Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| SZVO
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1055 | | Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb |
|
Upisano: Ned Jul 11, 2010 5:42 pm Naslov poruke: Bijelo plavi Mi-2 u SFRJ? |
|
|
Na forumu "lybi-zeljava" clan foruma pod imenom "relay station" je stavio sliku iz Fronta na kojoj iznad baterije PZO leti Mi-2 u bijelo-plavoj shemi. Ima li netko vise slika i podataka o tom helikopteru? Evo linka na sliku:
http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs165.snc3/19268_103420076354699_100000601207533_87431_8102907_n.jpg
Imam maketu ovog helikoptera u 1/72 i do sada sam mislio raditi AMSJ zutog, ali ova slika me zainteresirala, pa bih mozda mogao raditi njega samo da dobijem vise podataka. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| airsuba
| | Član od: 20 Ruj 2010 | | Poruke: 39 | |
|
Upisano: Čet Ruj 23, 2010 7:44 pm Naslov poruke: |
|
|
| Pozdrav, ne znam jel si dobio neku pomoc do sada - prve ture helikoptera Mi-2 koje su dolazile su sve bile u ovakvoj 'civilnoj' semi. Bilo ih je znaci vise ali fotografije su relativno retke. Iz nekog razloga Mi-2 u Jugoslaviji i nije bio mnogo popularan. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mi17
| | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 272 | |
|
Upisano: Čet Ruj 23, 2010 9:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| airsuba Napisao/la: | | Pozdrav, ne znam jel si dobio neku pomoc do sada - prve ture helikoptera Mi-2 koje su dolazile su sve bile u ovakvoj 'civilnoj' semi. Bilo ih je znaci vise ali fotografije su relativno retke. Iz nekog razloga Mi-2 u Jugoslaviji i nije bio mnogo popularan. |
Ali se je zato mogao palit na guranje, dok to kod Gazele nije bilo moguće. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1055 | | Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb |
|
Upisano: Čet Ruj 23, 2010 9:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| airsuba Napisao/la: | | Pozdrav, ne znam jel si dobio neku pomoc do sada - prve ture helikoptera Mi-2 koje su dolazile su sve bile u ovakvoj 'civilnoj' semi. Bilo ih je znaci vise ali fotografije su relativno retke. Iz nekog razloga Mi-2 u Jugoslaviji i nije bio mnogo popularan. |
Pozdrav Airsuba,
nisam dobio nikakve informacije ili slike. Navodno postoji jedna slika u Dimitrijevicevoj knjizi JRV 1942-1992 drugo izdanje. Ja na zalost imam prvo izdanje knjige i nemam tu sliku. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| airsuba
| | Član od: 20 Ruj 2010 | | Poruke: 39 | |
|
Upisano: Pet Ruj 24, 2010 12:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Na žalost i ja imam to prvo izdanje. Čuo sam da su bile neke izmene u drugom.
Fotografije sam video ali ih nisam još nabavio jer ću se tek tokom zime (ili proleća) baviti dosta sa vojnim helikopterima. Video sam svašta, pa će biti interesantno
Farbanje podseća na farbanje Allouette helikoptera, ali ne znam jel su naši smislili šemu za Mi-2 i takvu je tražili od poljaka ili je to možda neka poljska 'milicijska'...
Možda se u međuvremenu pojavi fotgorafija na nekom od naših foruma. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|