Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5407 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lip 30, 2010 4:29 pm Naslov poruke: Njemački kamioni WW2 |
|
|
Treba mi literatura koja obrađuje njemačke kamione (Opel, licencni Ford ,Hanomag Magirus, Borgward,Buessing-NAG,Henschel...) i terenska vozila iz 2 sv. rata ,pa ako ko ima kaj bio bi mu zahvalan.
Našao sam dobru stranicu sa profilima:
http://www.o5m6.de/index.html
i
http://www.german.o5m6.de/
ali na njoj su sam profili bez puno teksta i teh.karakteristika. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
 | | Član od: 18 Svi 2007 | | Poruke: 1430 | | Mjesto: ZAGREB |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Čet Jul 01, 2010 12:33 am Naslov poruke: |
|
|
Hm, evo ti jedna stranica na kojoj imaš dosta podataka.
http://www.autogallery.org.ru/gal.htm
osobno sam skinuo dosta knjiga o njemačkim kamionima, ali kako su ih njemci imali jako puno tipova i svojih i tuđih tako ima i dosta knjiga.
Probaj još ovu, ona pokriva sve tipove, ali ne ide u dubinu.
http://www.filestube.com/87edb5bced0b226903e9/go.html _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Čet Jul 01, 2010 1:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Fala dečki, ovu stranicu kaj si linkal Vrsa znam, al knjiga pomaže.
Međutim i dalje tražim knjigu gdje bi se našli teh. podaci za sva vozila.
Btw pitanje gleda Yu kamiona nisam siguran ,al mislim da je i popilarni FAP "nosonja" isto rađen po njemačkoj licenci ,odnosno na račun reparacije jel neko zna ba bazi kojeg kamiona? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Jul 01, 2010 5:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: |
Btw pitanje gleda Yu kamiona nisam siguran ,al mislim da je i popilarni FAP "nosonja" isto rađen po njemačkoj licenci ,odnosno na račun reparacije jel neko zna ba bazi kojeg kamiona? |
Na "popularnoga" nosonju vjerojatno misliš FAP-13? Meni sad jedino taj FAP pada na pamet sa nosom.
E pa on je nastao kopiranjem Austrijskoga Saurera (4G i 6G) početkom pedesetih, kada je lincenca istekla, nastavljaju svojim razvojima, pa tako kasnije dolazi do nekih izmjena u izgledu.
TAM 4500 i slični, kod nas zvani Dajcevi, nastaju od njemačkoga Magirus Deutza, a oblik karoserije je jedini koji vuče na ratnu proizvodnju.
BTW, i 110-ka je zapravo Deutzeva. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Čet Jul 01, 2010 8:09 pm Naslov poruke: |
|
|
da kao što jekolegA tiger već ispisao FAP 13-ca ti je rađen na bazi Saurera, mada ima dosta izmjena u odnosu na njega,
(ovde u jednom od partizanskih filmova glumi njeački kamion)
Dok ti je TAM 4500 licenca Magirus (šasije) - Deutza (odlični zračno hlađeni motor). Taj motor je TAm koristio kod skoro svih svojih kasnijih modela. Sama šasija vuče porijekol iz KHM (Klockner-Humbolt-Magirus) i dijelom Opel Blitza kojega je magirus također tijekom rata proizvodio.
E sad za točne tehničke podatke moram malo prolistati knjige, alil na onoj stranici ruskoj imaš stvarno obilje podataka. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Čet Jul 01, 2010 11:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Da u pravu ste zamjenio sam TAM i FAP ... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|