na Tunderbolte od Carla Luksica  |
da mislio sam na Carla, o stanu nisam našao ništa osim te dvije fotke _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Pon Ožu 22, 2010 8:39 pm Naslov poruke: |
|
|
A ježi ga onda ,došlo je do nesporazuma, ja sam pitao za Stana, al nema veze glavno da smo sad razriješili
Al mi je mali nekak nevjerovatno da se za tog Stana Luksica baš niš na netu nemre naći,sad sam malo opsjednut,mislim frajer ima naško prezime ,golu žensku na avionu i još k tome na Thunderboltu!!!! Pa di ćeš bolje!
Dal netko zna gdje bi se moglo tražiti neš o njemu il avionu? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Pon Ožu 22, 2010 11:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlično i fala ti! Svaka čast Hornet ,kak si samo skužio da se radi o grešci, ja sam baš jučer kopao na netu po toj Ospreovoj knjizi i nisam ga skužio
Eto ne samo da je naš čoek, neg je letio na P-38 i p-47 i imao fenomenalan "nose art" ,još je i as! E ak me to ne natjera da napravim tu maketu, neznam što će! _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Uto Ožu 23, 2010 12:20 am Naslov poruke: |
|
|
Evo našao sam spominju ga još i u knjizi: "Squadron Signal 6079 - The Republic P-47 Thunderbolt in the Pacific Theater" (ako netko ima kakav link neg ga stavi), ali su ga tamo prekrstili u Stanley J Justic
A što se tiće izgleda aviona: nos ,grilje na motoru i vrh repa su bili tamno plavi sa crnim rubom ,a avion je najvjerovatnije imao znak 19th FSa ispod kabine i serijski broj aviona na repu (još da sam nekak saznam koji ) _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
|
Upisano: Uto Ožu 23, 2010 1:28 am Naslov poruke: |
|
|
fotka iz '44. neznam da li je isti avion ali svakako je druga kamuflaža _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Uto Ožu 23, 2010 1:57 am Naslov poruke: |
|
|
Da definitivno drugi avion možda je na njemu imao tu prvu pobjedu, najvjerovatnije od prije nego su prešli nakratko na P-38, jel onaj sa tvojih predhodnih fotki je najvjerovatnije P-47N sa kraja rata kada su i imali tu shemu sa farbanjem nosa i repa u plavo. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| The Best
|
Upisano: Uto Ožu 23, 2010 9:22 am Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: | Evo našao sam spominju ga još i u knjizi: "Squadron Signal 6079 - The Republic P-47 Thunderbolt in the Pacific Theater" (ako netko ima kakav link neg ga stavi), ali su ga tamo prekrstili u Stanley J Justic
A što se tiće izgleda aviona: nos ,grilje na motoru i vrh repa su bili tamno plavi sa crnim rubom ,a avion je najvjerovatnije imao znak 19th FSa ispod kabine i serijski broj aviona na repu (još da sam nekak saznam koji ) |
Evo link za knjigu!
http://rapidshare.com/files/121101835/_Squadron-Signal__6079__-_The_Republic_P-47_Thunderbolt_in_the_Pacific_Theater.pdf _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Uto Ožu 23, 2010 12:05 pm Naslov poruke: |
|
|
btw The Best odakle si išćupao onu fotku P-47 Carla Luksica? Ima li tam još šta? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| The Best
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
|
Upisano: Uto Ožu 23, 2010 8:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Mustang na fotki Carla s 40 stranice knjige ne predstavlja njegov avion _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Uto Ožu 23, 2010 10:51 pm Naslov poruke: |
|
|
evo sto sam ja nasao za Stanley.ja
evo ovdje veca i asno se vidi Stanley J. Lusti''o'', trebate se registrirati, ali sliku nikako skinut...
http://www.footnote.com/document/48494682/
navodno je to on ...
EDIT:
uz to, obavezno se registrirati i pogledati liku profil, javlja se jos ''naskih prezimena'' i slika na Thunderboltima, ima dosta slika, profil mu je Gmasher ili nesto tako
evo citat sa jedne fotografije
| Citat: | | 16 June 1944: A dazed 1LT Jacob C. Blazicek, 367th Ftr Sq, 358th FG is lifted from the cockpit of his P-47D 42-76436 (coded CP-D) at Cardonville airstrip (A-3), France. |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|