Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Revell boje matt i gloss

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Ostalo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
u-boat

Član od: 30 Jul 2010
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Pet Lis 08, 2010 3:40 pm    Naslov poruke: Revell boje matt i gloss Citiraj ovaj komentar

Pozdrav kolege. Prije deset dana sam kupio Revell - 008 Black MATT boju,

By djoomlla at 2010-10-08

koja se "ponasa" kao da je GLOSS ! Boja daje odsjaj kad se nanese. Sto je jos cudnije boja nece da se osusi kako treba vec peti dan! Kad dodirnem dio koji je prefarban imam osjecaj kao da je boja nanesena prije dva sata, sva je ljepljiva i prasina se skuplja i lijepi kao luda na taj dio! Da li je neko imao slicno iskustvo i da li je mozda, mada sumnjam, boja uredu? Pozdrav i hvala.

凸(¬‿¬)凸
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Lis 08, 2010 3:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Problem sa revellovim bojama je taj da ih prije prve upotreber treba mučkati i miješati barem 20-tak minuta da se pigmenti u potpunosti povežu sa razrjrđivačem. Sad boju ponovno dobro promiješaj, i prefarbaj ponovno, i drugi dan če ti sve biti suho.
Natrag na vrh
u-boat

PorukaUpisano: Pet Lis 08, 2010 4:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala. A sta da radim sa gloss efektom? Da li ce i on da nestane ako budem dobro izmjesao boju?

凸(¬‿¬)凸
Natrag na vrh
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
PorukaUpisano: Pet Lis 08, 2010 4:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da nisi možda previše boje nanio odjednom? Tu crnu Revell 08 koristim često i jako sam zadovoljan jer je na dodir suha unutar sat, dva, a mat finiš poprima već 10-ak min. nakon nanošenja tako da je s bojom sigurno sve u redu.

Osim što je bitno da boju dobro protreseš dok je u kantici, također je bitno i da ju dobro razrijediš s razrjeđivačem. Pokušavaj na nekom starom komadu plastike pa ćeš vidjeti da će rezultat biti bolji.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
u-boat

PorukaUpisano: Pet Lis 08, 2010 4:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Timmy Napisao/la:
Da nisi možda previše boje nanio odjednom? Tu crnu Revell 08 koristim često i jako sam zadovoljan jer je na dodir suha unutar sat, dva, a mat finiš poprima već 10-ak min. nakon nanošenja tako da je s bojom sigurno sve u redu.

Osim što je bitno da boju dobro protreseš dok je u kantici, također je bitno i da ju dobro razrijediš s razrjeđivačem. Pokušavaj na nekom starom komadu plastike pa ćeš vidjeti da će rezultat biti bolji.

Mislim da nisam stavio previse boje. Vjerovatno nije do boje, nego do mog rukovanja sa istom Embarassed . Hvala na savjetima. Samo mi jos reci da li da skidam (i kako preporucujes da skinem) boju koju sam vec nanjeo ili da farbam preko nje? Hvala jos jednom.

凸(¬‿¬)凸
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Pet Lis 08, 2010 4:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako ti nanešena boja nije predebela, samo nanesi preko nje, i sve če ti se osušiti i izmatirati za par sati. Meni je tako uvijek uspijevalo. Samo dobro promućkaj boju i poslje još promješaj (barem 20 minuta)
Natrag na vrh
u-boat

PorukaUpisano: Pet Lis 08, 2010 5:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iwtcha Napisao/la:
Ako ti nanešena boja nije predebela, samo nanesi preko nje, i sve če ti se osušiti i izmatirati za par sati. Meni je tako uvijek uspijevalo. Samo dobro promućkaj boju i poslje još promješaj (barem 20 minuta)

Srecom nije predebela Wink. Ima da je muckam i mjesam k'o lud! Hvala drug U zdravlje

凸(¬‿¬)凸
Natrag na vrh
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
PorukaUpisano: Pet Lis 08, 2010 6:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako se odlučiš na skidanje boje onda je provjereno učinkovito s Mr. Muscolo pjenom za pečnice. Maketu staviš u neku posudu, sve to našpricaš s pjenom i pustiš par sati da nagriza i kasnije se to ispere pod vodom. Ako se boja zavuče u panele ili sl. onda sa starom četkicom za zube se to lako izriba.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
u-boat

PorukaUpisano: Sub Lis 09, 2010 10:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Timmy Napisao/la:
Ako se odlučiš na skidanje boje onda je provjereno učinkovito s Mr. Muscolo pjenom za pečnice. Maketu staviš u neku posudu, sve to našpricaš s pjenom i pustiš par sati da nagriza i kasnije se to ispere pod vodom. Ako se boja zavuče u panele ili sl. onda sa starom četkicom za zube se to lako izriba.

Super savjet, hvala, no ovaj put nece biti potrebno. I ti i kolega Iwtcha imate pravo sto se tice boje. Uradio sam kako ste mi rekli i boja je ispala odlicino! Hvala vam Mah mah

凸(¬‿¬)凸
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Ostalo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma