Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Bero
| | Član od: 28 Pro 2008 | | Poruke: 775 | |
|
Upisano: Čet Ožu 11, 2010 10:14 pm Naslov poruke: GB Jagdpanther (late) 1/35 Dragon by Bero |
|
|
Evo i mog službenog prijavka sa maketom.
Naravno tu se odmah počeo vrtiti stari itelerijev "jago" kao mačak oko vruče kaše.
Tolko je postao ljubomoran da mu moram postati jednu sliku prije nego što mu objasnim da će tata napraviti malog bracu

Bero: poruka promijenjena dana: Sri Pro 22, 2010 9:34 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pet Ožu 12, 2010 12:03 am Naslov poruke: |
|
|
Ovaj thread si stavljam u bookmark-e!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Pet Ožu 12, 2010 12:22 am Naslov poruke: |
|
|
Nije ni italeri za bacit
Samo naprijed bero! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| flick
| | Član od: 24 Ruj 2007 | | Poruke: 559 | | Mjesto: mjesno |
|
Upisano: Pet Ožu 12, 2010 12:36 am Naslov poruke: |
|
|
Zvezdu i ruse odlicno slazes, sad cemo vidjet kako to izgleda sa dragonovim svabom  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
|
Upisano: Sri Pro 22, 2010 9:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo ga složenog. Šta reći nego da je bio pravi užitak slagati ovu Dragonovu maketu. Bilo je nekih sitnijih ispravki i dorada.
Prvo malo da se pozabavimo cijevi. Budući da imam RB model cijev za Jagdpanthera. Koja je ujedno i za KingTigera (8.8cm KwK 43/3 L/71) napravio sam malu usporedbu.
Iz slika je vidljivo da je dragonova cijev sasvim pristojna iako se treba njome dosta pozabaviti kako bi bila prihvatljivog izgleda.
Odlučio sam staviti Dragonovu plastičnu cijev iz razloga što po meni izgleda jako dobro a i dosta sam vremena potrošio kako bi tako izgledala.
Nadalje, nije mi se svidjela tekstura površine debelih ploča trupa jagdpanthera. Bila mi je previše jednolična. Zapravo nikakve teksture nije ni bilo, pa sam i tu malo doradio sa brusilicom, surfacerom i brusnim papirom.
Evo malo slika gdje je dosta dijelova spojeno na suho ili pomoću patafixa.
Evo slike koja prikazuje i koji se dijlovi daju skinuti kako bi bojanje bilo što lakše i kvalitetnije. Naravno uz to na slici, svi kotači i gusjenice se daju skinuti.
Okviri na kojima stoje gusjenice, alat, kutije itd. nisam ljepio nego sam napravio da se spajaju tako što sam na njih zaljepio pinove napravljene od rastegnutih komadića stirena. Na taj način sam si olakšao bojanje kamuflažne šeme.
Kako to izgleda kada se sve skine:
Na prethodnoj slici se vidi da sam napravio da se mogu otvarati i zatvarati poklopci nekih otvora. Ima tu još svakakvih sitnih dorada iz kojekakvih razloga, ko bi se svega sjetio.
Eh da i kao što vidite stavio sam umjesto dragonovih čeličnih sajli odgovaraluči sintetički konac kojeg sam napokon uspio naći.
Inače Dragonove sajle su koma. Ne možeš ih nikako staviti u željeni položaj. Treba ljepiti na više mjesta kako bi stajale u protivnom se ponašaju ko napeta opruga..... ma znate o čemu pričam. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| T34
 | | Član od: 20 Ruj 2010 | | Poruke: 275 | | Mjesto: Dalmacija |
|
Upisano: Sri Pro 22, 2010 9:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Profesionalno i užitak za gledanje - bez obzira na tematiku  _________________ ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Sri Pro 22, 2010 10:50 pm Naslov poruke: |
|
|
odlicno izgleda...pratim sa zanimanjem i uzitkom  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Čet Pro 23, 2010 8:54 am Naslov poruke: |
|
|
Super izgleda. Mogao bi i ja napokon se priključit ovom GBu. Prošlo je dosta vremena od objave početka istog.
