Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| karlokk
 | | Član od: 04 Jul 2010 | | Poruke: 10 | | Mjesto: blizu Zagreba |
|
Upisano: Sri Jul 21, 2010 8:01 pm Naslov poruke: KAKO NAPRAVITI DIORAMU? |
|
|
trebam pomoc, kako napraviti dioramu, kako poceti, sta raditi (osim maketa, jer to znam)... nikad to nisam radio pa trebam pomoc!
unaprijed HVALA........  _________________ ja volim cips ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| fkova
 | | Član od: 24 Tra 2010 | | Poruke: 186 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Jul 21, 2010 8:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| U svakom slučaju je bitno imati jasnu ideju šta želiš napraviti. Šta si mislio? Koje mjerilo i tematika? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| karlokk
|
Upisano: Sri Jul 21, 2010 8:44 pm Naslov poruke: |
|
|
htio bi napravit neku bitku iz drugog svjetskog rata u mjerilu 1:35... _________________ ja volim cips ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| xsyxs
 | | Član od: 24 Lis 2009 | | Poruke: 300 | |
|
Upisano: Sri Jul 21, 2010 9:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav svima pa započetak razmišljaj u malom naprimjer tenk i par vojnika oko njega vjeruj mi velike ideje iziskuju puno puno posla , druga stvar osmisli ono osnovno (položaj stvari i objekata ) ono ostalo ćeš dodati usput kada se dosjetiš , treća stvar za reljef koristi lagane matrijale naprimjer stiropol,preko njega možeš sa tankim slojem gipsa (stiropol možeš oblikovati sa noževima brusnim papirima ali i sa malo agresivnijim ljepilima naprimjer Tamiya extra thin ti je dobar za raditi rupe kao kratere naprimjer ) glavna stvar je da budeš inovativan ,jednostavan u početku i da znaš da većinu stvari možeš nabaviti u prirodi sretno i pozdrav . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| karlokk
|
Upisano: Sri Jul 21, 2010 9:50 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala puno! _________________ ja volim cips ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| fkova
 | | Član od: 24 Tra 2010 | | Poruke: 186 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Jul 22, 2010 12:29 am Naslov poruke: |
|
|
| xsyxs Napisao/la: | Pozdrav svima pa započetak razmišljaj u malom naprimjer tenk i par vojnika oko njega vjeruj mi velike ideje iziskuju puno puno posla , druga stvar osmisli ono osnovno (položaj stvari i objekata ) ono ostalo ćeš dodati usput kada se dosjetiš , treća stvar za reljef koristi lagane matrijale naprimjer stiropol,preko njega možeš sa tankim slojem gipsa (stiropol možeš oblikovati sa noževima brusnim papirima ali i sa malo agresivnijim ljepilima naprimjer Tamiya extra thin ti je dobar za raditi rupe kao kratere naprimjer ) glavna stvar je da budeš inovativan ,jednostavan u početku i da znaš da većinu stvari možeš nabaviti u prirodi sretno i pozdrav . |
To ti je to!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| xsyxs
|
Upisano: Čet Jul 22, 2010 9:23 am Naslov poruke: |
|
|
np. ali to zapravo i nije sve imaš stvarno puno stvari i na internetu ja se siječam kada sam ja tražio upiši samo u tražilicu 'how to make a diorama' i budeš već našo nešto za sebe . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| noname
 | | Član od: 24 Stu 2009 | | Poruke: 385 | | Mjesto: kod Rudi-a i Bobi-a |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| karlokk
|
Upisano: Čet Jul 22, 2010 3:37 pm Naslov poruke: hvala |
|
|
puno hvala na pomoci, nasao sam ideju i krenuo raditi.... _________________ ja volim cips ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| xsyxs
|
Upisano: Čet Jul 22, 2010 3:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Good luck i slobodno ti to poslikaj i stavi na forum (imaš kategoriju projekti u radu ) pa ti mi još pomognemo . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| xsyxs
|
Upisano: Pet Jul 23, 2010 9:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav svima ja sam danas radio dioramu sa modelaskom glinom i mogu vam reći da je odlično evo kratkog postpka :prvo uzmite rukavice (mislim na one jednokratne boliničke),na površinu (drvo,stiropol) stavite ljepilo (drvofiks is the best ) i razmažete ,otrgnete komad gline (malo ga zamijesite u rukama i napravite ko malu''krpicu od njega'') te ga stavite na površinu sa ljepilom i malo utisnete i razvucite po površini (ko kada rubove tjesta za picu razvlačite) ovo po potrebi , kada spajate te ''krpice od gline'' po površini onda sa malo vode pređite preko spoja da ga maknete i ovako radite dok ne prekrijete željenu površinu onda popravite što treba i možete uzeti četkicu (najjednostavniju i onako sa njom nečete prati zube )nego lupkajte po površini da malo date bolji oblik reljefu za kraj uzmete malo drvofiksa i pomiješate ga sa vodom (omjer odokativan ni pregusto ni prerijetko) te sa kistom umočite i pređete sa jednim tankim slojem da se sve fiksira i to je to .Moći će te pogledati rezultate moga rada sa tom tehnikom je ću staviti par slika o tome na temu koju radim (odete na projekti u radu-figure i diorame-odaberete temu afganistan)
POZOR-sve radite na svoju ruku jer nisam još vidio krajne rezultate toga rada pošto se suši . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| karlokk
|
Upisano: Pet Jul 23, 2010 9:41 pm Naslov poruke: HVALA |
|
|
Xsyxs, puno hvala na ideji, nesto takvo sam odlucio napravit.....
ako uspije cu uslikat.... _________________ ja volim cips ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| xsyxs
|
Upisano: Pet Jul 23, 2010 10:30 pm Naslov poruke: |
|
|
OK peace .
P.S. zovi me vučko (xsyxs koristim u multiplay igrama) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|