Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| MIAMI
 | | Član od: 12 Stu 2009 | | Poruke: 74 | | Mjesto: Medulin, Pula, CROATIA |
|
Upisano: Uto Velj 22, 2011 3:55 pm Naslov poruke: MACCHI C.202 FOLGORE 1:48 Hasegawa |
|
|
Pozdrav svima,
Evo stavljam par fotki gotove makete, kao što sem rekao i u početku, ovo je moja prva maketa aviona rađena sa air-brush starterom i kistom. S obzirom da je moja domena rada brodovi i plovila zadovoljan sam ovim Macchiem. Šare na trupu aviona sam uzeo iz vojno-povjesnog muzeja u Rimu a kako je macchi imao više od osam različitih šablona šara ( u početku je bio sav zelen) izabrao sam ovu na fotkama.
Inače radi se o avionu presretaču-lovcu iz početka 40tih. Kada je započeo prvi projekt na njegovom predhodniku C.200. sredinom 1936. Prvi let C.202 je bio u Kolovozu 1940te.
U upotrebu je ušao početkom II. Svjet. rata gdje je dorađivan a postizao je max.brzinu od 600 km/h
dolet mu je bio 765 km. pokretao ga je motor Alfa Romeo-licencni Daimler benz.
 _________________ ....NE POSTOJI SAVRŠEN ČOVIJEK - SAMO SAVRŠENE NAMJERE ...
MIAMI: poruka promijenjena dana: Uto Velj 22, 2011 4:10 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|