Koja ti je debljina ovog konca i di si ga kupio? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Čet Pro 23, 2010 9:11 am Naslov poruke: |
|
|
O moj Bože, pa boloje je da ni ne skidam dalje dijelove sa spruova
Svaka čast!!!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| fkova
 | | Član od: 24 Tra 2010 | | Poruke: 186 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Pro 23, 2010 9:42 am Naslov poruke: |
|
|
Uuuuuuuuu.... Bero, ovo je užitak gledati. Oduševilo me ovo "brušenje jednolične površine"!!! Zakon ideja i fantastično izgleda.  _________________
http://wargamehobby.blogspot.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
|
Upisano: Čet Pro 23, 2010 9:47 am Naslov poruke: |
|
|
@ barakuda:
Radi se o ovom ribarskom koncu.
Dugo sam tražio tako nešto i slučajno sam naišao na jednu malu trgovinu
u Vlaškoj ulici u ZG. To je neka specijalizirana trgovina i prodaje samo konopce, špage užad i sl.
Morao sam kupiti cijelu špulu jer je samo tako i prodaju. Špula ima 375m konca i koštala me ~60kn.
Konac ima uzorak za gotovo sva njemačka vozila velikog kalibra. U trgovini je bilo tanjih i debljih konaca od ovoga. Ali već otprije imam nešto tanji sintetički.
A podaci sa ambalaže su:
modrulj
RIBARSKI KONAC (BIJELI)
SINTETIKA 100%
Firma: TMA ili tvornica mreža i ambalaže d.o.o. - BIOGRAD NA MORU |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Čet Pro 23, 2010 11:08 am Naslov poruke: |
|
|
| Bero Napisao/la: |
A podaci sa ambalaže su:
modrulj
RIBARSKI KONAC (BIJELI)
SINTETIKA 100%
Firma: TMA ili tvornica mreža i ambalaže d.o.o. - BIOGRAD NA MORU |
Ovo je možda u Zg teško za nać, ali u Splitu toga ima u svakoj prodavaonici ribolovne opreme.
BTW, ovi podaci i nisu toliko bitni, proizvođača (čak i domaćih) ima preko nekoliko, bitno je ono što piše kemijskom olovkom na bijelom polju.
Moj stari je ribar i ima ovog koliko hoćeš, al' ja još uvijek preferiram radit sajle sam, od bakrene žice. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
|
Upisano: Čet Pro 23, 2010 12:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Da ovo što piše na bijelom polju je bitno i određuje debljinu konca. Tip u trgovini mi je rekao da to znači da je konac pleten od 3 snopa, a u svakom snopu ima 8 niti.
Vjerujem da bi takvog konca trebalo biti daleko lakše pronaći u primorskim gradovima, ali u ZG je bilo jako teško.
Sajle od bakrenih žica su puno bolje od čeličnih, kakve daje Dragon, jer su fleksibilnije i može ih se lijepo postaviti u željeni oblik. Velika većina aftermarket sajli i jesu od bakra.
E sad bakrene ili sintetički konac. Po meni i jedne i druge imaju svojih prednosti i nedostataka. Najveći nedostatak kod bakrenih ili općenito metalnih je ta što snopovi od kojih budu pletene sajle znaju biti napravljene od jedne jedine niti tj.žice tako da se nakon farbanja kod njih ne vide one sitne niti ili tanke žice od kojih i jesu napravljeni snopovi. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Čet Pro 23, 2010 2:43 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bero Napisao/la: | | prednosti i nedostataka. Najveći nedostatak kod bakrenih ili općenito metalnih je ta što snopovi od kojih budu pletene sajle znaju biti napravljene od jedne jedine niti tj.žice tako da se nakon farbanja kod njih ne vide one sitne niti ili tanke žice od kojih i jesu napravljeni snopovi. |
U bilo kojem auto-servisu zamoli da ti daju neki stari neispravni relej iz automobila, (ili ga skini s neke olupine, obično je kutija sa osiguračima i relejima u prostoru motora netaknuta). Kad skineš plastični pokrov releja unutra je kalem super tanke (ko vlas kose) bakrene žice od koje onda možeš upredat sajle sa onolikim brojem niti koliko želiš i debljine kakva tebi odgovara. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Čet Pro 23, 2010 6:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Bravo Bero, stvarno prekrasne fotke vrhunski za sada odradjene makete...
moram i ja nabaviti taj konac, samo ne znam kako da pogodim tu debljinu, i neznam tocno gdje da potrazim...
a i ja sam do sada radio od bakrene zice, ali nije to to, posebno kada je treba savinuti, ubije svaku zelju u meni dok dobijem ono sto zelim... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|