Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Drvena pasara
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Pelig

Član od: 13 Tra 2010
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sri Lip 30, 2010 10:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne radim takve brodove ali vjerojatno kitanjem, ja brodove ne farbam zato sam rekao da se nesmije kitat. Peliga i Braceru ću dobit od gdina Kebera.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
budvaa

Član od: 13 Lip 2008
PorukaUpisano: Sri Lip 30, 2010 10:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da li mi mozete nekako , prodat , poklonit ili sta vec plan kada ga dobijete , ?

hvala
Natrag na vrh
Pelig

PorukaUpisano: Sri Lip 30, 2010 10:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ma čim dobijem nacrte svima ću sherat. NP
Natrag na vrh
barba

Član od: 05 Svi 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Lip 30, 2010 10:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nevjerojatno kako nekih nacrta nema, i ja sam cijeli net pretražio. Pelig, pielego, pielago, našao sam neki nacrt koji bolje da nisam našao.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Pelig

PorukaUpisano: Sri Lip 30, 2010 10:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Postojala je knjiga Talijanske Il Bragozzo, nekoliko varijanta Bracere i Bragoca. Imao sam je davno u rakama ali ništa više. Šta se tiče tih nacrta ne moramo se brinuti Gdin Keber ima toliko toga neopisivo .......
Natrag na vrh
budvaa

PorukaUpisano: Sri Lip 30, 2010 10:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mozda ima ali doticni gospodin me nije udostojio ni odgovora na mail
Natrag na vrh
Pelig

PorukaUpisano: Sri Lip 30, 2010 10:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U to ne ulazim, ja ga nazvao našli smo se nekoliko puta i jednostavno tip je totalno cool i ugodan za razgovor. A znanje jednostavo PUCA.
Natrag na vrh
budvaa

PorukaUpisano: Sri Lip 30, 2010 10:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vrlo moguce , ali nisam imao prilike za to

doduse malo smo i podaleko , mi u cg smo malo hendikepirani kada maketarstvo i modelarstvo u pitanju,
Natrag na vrh
Dida

Član od: 05 Velj 2007
Mjesto: Sisak
PorukaUpisano: Čet Jul 01, 2010 12:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

barba Napisao/la:
...
Recimo razma koju ste rekli, na mojoj je barci napravljena baš kako sam je ja složio i evo već 13 godina drži bez ikakve promjene. Samo da naglasim da je majstor bio jako cjenjen i to se vidi i na poslu koji mi je napravio. Ja bi ga osobno prije svrstao u umjetnike.
...

Barba, imaš li koju fotografiju svog, pravog, broda? Bilo bi zanimljivo vidjeti detalje kako ih je meštar o'brodi napravio.
Dida

Član od: 05 Velj 2007
Mjesto: Sisak
PorukaUpisano: Čet Jul 01, 2010 12:44 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

budvaa Napisao/la:

Mislim da gospodin ne odgovara ni na e-mailove ni na klasična pisma. Mora da ga puno pitaju, pa mu dojadilo... Crying or Very sad
barba

PorukaUpisano: Čet Jul 01, 2010 10:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dida, čim uhvatim malo vremena postaviti ću slike. Moram ih nač prvo jer onda nije bilo toliko tih digitalaca.
Natrag na vrh
turky-ri

Član od: 08 Lip 2008
PorukaUpisano: Čet Jul 01, 2010 6:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dida Napisao/la:
budvaa Napisao/la:

Mislim da gospodin ne odgovara ni na e-mailove ni na klasična pisma. Mora da ga puno pitaju, pa mu dojadilo... Crying or Very sad

Kolko ja znam gosp. Keber je u kroničnom nedostatku vremena tako da relativno rijetko pregledava meil. Jedina varijanta je nać se s njim na kavici i ćakuli ( a i to zna biti u 5-oj brzini (radi obaveza)) Smile
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
barba

PorukaUpisano: Čet Jul 01, 2010 7:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo par slika mog pravog broda! Inaće u Medulinu ne postoje barke, sve su brodi!!

Ovaku sam je našao, bila je to ljubav na prvi pogled.(lijep primjer kako u svemu tražim nešto lijepo)

Koliko vidite stanje je fantastično, ali bolje je ne hodati puno po njoj.

Krenulo smo sa sređivanjem.

Diže se i kabina.

Ekipa vrijedno radi, oplata od mahagonija, bili smo zadovoljni kada smo to otkrili!!

Ovdje se vidi detalj gdje je razma spojena, jedva sam našao taj detaljčić. To je nakon nekih 12 godina.

To je moja lipotica sada, malo štuka i piture i facelifting!

Za one koji se razumiju više, po meni to nije klasična pasara, izgleda da je bila jedrilica nekada ili pasara sa jedrom. Ako neko ima nekih informacija, biti ću mu zahvalan.
Natrag na vrh
miro

Član od: 16 Svi 2010
Mjesto: st. toplice
PorukaUpisano: Čet Jul 01, 2010 9:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pitam ja od kad postoju brodi a od kad postoji pitura.judi moji na barci moje famije koja je odhranila 3generacije i skončala nakon80 godina jedina realnost na njoj je bi katran ,loj, i uje od sardela ,pokojan dida mi je priča da ga je pradida uči da barka mora bit čista da se može jist iz kaleta=kaljuža,samo što ni bilo ni motora na njoj do kraja 60tih.ja neznam kako su činili englezi ,holandezi i ostale velesile ali dalmacija je činila ovako,a sad nam vjerojatno oni kroje pravila natjecanja.zamislite da imamo dva potpuno ista broda sa potpuno istim brojem bodova pa da u krajnem sudu pobjedi onaj koji je opituran a oni drugi koji je lak mat dobije medaju manjeg sjaja .e ali zato postoji nagrada posjetitelja a moje mišljenje je da se većini sviđa prirodna boja drva.
Natrag na vrh
Bukh

Član od: 22 Svi 2010
PorukaUpisano: Čet Kol 05, 2010 6:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Barba

meni se čini da je to jedrilica L5 (ili nešto slično) koja je nastala od pasare

u mom kraju ima jedan gospod takvu jedrilicu
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4  Naprijed
Stranica 3/4

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma