Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Tiger I - Initial Production - Tamiya 1/35

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
InvisibleMan

Član od: 12 Pro 2010
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Ned Pro 19, 2010 5:08 pm    Naslov poruke: Tiger I - Initial Production - Tamiya 1/35 Citiraj ovaj komentar

Pozdrav ekipa! Evo napokon moje prve makete! Rađena je oko misec dana i zadovoljan sam kako je ispala iako sam mogao gusjenice možda dočarati bolje. Korišten je i PE set od Tamiye za ispuh kod motora i to je sve. Ubacija san ga u drvenu kutijicu di je bija nekad šah i simulira pijesak sa palentom (koja bi tribala izgledati ka fol pijesak:D).

Slike su slikane sa mobitelom tako da nisu nešto kvalitetno ali se nadam da je dostatno.

Smile

InvisibleMan: poruka promijenjena dana: Pon Pro 20, 2010 7:42 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Bero

Član od: 28 Pro 2008
PorukaUpisano: Ned Pro 19, 2010 5:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Makni pijesak sa makete i za prvu odličan.
Natrag na vrh
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Ned Pro 19, 2010 6:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slazem se sa Berom, makni "pijesak", malo si ga vise izraubao ali ako je prvi, vjerojatno si na njemu ucio neke tehnike, pa malo grublje izgleda drybrush i hrdja i ostalo. Ali samo nastavi, za prvi tenk jako dobro

LP

Ilija
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
BuffaloBoy

Član od: 21 Kol 2010
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Pro 19, 2010 6:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sve 5,odlicno...da je barem meni bila ovaka prva maketa....samo mala zamjerka....cini mi se,ispravi me ako nije,da je po tenku dosta hrđe...a kako vidim stimulira vrjeme i mjesto u tunisu...a tamo nema vlage-nema hrđe....ali ko sto kazem maketa ti je odlicna i to jos prva Shocked Shocked

I hope I didn't brain my damage! - Homer Simpson
Natrag na vrh
InvisibleMan

PorukaUpisano: Ned Pro 19, 2010 11:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fala ljudi na reakcijama jer mi je to dosta ohrabrujuće! Za pijesak/palentu Laughing znam da je loše ispa ali što je tu je, ne želim ništa minjati odnosno nek mi to bude uspomena i podsjetnik za prvu maketu na kojoj sam naučija štošta i da znam ubuduće neke stvari kako se rade. A za hrđu san iša na to da je tenka ka među prvim Tigrovima koji je poslan u Tunis i do kraja korišten. Eto, pozdrav od mene iz ladnog Zadra! Wink
BuffaloBoy

Član od: 21 Kol 2010
PorukaUpisano: Pon Pro 20, 2010 5:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hehe....pozdrav i iz Zg-a nije ni ovdje bas toplo....zavrsio sam u domu zdravlja zbog ozeblinica na nogama jer sam sa ekipom bio cjeli dan vani a tanke carape...joj...brrrrrrr Laughing

inace jos jednom tenk ti je odlican...a za ubuduce za pijesak mozes koristiti pravi pjesak iz sahare...mozes ga kupiti u svakom pets hopu(5kg-oko 30kn)

I hope I didn't brain my damage! - Homer Simpson
Natrag na vrh
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Pon Pro 20, 2010 6:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sto se tice pjeska i krupnoce, mislim da je netko na maketarskom kutku rekao da je onaj dunavski pijesak puno sitniji od saharskog, ili je u pitanju bila neka druga rijeka u Srbiji, ne mogu se tocno sjetiti...

LP

Ilija
Natrag na vrh
InvisibleMan

PorukaUpisano: Pon Pro 20, 2010 7:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

BuffaloBoy Napisao/la:
hehe....pozdrav i iz Zg-a nije ni ovdje bas toplo....zavrsio sam u domu zdravlja zbog ozeblinica na nogama jer sam sa ekipom bio cjeli dan vani a tanke carape...joj...brrrrrrr Laughing

inace jos jednom tenk ti je odlican...a za ubuduce za pijesak mozes koristiti pravi pjesak iz sahare...mozes ga kupiti u svakom pets hopu(5kg-oko 30kn)

Vidiš, nisan zna za to. Fala care i pogledat ću za to čim buden iša kupiti hranu za kućne mačke.
Poky

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Pro 20, 2010 10:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za prvi rad izgleda jako, jako dobro, dobro možda nije sve najrealnije ,al kao što si i sam reko nek ti to bude škola za dalje...
Remy

Član od: 29 Ruj 2008
PorukaUpisano: Čet Pro 23, 2010 3:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kolega,

učinilo mi se da si rekao da si koristio palentu da dočaraš pijesak Tunisa. Jedan iskren savjet, nemoj koristiti hranu u dioramama, prehrambeni artikli se znaju kvariti (mijenjaju boju i dobijaju katkada mirise) ili privlače gladne insekte.
Inače, lijep rad.

pozdrav
gemini

Član od: 30 Stu 2010
Mjesto: Vrhnika-SLO
PorukaUpisano: Čet Pro 23, 2010 6:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dal je instant ili obična palenta? Šala! Doista dobro za prvu maketu. i hrabro si se upustio u neke tehnike weatheringa. I moji prvi pokušaji su bili takvi, da nisu ni za staro željezo, toliko su bili hrđavi. Samo tako nastavi.
Natrag na vrh
InvisibleMan

PorukaUpisano: Čet Pro 23, 2010 7:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Remy Napisao/la:
Kolega,

učinilo mi se da si rekao da si koristio palentu da dočaraš pijesak Tunisa. Jedan iskren savjet, nemoj koristiti hranu u dioramama, prehrambeni artikli se znaju kvariti (mijenjaju boju i dobijaju katkada mirise) ili privlače gladne insekte.
Inače, lijep rad.

pozdrav

U pravu si. Ako naletin negdi na imitaciju pustinjskog pijeska onda odma mičen palentu. Laughing
Franc

Član od: 22 Lis 2010
PorukaUpisano: Ned Pro 26, 2010 6:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za prvu maketu - odlično. Drugi put manje hrđe.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma