Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Kiowa
 | | Član od: 21 Ožu 2010 | | Poruke: 74 | |
|
Upisano: Sri Tra 28, 2010 8:10 pm Naslov poruke: Mr.Color Thinner! |
|
|
Kako stoji naslov teme, treba mi thinner za Mr.Color boje (solvent-based), šta bi to mogel upotrijebiti umesto ovog thinnera.... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Tra 29, 2010 9:24 am Naslov poruke: |
|
|
Ako su u pitanju Mr.Color akrilne boje, onda ih se osim Mr.color acryl thinnera, može razrjeđivati sa Tamiya X-20 thinnerom ili izopropilnim alkoholom. Može se koristiti i obični medicinski alkohol sa malo destilirane vode, ali su onda rezultati slabiji. Može se razrjeđivati i sa tekućinom za pranje stakala na autu, ali u otrovnost i cijelu tehnologiju ovog postupka nisam baš upućen. Ako netko ima iskustva sa takvim razrjeđivanjem Gunze boja, neka napiše kako treba raditi... Inače, Gunze i Tamiya su boje na istoj bazi i mogu se miješati i razrjeđivati na isti način, a ostale akrilne boje su "druga kemija", pa nisu kompatibilne...Gunze ima i enamel boje, a one se razrjeđuju običnim sintetičnim uljnim razređivačem. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kiowa
 | | Član od: 21 Ožu 2010 | | Poruke: 74 | |
|
Upisano: Čet Tra 29, 2010 9:48 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala...
Gunze Sangyo Aqueous=Tamiya------>na istoj osnovi (akril), razrjeđivač Tamiya X-20=Aqueous color thinner
Mr.Color--------> enamel boje, razrjeđivač obični sintetični uljni razređivač! _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zond
 | | Član od: 25 Sij 2009 | | Poruke: 429 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Tra 29, 2010 11:35 am Naslov poruke: |
|
|
| Kiowa Napisao/la: | Hvala...
Gunze Sangyo Aqueous=Tamiya------>na istoj osnovi (akril), razrjeđivač Tamiya X-20=Aqueous color thinner
Mr.Color--------> enamel boje, razrjeđivač obični sintetični uljni razređivač! |
Jesi li siguran za ovo oko Mr. Color, ako se ne varam, Mr. Color je lacquer based boja a mene je pak uvijek zanimalo koji vrag je taj "lacquer" i što je "lacquer thinner" na hrvatskom? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1666 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Čet Tra 29, 2010 12:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja koristim nitro za Mr. Color i nisam imao problema, a i za Tamiyu sam koristio nitro |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2531 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Uto Svi 04, 2010 5:32 pm Naslov poruke: |
|
|
E sad nije baš 100% u temi ali da ne otvaram novu a da se ne vežem na prastare.
Kupio Model Masterov Lacquer Thinner i čini mi se da sam pogriješio iz dva razloga:
1. djeluje mi kao nitro tj. vrlo brzo suši/isparava te imam problema za upotebu s kistom.
2. razrijedio sam mat boju (tukac i to veliki tukac) i dobio sjajnu razrijeđenu boju.
ukratko čisti promašaj, morat ću ukloniti sve bojano.
Zanima me da li je tko imao već takvih problema ili je to u stvari normalno?
Leo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
| | Član od: 28 Pro 2008 | | Poruke: 775 | |
|
Upisano: Uto Svi 04, 2010 6:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja sam svojedobno u svojim naivno-istraživačkim periodima kupio MM Lacquer Thinner misleći da će mi biti idealan za razrijeđivanje upravo MM Enamel boje, međutim taj thinner mi je umjesto razrijeđivao upravo grušao boju i pretvarao je u grudice. Skoro sam ga bacio iz očaja jer nisam znao za što ga iskoristiti, malo sam istraživao po netu i savršeno mi je poslužio kao sredsvo za razrijeđivannje Mr surfacera 500 i sl. iz te porodice. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|