Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Satić
 | | Član od: 27 Svi 2009 | | Poruke: 407 | |
|
Upisano: Pon Lis 18, 2010 11:14 am Naslov poruke: Fw 190 F8 1:48 |
|
|
Pozdrav svima !
Evo prije 2 - 3 tjedna započeo sam raditi i jedan zrakoplov . Tamyia Fw 190 F8 u omjeru 1:48 .
Kako nijedna maketa više nije za mene jednako kvalitetna ako nije izrivetirana ( jel to definitivno uljeva dušu ) tako sam izradu makete krenuo sa ukucavanjem zakovica .
Nakon zakovica avion sam sklopio i pripremio pojedine dijelove za daljnu obradu i detaljiranje , te bojanje .
Po završetku sklapanja avion je pokitan , obrušen , ukucane su zakovice na poklopcima i preko spojeva , te je pripremljen za bojanje .
Sinoć sam nabacio i jednu ruku RLM 76 boje odozdol i bočne stranice trupa, te rep aviona .
 _________________ Radimo makete i zabavljajmo se ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pon Lis 18, 2010 7:45 pm Naslov poruke: |
|
|
...lijepo i precizno. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pon Lis 18, 2010 8:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| Aranza Napisao/la: | | ...lijepo i precizno. |
da bas sam to htio rec, inace urezivanje i zakovice ne uspjevaju ravne i precizne, al vidi se da ovaj momak ima ruku  _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Lis 18, 2010 9:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako pedantno urađen riveting Istina da rivetirana maketa izgleda efektnije, samo na pravim avionima je to sve bilo pokitano. Samo na servisnim panelima su se vidjeli vijci, ali ti samo radi po svome, podržavam te u tome 100%. Čekam nastavak  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lis 19, 2010 10:32 am Naslov poruke: |
|
|
| Iwtcha Napisao/la: | Jako pedantno urađen riveting Istina da rivetirana maketa izgleda efektnije, samo na pravim avionima je to sve bilo pokitano. Samo na servisnim panelima su se vidjeli vijci, ali ti samo radi po svome, podržavam te u tome 100%. Čekam nastavak  | Mala ispravka. Baš kod Focke Wulfa zakovice nisu kitane i dapače su malko udubljene u odnosu na površinu oplate, tako da se i često dobro vide na fotografijama. Kod Bf109 su zakovice u razini oplate i izgledaju kao "kružići", a na nekim avionima su zaista kitane, kao na npr.Arado-u Blitz, Me262 (na 262 su kitani i spojevi panela koji nisu servisni!)... Kod savezničkih, npr. na P-47 nisu kitane, a na P-51 su kitane na krilima, ali ne i na trupu. Što se tiče makete, rivetiranje je precizno napravljeno, iako možda malo presolidno. Doduše, nakon sloja primera, boje i laka će se vjerojatno zakovice/rupice ublažiti. Samo pripazi kako ćeš zaljepiti noge stajnog trapa. Konzultiraj nacrte i fotografije, jer je to najčešća vidljiva greška kod maketa Fw-a190. Pokušaj i zamijeniti topove u krilima sa cjevčicama od igle. Za 20mm u 1/48 su najbolje velike i debele igle koje inače služe za izvlačenje vode iz pluća. Gospođe u ljekarnama se obično jako čude kad netko dođe kupovati igle, ali tako napravljeni topovi izgledaju jako realistično, pa se isplati malo objašnjavati uz osmjeh zašto ti trebaju. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Lis 19, 2010 11:34 am Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Gospođe u ljekarnama se obično jako čude kad netko dođe kupovati igle, ali tako napravljeni topovi izgledaju jako realistično, pa se isplati malo objašnjavati uz osmjeh zašto ti trebaju. |
Teta neće zvati policiju ako joj objasniš da ti igla ne treba za drogiranje nego da ti treba da bi od nje napravio oružje!
Sorry, neću više... bilo je jače od mene, al' jednom sam išao kupit igle u apoteku i nikad više. Maketa odlično napreduje, samo naprijed! _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
|
Upisano: Uto Lis 19, 2010 12:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Iwtcha Napisao/la: | Jako pedantno urađen riveting Istina da rivetirana maketa izgleda efektnije, samo na pravim avionima je to sve bilo pokitano. Samo na servisnim panelima su se vidjeli vijci, ali ti samo radi po svome, podržavam te u tome 100%. Čekam nastavak  | Mala ispravka. Baš kod Focke Wulfa zakovice nisu kitane i dapače su malko udubljene u odnosu na površinu oplate, tako da se i često dobro vide na fotografijama. Kod Bf109 su zakovice u razini oplate i izgledaju kao "kružići", a na nekim avionima su zaista kitane, kao na npr.Arado-u Blitz, Me262 (na 262 su kitani i spojevi panela koji nisu servisni!)... Kod savezničkih, npr. na P-47 nisu kitane, a na P-51 su kitane na krilima, ali ne i na trupu. Što se tiče makete, rivetiranje je precizno napravljeno, iako možda malo presolidno. Doduše, nakon sloja primera, boje i laka će se vjerojatno zakovice/rupice ublažiti. Samo pripazi kako ćeš zaljepiti noge stajnog trapa. Konzultiraj nacrte i fotografije, jer je to najčešća vidljiva greška kod maketa Fw-a190. Pokušaj i zamijeniti topove u krilima sa cjevčicama od igle. Za 20mm u 1/48 su najbolje velike i debele igle koje inače služe za izvlačenje vode iz pluća. Gospođe u ljekarnama se obično jako čude kad netko dođe kupovati igle, ali tako napravljeni topovi izgledaju jako realistično, pa se isplati malo objašnjavati uz osmjeh zašto ti trebaju. |
Što se zakovica tiče već sada kad sam prešpricao krila i trup več su malo manje upadne . dosta toga pokrije boja , pronto , lak i na kraju to uglavnom bude O.K. .
Naravno da ču pripaziti na stajni trap .......... nije mi to prvi FW 190 , a kako se vidi na prvih nekoliko slika nacrti su prisutni . Svakako sam planirao staviti cijevi . Na prvih nekoliko fotografija je vidljivo da su prisutni tvornički za krila uljepljeni topovi , ali kasnije sam ih odrezao i izbušio rupe u koje idu cijevčice . _________________ Radimo makete i zabavljajmo se ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
|
Upisano: Sri Lis 20, 2010 2:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo sam sinoć malo radio na Fw 190 pa rekoh ...........da se pokaže napredak ! Evo ovakvi su avioni izlazili sa trake . Svi isto obojani ! Kad su isporučeni eskadrilama tek tada su im na terenu došpricavane fleke , amblemi i sl . Tako ču i ja kad ga večeras primim u eskadrilu ........
 _________________ Radimo makete i zabavljajmo se ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Špicfajer
| | Član od: 09 Pro 2009 | | Poruke: 326 | | Mjesto: Kastela,Croatia |
|
Upisano: Sri Lis 20, 2010 2:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Čoeče dobro to tebi ide. Može koja slika izbliza? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Lis 20, 2010 4:18 pm Naslov poruke: |
|
|
odlican prijelaz i odlican paintjob! _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Miros
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1046 | | Mjesto: Osijek/Tenja |
|
Upisano: Sri Lis 20, 2010 4:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Pošto sam i sam ljubitelj FW-ova pratim sa zanimanjem, za sada sam oduševljen sklapanjem, zakovicama,bojanjem, ma sa svime, samo naprijed.
Koliko sam uspio primjetiti to je Tamiya napravila neki novu maketu, prije desetak godina sam uzeo njihovou A verziju isto 1/48, koji je bio ispodprosječna maketa, ali ovo definitivno nije isti kalup. _________________ Miroslav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Danny
 | | Član od: 19 Pro 2008 | | Poruke: 931 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 20, 2010 6:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Izvrsno! _________________ Overhead the albatross hangs motionless upon the air,and deep beneath the rolling waves in labyrinths of coral caves
The echo of a distant time comes willowing across the sand,and everything is green and submarine |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sri Lis 20, 2010 7:27 pm Naslov poruke: |
|
|
..bez greške, profi urađeno. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
|
Upisano: Sri Lis 20, 2010 7:52 pm Naslov poruke: |
|
|
| Miros Napisao/la: |
Koliko sam uspio primjetiti to je Tamiya napravila neki novu maketu, prije desetak godina sam uzeo njihovou A verziju isto 1/48, koji je bio ispodprosječna maketa, ali ovo definitivno nije isti kalup. |
E prika ..........varaš se ! Maketa koju radim je kupljena još tamo negdje 1997 ili 1998 , ali do sad je čekala na red .
Na Kutiji i papirima piše 0195 COPIRATED 1995 TAMIYA . I imao sam problema sa maketom , pogotovo sa spojem gondole motora i trupa . Koliko vidim i dan danas se maketa prodaje . _________________ Radimo makete i zabavljajmo se ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|