Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

ferrari f430 spider
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori i kamioni
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
tony

Član od: 04 Ožu 2010
Mjesto: sl.brod
PorukaUpisano: Ned Kol 08, 2010 2:32 pm    Naslov poruke: ferrari f430 spider Citiraj ovaj komentar

ovau sam maketu uzeo prije dva tjedna i skoro je gotova no nemam bas dobro iskustvo sa bojama a nebih zelio upropastiti maketu.Zanima me kako da obojam podvozje i karoseriju jer mi boja stalno spada
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Yahoo Messenger MSN Messenger
to-mek

Član od: 21 Ožu 2008
Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje
PorukaUpisano: Ned Kol 08, 2010 4:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Daj još malo podataka. Koje boje koristiš, koristiš li primer, odmastiš li podlogu prije nanošenja boje? Najverojatnije ti je neka masnoća na plastici. Operi dobro taj dio makete u toploj vodi sa malo sapunice ili prebriši alkoholom. Ostavi da se dobro osuši i probaj čim manje dirati taj dio prije bojanja. Nanesi primer, ak je potrebno nanesi više slojeva i ak ima grešaka pobrusi to sa finijim brusnim papirom. Kad je primer suh nanesi nekoliko slojeva boje i drugi dan već možeš bez straha lakirati... Tak ja radim i nemam nikakvih problema, niti mi traka ne potegne boju kod maskiranja.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Ned Kol 08, 2010 5:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vjerojatno koristis uljne boje i kist. ta kombinacija zahtjeva dugi period susenja pa ako ti vec drugi dan radis sa maketom, boja ti ostaje na prstima

PorukaUpisano: Ned Kol 08, 2010 5:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sve sam ja ocistio i oprao koristim one boje u sprejevima no nisam stavio primer i gdje ga mogu kupiti
Natrag na vrh
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Ned Kol 08, 2010 7:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zato se i ljusti. Primer ili online tamiyin ili u trgovini boja i lakova akrilni auto sprej. Samo s potonjim moras biti malo oprezniji da nezapunis panele.
tony

PorukaUpisano: Pon Kol 09, 2010 5:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala puno na pomoci ali ma jos jedna stvar kako zaljepiti prednja sijetla a da ih ne unistim
Natrag na vrh
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Kol 09, 2010 7:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bijelo ljepilo Cool

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pon Kol 09, 2010 10:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

PowerPlant Napisao/la:
Bijelo ljepilo Cool

Iliti drvofix Wink
to-mek

Član od: 21 Ožu 2008
Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje
PorukaUpisano: Pon Kol 09, 2010 11:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja za lijepljenje prozirnih dijelova koristim Canopy glue od Pacera i stvarno daje čvrst spoj. Ima ga i za kupiti kod Baliste.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
tony

PorukaUpisano: Sri Kol 11, 2010 11:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ljudi hvala na svemu ali ima veliki problem juce ja kreten ostavim radionu otvoren i mali brat mi dode i razronda auto nasao sam sve osim prednjeg ljevog svijetla jel se moze nabavit posebno
Natrag na vrh
PowerPlant

PorukaUpisano: Sri Kol 11, 2010 11:50 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Može... pošalji mail Revellu sa serijskim brojem makete i točnim brojem i nazivom dijela koji ti fali pa će ti ga besplatno poslati kroz mjesec dana...
contact_d@revell.de
Imaju stvarno dobru uslugu što se toga tiče Smile
Usput, umjesto da ti dajemo odgovore ovako, u mraku, mislim da bi bilo bolje da staviš maketu u projekte u radu...
Tako ćemo ti sa eventualnim budućim problemima moći pomoći uz uz vizualni uvid Cool

PorukaUpisano: Sri Kol 11, 2010 1:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

e hvala puno znaci ja trebam poslati tamo svoju adresu i naziv djela to je onaj broj sto bude kraj njega.Uh pao mi kamen sa srca hvala jos jednom a sto se tice ovoga projekta on je skoro gotav ali sam vidio jedan prljepi mustang gt shelbi 500 to mi je iduci projekt Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
PowerPlant

PorukaUpisano: Sri Kol 11, 2010 1:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, broj pored dijela i serijski broj makete Wink
A, ako je Ferrari skoro gotov, stavi njega u gotove makete kad bude završen, a Shelbyja u projekte Cool

PorukaUpisano: Čet Kol 12, 2010 10:11 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ok mozda sam dosadan ali da budem siguran znaci pisem ovako 43 07380 slavonski brod svetog franje 9 naselje jelas.Ali me zanima oni plate cijeli trosak postarine kada mi dode kuci da se nebih iznenadio jer je do jedan sitan dio
Natrag na vrh
PowerPlant

PorukaUpisano: Čet Kol 12, 2010 10:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Laughing
Odakle da mi znamo što da pišeš Question
Mi ne znamo niti o kojoj se točno maketi radi, niti koji je redni broj dijela koji ti fali, a kamoli tvoju adresu...
Ali, čisto sumnjam da će Revellovcima biti jasno što želiš ako im pošalješ samo ovo, pogotovo ne navedeš li zemlju u kojoj živiš Rolling Eyes
Lijepo napišeš, "Dobar dan, ja sam taj i taj iz toga i toga. Slažem vašu maketu tu i tu, serijski broj taj i taj. Izgubio sam dio taj i taj pa bih vas molio da mi taj dio pošaljete na adresu tu i tu. Hvala unaprijed."
Naravno, sve to na engleskom ili, još bolje, njemačkom Wink
I da, plaćaju kompletan trošak poštarine, nećeš imati nikakvih iznenađenja.
Povrh svega, primjećujem da se nisi predstavio u rubrici "tko je tko", pa ti predlažem da to učiniš kako bismo imali bolji uvid u tvoje maketarske interese.
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori i kamioni Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma