Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Lale
 | | Član od: 03 Ruj 2008 | | Poruke: 436 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sub Tra 10, 2010 2:35 pm Naslov poruke: Cutty Sark |
|
|
Trup je odavno gotov, a sada san konačno uvatia vrimena da ga počnem radit, pa evo par slika postavljanja bakrenih pločica.
 _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1355 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sub Tra 10, 2010 2:59 pm Naslov poruke: |
|
|
uf super je _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Tra 12, 2010 9:39 am Naslov poruke: |
|
|
| Po kojim nacrtima ga radiš? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
|
Upisano: Pon Tra 12, 2010 11:05 am Naslov poruke: |
|
|
Nabavia iz Londona originalne i imam još neke knjige The Cutty Sark, The Last Of The Famous Tea Clippers V1: An Account Of The Ship Itself, With Plans And Full Instructions For Building The Hull, Bulwarks And Deck Fittings Of A Scale Model, The Cutty Sark, The Last Of The Famous Tea Clippers V2: Describing The Masts, Spars And Rigging Of A Scale Model, And Including The Builder's Specification For The Construction Of The Original Ship i neke druge.
 _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| krivukov
 | | Član od: 22 Stu 2009 | | Poruke: 278 | | Mjesto: Zagreb, Sesvete |
|
Upisano: Pon Tra 12, 2010 1:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Uuuu, ovo će biti dobro
Pratim sa zanimanjem! _________________ Einstein je svojedobno rekao: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska glupost... ali za svemir nisam siguran". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
|
Upisano: Pon Svi 24, 2010 10:29 am Naslov poruke: |
|
|
Evo malo novosti, bakar je gotov i sada na red dolazi paluba.Nabavia san tikovinu jer je tako i na pravom brodu, a još moran skinit i zadnje tri letvice jer tu dolazi metalni dio broda tj. ograde.
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vox
 | | Član od: 03 Ožu 2010 | | Poruke: 118 | | Mjesto: mostar |
|
Upisano: Uto Svi 25, 2010 7:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepo izgleda. Pratim dalje..
Koliko vidim i Bounty je u škveru, bit će tu još fotki. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gusar
 | | Član od: 14 Svi 2009 | | Poruke: 99 | | Mjesto: Dubrovnik |
|
Upisano: Sri Lip 02, 2010 10:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav
Malo sam gledo ove bakrene plocice i imam pitanje. Da li one po nacrtu stoje jedna uz drugu ili si ih ti tako stavio? One su u vecini slucajeva stale jedna preko druge. inace sve super nema se sto reci. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Pelig
 | | Član od: 13 Tra 2010 | | Poruke: 31 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Lip 02, 2010 10:33 pm Naslov poruke: |
|
|
| Čemu takvo pitanje ako vi radite "barkice" furnira i papira, sa razmacima između letvica os 1 mm a ipak se radi o furniru kojega ja režem sa škarama. Jednostavno mi nije jasno - a opet PUNI STE "PROXXONA" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
|
Upisano: Sri Lip 02, 2010 11:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| Gusar Napisao/la: | Pozdrav
Malo sam gledo ove bakrene plocice i imam pitanje. Da li one po nacrtu stoje jedna uz drugu ili si ih ti tako stavio? One su u vecini slucajeva stale jedna preko druge. inace sve super nema se sto reci. |
Da istina je da su išle jedna preko druge, ali mi je to u ovom mjerilu nemoguće izvest. _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
|
Upisano: Sri Lip 02, 2010 11:40 pm Naslov poruke: |
|
|
| Pelig Napisao/la: | | Čemu takvo pitanje ako vi radite "barkice" furnira i papira, sa razmacima između letvica os 1 mm a ipak se radi o furniru kojega ja režem sa škarama. Jednostavno mi nije jasno - a opet PUNI STE "PROXXONA" |
Ne znam jesi li falia stavit ovde odgovor, nije mi jasmo o čemu se radi? _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gusar
|
Upisano: Čet Lip 03, 2010 12:24 am Naslov poruke: |
|
|
Lale hvala na odgovoru ma samo me zanimalo jeli to po nacrtu ili nije. nisam jos radio sa plocicama pa se moram informirati. citam knjigu wolframa zu mondfelda Historic ship models pa sam malo gledo sto on kaze. uglavnom savjet je ako su plocice preklapane: krenuti od krme prema provi i od dole prema gore a za zakovice se snalazi:)
Pelig je postavio pitanje na mom thredu pa se sad nadovezuje tu. uglavnom Pelig napravis prvo rebra i onda ih popunis izmedu sa nekim drvom i onda kitas i na to ljepis furnir za to zaljepit trebat ce ti jedan dan ili cak manje. na kraju ce to izgledat isto ko da si savijo letvice i mucio se da ih zaljpis ili zakucas cavlima samo sto si ustedio par dana.
Lale oprosti za ometanje tvoje teme. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
|
Upisano: Čet Lip 03, 2010 10:54 am Naslov poruke: |
|
|
Ako te interesira iman ti još knjiga, wolfram nije iša u detalje. _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gusar
|
Upisano: Čet Lip 03, 2010 1:31 pm Naslov poruke: |
|
|
koje imas jos knjige? ako mozes napisat imena pa da ih malo potrazim na netu. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|