Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Jazzo
 | | Član od: 13 Sij 2006 | | Poruke: 326 | | Mjesto: Karlovac |
|
Upisano: Pet Sij 21, 2011 1:53 pm Naslov poruke: koji P-40B/C u 1/48 |
|
|
| Koja maketa ovog aviona u 1/48 je po vama najbolja (revell, academy ili trumpeter) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Pet Sij 21, 2011 5:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Nisam znao da Revell pakira B/C-a. Valjda je unutra stari Monogram.
Uglavnom po današnjim standardima najbolji bi bio Trumpeter. Ugravirane linije i točne konture. Mene osobno izluđuju one preštepane zakovice i neki detalji poput poklopca radio otvora i nekih limova koji su uzdignuti kao betonski blokovi. A i cocokpit je preplitak pa bi ga trebalo zamjenit s nekim resinom.
Monogram nije loš. Vidi se da je stara maketa, nije urezan, prepun zakovica (ispupčenih), ali se puno teže sklapa. Spoj trup krilo je pogotovo loš. Prema današnjim standardima najlošiji od sva tri, meni osobno se najviše sviđa.
Academy bi bio najbolji da nema konturni feler. Naime, trbuh mu je preplitak. Ovisi dakle koliko te takve stvari smetaju. Liči na P-40 bez obzira na to. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jazzo
 | | Član od: 13 Sij 2006 | | Poruke: 326 | | Mjesto: Karlovac |
|
Upisano: Pet Sij 21, 2011 8:16 pm Naslov poruke: |
|
|
i mislio sam da je trumpeter najbolji samo kaj bi mu trebao pokitati zakovice i utisnuti nove, a to mi je gore nego da je bez zakovica pa sam se nadao da je možda academy ok.
Hvala na odgovoru |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pet Sij 21, 2011 8:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Potvrdio bi Tomin odgovor. Trumpeter svakako. Još bih dodao da Revell-Monogram nije loš ali daje preširok rep koji bi trebalo doraditi. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Pet Sij 21, 2011 11:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja sam nabavio Trumpetera i moram reći da sam bio jako napaljen na njega sve dok nije stigla maketa. Dok sam ga čekao, nabavio jetkovinu, maske.. A onda došla maketa i kad sam otvorio kutiju....
Kad sam vidio učinak Trumpeterovnog MG42 riveting toola....i te površinske detalje koje su jedva vidljivi na pravom avionu, a na maketu su veliki kao kuća... odmah sam užicao jednog Monograma od prijatelja koji ima tri rashodovana. Bio sam složio jednog tamo negdje prije 20 godina i tada je to bila Wow maketa. Danas više nije, ali moram priznati da sam u nedoumici. Da li da kombiniram Trumpetera s Monogramom ili da samo složim Trumpetera, što bi značilo kitanje i brušenje cijelog trupa jer, ponavljam, kad god se napalim na P-40B, pogledam te "chinese mad riveter" zakovice i odma mlohava čuna...
Da nemam nijednog P-40B/C doma zbilja ne znam kojeg bi odabrao. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|