Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| x wing
| | Član od: 08 Stu 2009 | | Poruke: 813 | | Mjesto: Makarska |
|
Upisano: Pon Ruj 20, 2010 10:56 pm Naslov poruke: Badger Renegade |
|
|
| Ima li neko link sa specifikacijama za Badger Renegade ili dobru recenziju,ono šta pronalazim je preopčenito a zanima me koliki je raspon mlaza,znam da je .21 ali nikako da pronađem maksimum,i još uz to me zanima da li može mjenjat igle i dizne za promjene mlaza kao Vega itd,po ovome šta pronalazim izgleda mi kao da je to crtači sa konstantnom linijom od .21,volio bi da mi se javi znalac po ovom pitanju,hvala. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bvuk
 | | Član od: 09 Sij 2007 | | Poruke: 78 | |
|
Upisano: Uto Ruj 21, 2010 4:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne možeš zamijeniti niti iglu niti diznu kao kod vege.
.21 nije raspon mlaza nego promjer dizne. Po specifikacijama debljina linije koja se može izvući je "hair line - 1"" ili ti debljina dlake pa do 25,4 mm, no da bi izvukao liniju tanju od jednog milimetra ti treba puno prakse i vještine... _________________ Čovječe! Gdje mi je burek?!? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| fkova
 | | Član od: 24 Tra 2010 | | Poruke: 186 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ruj 21, 2010 8:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Kupio "Renegade VELOCITY 0,21mm ULTRA FINE", imaš na kraju airbrusha graničnik kojim možeš zakočiti trigger na određenom dijelu (tj. na maksimalnu željenu debljinu linije) tako da na prazno možeš namjestiti debljinu po želji i kasnije ne možeš fulati  _________________
http://wargamehobby.blogspot.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| x wing
| | Član od: 08 Stu 2009 | | Poruke: 813 | | Mjesto: Makarska |
|
Upisano: Uto Ruj 21, 2010 10:43 pm Naslov poruke: |
|
|
| To mi je trebalo,momci fala na informacijama. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Ruj 22, 2010 10:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| bvuk Napisao/la: | | Ne možeš zamijeniti niti iglu niti diznu kao kod vege. |
O može može, i ne samo ULTRA FINE već i FINE.
Dakle, ti se kolega bvuk naravno šališ, right?
Jer upiknuo sam nedavno Renegade SE Black Velocity, divota od airbrusha,
i uz njega sam uzeo baš FINE iglu, diznu i spray regulator, i to za crtanje nešto
širih linija, ako mi bude ULTRA FINE set radio pretanko.
Evo i ALPHA linkova, dakle nije da nema:
http://www.alpha.hanich.hr/opsirnije.asp?code=R-0117
http://www.alpha.hanich.hr/opsirnije.asp?code=R-004
http://www.alpha.hanich.hr/opsirnije.asp?code=R-058
Kameraden: poruka promijenjena dana: Čet Ruj 23, 2010 7:27 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Ruj 22, 2010 11:00 pm Naslov poruke: Re: Badger Renegade |
|
|
| x wing Napisao/la: | | Ima li neko link sa specifikacijama za Badger Renegade ili dobru recenziju,ono šta pronalazim je preopčenito a zanima me koliki je raspon mlaza,znam da je .21 ali nikako da pronađem maksimum,i još uz to me zanima da li može mjenjat igle i dizne za promjene mlaza kao Vega itd,po ovome šta pronalazim izgleda mi kao da je to crtači sa konstantnom linijom od .21,volio bi da mi se javi znalac po ovom pitanju,hvala. |
Možeš pitati one koji koriste taj airbrush, oni znaju puno više od onih koji ga nemaju ali vole pisati, pa makar i netočno. Ukratko, Renegade može sve, dizne, igle i ostalo se mijenja prema potrebi i namjeni.
Ili još lakše, nazoveš uvoznika i sve iz prve ruke saznaš što te zanima. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Čet Ruj 23, 2010 12:49 am Naslov poruke: |
|
|
ja imam Badger Velocity, i jako je kvalitetan, od same izrade, do materijala.
Ja imam osobno super fine set, sa iglom i diznom0,2, tanku liniju mozes 0,2 naravno, a najdeblju ovisi malo o boji i daljini na kojoj spricas, ali zna bit i do 4cm.
Naravno ima FINE set, gdje dobis igla+dizna+regulator mlaza a s tim mos muc joj deblje crte.
IMHO mlaz je dovoljan za mjerili kao sto su 1/24, 1/72, 1/700, al recimo ja radim 1/350, i pozelim nekad siri mlaz kod farbanja trupa _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bvuk
 | | Član od: 09 Sij 2007 | | Poruke: 78 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Ruj 23, 2010 7:21 pm Naslov poruke: |
|
|
[quote="bvuk"] | Kameraden Napisao/la: |
Fine tip je za Rage a Velocity i Spirit imaju ultra fine tip. Mogu li se međusobno mijenjati, to ne znam...pretpostavljam da nije preporučljivo... |
Krivo pretpostavljaš, provjereno danas, rečeno mi je da sva tri Renegade modela (Velocit, Spirit i Rage) primaju i Ultra Fine i Fine diznu, iglu i spray regulator. Ta kompatibilnost je i logična i dobrodošla.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| fkova
 | | Član od: 24 Tra 2010 | | Poruke: 186 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ruj 24, 2010 5:11 pm Naslov poruke: |
|
|
100% provjereno,
može se mijenjati ali kad mijenjaš moraš ove tri komponente
igla+dizna+regulator mlaza
i to je to... ono što ne valja je stavljati npr. različitu iglu i dizno i slično..  _________________
http://wargamehobby.blogspot.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|