Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Hasegawa Hayate 1:32 by Marin Tičić

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Sub Sij 15, 2011 5:43 pm    Naslov poruke: Hasegawa Hayate 1:32 by Marin Tičić Citiraj ovaj komentar

Kad već ja ne radim ništa, evo malo fotografija mog prijatelja Marina Tičića, već smo ga imali prilike sresti na forumu. Maketa nije završena, ima nešto problema sa dekalima i završnim radovima. Ipak, više nego vrijedi baciti oko Very Happy

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
rudi čajevec

Član od: 07 Ruj 2010
Mjesto: ŠTORE
PorukaUpisano: Sub Sij 15, 2011 9:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

MOŽDA SAMO JEDNA RIJEĆ O VELIKIM MJERILIMA i današnjim trendovima u tom mjerilu je to da ,ako nema neke samograđe ,otvorenih panela, ispuštenih flapa i da na vani ne izgleda kao original,i završena maketa izgleda kao NEDOVRŠENA.Pošto sam fan velikih mjerila i ,JAPANACA,pokušam kod svojih radova pridržavati se osnova ,koje navodim.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vukic

Član od: 16 Stu 2010
Mjesto: 385 km predaleko
PorukaUpisano: Sub Sij 15, 2011 9:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jel ciping radjen drybrushom ili?

Svidja mi se.
Natrag na vrh
P-51

PorukaUpisano: Sub Sij 15, 2011 10:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Čačkalica u aluminij.
Natrag na vrh
Hrcak

Član od: 29 Jul 2010
PorukaUpisano: Ned Sij 16, 2011 1:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

[quote="rudi čajevec"]MOŽDA SAMO JEDNA RIJEĆ O VELIKIM MJERILIMA i današnjim trendovima u tom mjerilu je to da ,ako nema neke samograđe ,otvorenih panela, ispuštenih flapa i da na vani ne izgleda kao original,i završena maketa izgleda kao NEDOVRŠENA.Pošto sam fan velikih mjerila i ,JAPANACA,pokušam kod svojih radova pridržavati se osnova ,koje navodim.[/quote]

Rudi, kod niti jednog mjerila ne postoje osnove, jer se one subjektivne, i u drugim stvarima u zivotu absolut ne postoji. Jedina razlika koja dolazi do izrazaja u vecim mjerilima 1/32 i 1/24 je weathering koji su nuzan da maketa ne izgleda kao igracka neovisno o kvaliteti ranije.
Raskopavanje makete u vecim mjerilima nije nikakav preduvjet dovrsenosti ili nedovrsenosti, a jos manje realisticnosti.
Marinu svaka cast, pogotovo na umjerenom finishu, kod kojeg vecina maketara pretjeruje, a kod japanske tematike to je nazalost postao trend.
Natrag na vrh
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Ned Sij 16, 2011 2:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reci svome kolegi da mu je Hayate predivan Shocked

Trumpac?
Natrag na vrh
P-51

PorukaUpisano: Ned Sij 16, 2011 8:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Andrej Napisao/la:
Reci svome kolegi da mu je Hayate predivan Shocked

Trumpac?

Hasegawa i to onaj šta su ga davali u Interspara skupa sa Me 109 za siću, nekih 140 kuna je bio. Ima od tog sigurno godina i više.
Natrag na vrh
rudi čajevec

PorukaUpisano: Ned Sij 16, 2011 11:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Potpuno se slažem sa time što kaže HRČAK,sam svojeJapance pravim prema fotografijama,što znači paint čiping na mjestima i obsjegu po fotkama kao i sve ostalo.I ako je moguče sa što manje UMJETNIČKE slobode. Idea
Natrag na vrh
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Pon Sij 17, 2011 11:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlican Hayate!!!

Imam ga zapocetog i ovaj mi se jako svida kad bih barem ja uspito tako svojeg sloziti.
Po onome sto sam naso na netu je da Hayate ako stoji na stajanci uvijek ima uvucene flapsove, barem po slikama koje su do sada objavljene. A na stranim forumima ljudi koji su ga radili kazu namjerno sam izvukao flapsove ali znam da je to ne tocno, eto to je malo umjetnicke slobode.

I jos jedan detalj za sve ako niste primjetili oni su imali samo trbusne pojaseve nisu imali naramenice Wink

Otvoreni paneli li ne maketu treba doraditi s detaljima i zamazati kako je vec receno sukladno mjerilu, dao bih primjer jednog F-14 koji je bio tu na forumu a bio je s uvucenim kotacima i na stalku a opet je maketa super napravljena i isto tako prekrasno izgleda a nista nije "otvoreno".
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Sij 17, 2011 11:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Karaya Napisao/la:
Odlican Hayate!!!

Imam ga zapocetog i ovaj mi se jako svida kad bih barem ja uspito tako svojeg sloziti.
Po onome sto sam naso na netu je da Hayate ako stoji na stajanci uvijek ima uvucene flapsove, barem po slikama koje su do sada objavljene. A na stranim forumima ljudi koji su ga radili kazu namjerno sam izvukao flapsove ali znam da je to ne tocno, eto to je malo umjetnicke slobode.
.
U pravu si. "Butterfly" flapsovi na Ki-43, 44 i 84 su uvučeni ako su ispravni. prekopao sam više knjiga i buljio u fotografije ne bi li našao na nekoj ipak dokaza za spuštene flapsove, i na jednoj od stotinjak sam našao, ali je avion olupina sa pokvarenim flapsovima... Hasegawa daje flapsove kao odvojene dijelove i na 1/32 i 1/48 i vrlo su lijepo napravljeni, pa ih je čovjeku čisto žao zaljepiti zatvorene. Doduše, upravljačke površine se uobičajeno vide na slikama u pokrenutom položaju, pa se na maketi mogu pomaknuti kako ne bi izgledala "ukočeno". Pitanje otvaranja panela i sl. je izbor samog maketara. Maketa neće biti ništa lošija ako nije raskopana ukoliko je dobro napravljena (kako je već i elaborirao kolega Hrčak), bez obzira na mjerilo.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
largo

Član od: 12 Pro 2010
Mjesto: zadar
PorukaUpisano: Pon Sij 17, 2011 1:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

goood Cool
Natrag na vrh
rudi čajevec

PorukaUpisano: Pon Sij 17, 2011 4:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Podpisujem se na Grunfove riječi. i ujedno se ispričavam što me je odnjelo po što su JAPANCI moj strast več 33godine još od vremena kad sam bio još gimnazialac, Embarassed SORY.
Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Pon Sij 17, 2011 7:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

..rijetko se viđa ovakav (malo je reći dobar) efekat habanja površine. Posebno zbog napadnih rubova krila, koje malo tko na žutoj uradi (ja prvi). Vrlo prirodno. Obzirom da znam kvalitetu autorovih ranijih radova, ne iznenađuje me. Ovaj touch baš ima težinu. Pozdravi ga Saša od mene, odličan projekt.

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
P-51

PorukaUpisano: Pon Sij 17, 2011 9:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Aranza Napisao/la:
..rijetko se viđa ovakav (malo je reći dobar) efekat habanja površine. Posebno zbog napadnih rubova krila, koje malo tko na žutoj uradi (ja prvi). Vrlo prirodno. Obzirom da znam kvalitetu autorovih ranijih radova, ne iznenađuje me. Ovaj touch baš ima težinu. Pozdravi ga Saša od mene, odličan projekt.

Ofkors, baš smo danas bili skupa, ovih dana se stavljaju kola i sređuju sitnice.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma