Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Vukic
 | | Član od: 16 Stu 2010 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Sub Tra 02, 2011 8:08 pm Naslov poruke: GB Aranza tribute - Bristol bulldog SMER 1/48 |
|
|
Pozdrav svima.
Evo prikljucujem se ovom GB sa gore navedenom maketom.
Iskreno, kad sam otvorio kutiju, dozivio sam sok. Citao sam o krampovima tu po forumu, ali sam mislio da ljudi pretjeruju. Medjutim, ovo je strasno. A ja kenjao protiv revella
Uglavnom, dok je maketa putovala iz Japana, malo sam pronjuskao po forumu i vidio da je bas dragi nam Aranza radio istu maketu. Odusevljen sam njegovim rezultatom i to ce mi sluziti za svojevrsnu referencu.
A maketa? Kao sto rekoh, ajme i kuku. Paneli, naravno, u pozitivu, a to je najmanji problem. Po cijeloj maketi su tamo di trebaju biti oznake hrapava izbocenja, gravure. Sve je to trebalo skinuti i izglancati. Nisam imao foto aparat, pa nisam slikao pocetno stanje, ali mozete ga vidjeti ovdje:
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=13945&highlight=bristol
Dakle, radi se o ovoj maketi:
Prije izrade cockpita, uhvatio sam se brusenja i skidanja navedenih oznaka.
Prvo sam ih skinuo skalpelom, pa 4 turpije razlicite finoce. Nakon toga sam prstom razmazao taaaaaanki sloj surfacera500 i ponovio postupak brusenja.
Na kraju sam polirao gumenim dijelom turpije. Koliko je to bilo uspjesno, vidjet cemo nakon primera. Ako ne bude dobro, brusit cu ponovno.
Sa cijele donje strane donjeg krila je bila ta oznaka o kojoj sam pricao.
Na vertikalcu i kod zakrilca sam jace urezao:
Na trupu su, takodjer, bile oznake koje sam skinuo. Trudio sam se spasiti sto je moguce vise izbocenja i poprilicno sam zadovoljan s tim dijelom. Takodjer sam urezao panele:
Toliko od slika za ovaj put. Ovo radim vec 3 dana intenzivno. Imam jos posla s ovim, recimo zakovice dodati.
To je sve. Ako imate savjet, samo dajte.
Komentari i kritike, takodjer, i vise nego dobrodosli. _________________ Grade moj! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Tra 02, 2011 8:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro došao među krampove
Pratim sa zanimanjem |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Tra 02, 2011 8:24 pm Naslov poruke: |
|
|
eto, to ti je ispit zrelosti
imam istog doma, i nekako da se odlucim slagat...mozda nikad ni necu
ti radi, mi gledamo
odi na farpost i skini si Mushroom knjigu za njega, to je sve kaj ti treba |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
|
Upisano: Pon Tra 25, 2011 2:01 am Naslov poruke: |
|
|
Zavrsio motor. Radim u zadnje vrijeme oko makete, ali u principu stalno jednu te istu stvar. Pokitaj-pobrusi, pokitaj-pobrusi. I tako nikad kraja.
Iako priznajem da ima drazi u svemu tome, nebih se usudio ovakve makete raditi stalno. Uglavnom, zavrsio sam motor. Tj, treba ga jos samo malo pocistiti, ali nista strasno. To je uglavnom to, sto se motora tice. I vjerujte, ovo je bio najlaksi dio posla; zato sam ga i odradio prvoga. Da me potakne na daljnji rad.
Ovako uvecano i jos sa makrom izgleda kao da su komadi na njemu od metra. A kad ga gledam ovako, ne vidi se nista. Posluzit ce mi ove slike kao referenca za ciscenje  _________________ Grade moj! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Pon Tra 25, 2011 7:38 am Naslov poruke: |
|
|
Odlicno izgleda, samo naprijed  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Tra 25, 2011 9:07 am Naslov poruke: |
|
|
Odlićno  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Tra 25, 2011 2:58 pm Naslov poruke: |
|
|
ha, i tebi dobrodošlica među "zidare" , uživaj! Pratim. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
|
Upisano: Sri Tra 27, 2011 12:11 am Naslov poruke: |
|
|
Zavrsio cockpit. Skoro sve u samogradnji. Upravljacku palicu sam napravio dijelom od manistre za spagete, Barilla br 1
 _________________ Grade moj! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|