Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Pomoć!! Novi sam!!
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Masster

Član od: 25 Lip 2011
Mjesto: Šibenik
PorukaUpisano: Uto Lip 28, 2011 5:08 pm    Naslov poruke: Pomoć!! Novi sam!! Citiraj ovaj komentar

Molio bi pomoć pošto sam se nakon dugo vremena vratio u maketrastvo,
Da se predstavim malo. Kao srednjočkolac sam se bavio brodomaketarstvom (početak) a poslije sam se prebacio na aviomodelarstvo (jedrilice i pogon na gume) te sam nakon dugo godina se odlučio baviti starim hobijem.
Interesiralo bi me gradnja tradicijskih Hrvatskih plovila (gajete, leuti; trabakuli) pa bih molio informacije:
1. gdje bih mobao nabaviti nacrte
2. gdje bih mogao nabaviti materijal (letvice; balsa itd)
3. eventualno ako tko ima kakvu zgodnu literaturu

uz štovanje

Masster
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
slider
Gost
PorukaUpisano: Uto Lip 28, 2011 8:17 pm    Naslov poruke: Re: Pomoć!! Novi sam!! Citiraj ovaj komentar

Masster Napisao/la:
Molio bi pomoć pošto sam se nakon dugo vremena vratio u maketrastvo,
Da se predstavim malo. Kao srednjočkolac sam se bavio brodomaketarstvom (početak) a poslije sam se prebacio na aviomodelarstvo (jedrilice i pogon na gume) te sam nakon dugo godina se odlučio baviti starim hobijem.
Interesiralo bi me gradnja tradicijskih Hrvatskih plovila (gajete, leuti; trabakuli) pa bih molio informacije:
1. gdje bih mobao nabaviti nacrte
2. gdje bih mogao nabaviti materijal (letvice; balsa itd)
3. eventualno ako tko ima kakvu zgodnu literaturu

uz štovanje

Masster

1. javi mi se na m2models@email.t-com.hr, imam ja nesto
2. Imas neki ducan u Splitu
( maristella ili tak nekak, nek me neko ispravi, ili proguglaj) a balzu u Čakovcu najjeftiniju - proguglaj Leo-modeli
3.pogledaj u dijelu foruma ''linkovi'' ima linkova za skinut knjige o brodomaketarstvu ili www.farposst.ru - na engleskom trazis knjige za download o brodovima ili tehnikama
Natrag na vrh
Somi

Član od: 18 Lis 2010
PorukaUpisano: Uto Lip 28, 2011 8:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo ja ti mogu pomoci za literaturu i nacrte. ...dok su drugi uz jutarnju kaficu gledali tv, ja sam po netu trazio planove jedrenjaka Rolling Eyes

Ovo sam samo na brzinu "izvukao" iz photoshopa, pa je u vidu slike, a ne spiska kao sto bi trebalo, ali snaci ces se.

Kljige:

Planovi:

Sve je skinuto sa neta i sve moze da se nadje tamo. Knjige i AnatomiOfTheShip je u originalnom nazivu, dok sam ostale planove sam sredjivao, pa se fajl ne zove tako na netu. Inace, sto je veci fajl, to je bolji plan. ...mada ima izuzetaka.

Eto, ako nesto od toga ne mozes da nadjes na netu, a treba ti, pusti mi PM, pa cu da ti posaljem na mail.

Nadam se da sam ti pomogao. Wink
Natrag na vrh
jopo

Član od: 01 Svi 2011
Mjesto: st
PorukaUpisano: Uto Lip 28, 2011 11:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Shocked Shocked nadaš se da si pomoga????
da je prije 20 godina jednim klikom neki maketar početnik moga dobit ovakvu pomoć........
ovde se vidi vrhunska solidarnost svaka čast.
ja bi samo spomenija keberovu knjigu s obzirom da čovik želi radit domaće brodove

tradicionalne brodice hrvatskog jadrana
luciano keber

teško je nać original ako se možeš snać pa kopiraj

ili još jednostavnije prati postove od našeg dide Very Happy Very Happy Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
krivukov

Član od: 22 Stu 2009
Mjesto: Zagreb, Sesvete
PorukaUpisano: Sri Lip 29, 2011 12:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imam i ja ponešto nacrta, pa mogu pomoći... moj je u obliku popisa Very Happy

Evo link:

http://www.inet.hr/~krivukov/popis.txt
Dida

Član od: 05 Velj 2007
Mjesto: Sisak
PorukaUpisano: Sub Jul 23, 2011 10:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Keberovu knjigu "Tradicionalne brodice hrvatskog Jadrana" možeš dobiti jedino na porti zagrebačkog Tehničkog muzeja. Košta 120 kuna.

Isto od Luciana Kebera: Priručnik za izradu makete trabakula, izdanjeCentra za tehničku kulturu u Rijeci. Telefon 051 327 185 ili e-mail ctk.rijeka@ri.t-com.hr

Dobre knjige, nabavi si ih, ako možeš.
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
grmljavina

Član od: 04 Ruj 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Pon Jul 25, 2011 2:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Može i meni, nacrte naših brodova na grom_pag@yahoo.com
Hvala
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Yahoo Messenger
marijdil

Član od: 06 Ožu 2011
Mjesto: Velika Gorica, Croatia
PorukaUpisano: Ned Jul 31, 2011 4:30 pm    Naslov poruke: Pozdrav Citiraj ovaj komentar

Pozdrav! Da ne otvaram novu temu postam ovdje pa se nadam odgovorima Wink Evo konačno sam uhvatio vremena i malo novca, te sam odlučio preći sa plastičnih kitova maketa iz robnih kuća na izradu prave, drvene makete Wink

Ekipa, trebam vašu pomoć. Preporučite neki brodić za totalnog početnika što se tiče maketa, uz preporuku dobro bi došao nacrt (čitaj trebam ga Very Happy) i naravno ako ima kakvih napomena u vezi početka izrade (što nabaviti, napraviti i slično!)

Lijep pozdrav iz Velike Gorice!
Natrag na vrh
barba

Član od: 05 Svi 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Jul 31, 2011 9:47 pm    Naslov poruke: bok Citiraj ovaj komentar

bi radio nešto sa našeg mora ili dalje?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
marijdil

PorukaUpisano: Ned Jul 31, 2011 11:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa za početak mi je apsolutno svejedno. Nešto što bi preporučili za totalnog početnika što se tiče drvenih brodica, dakle da se upoznam sa tehnikom a usput i napravim kakav brodić i smirim napete živce i ubijem vrijeme Wink
Natrag na vrh
Lale

Član od: 03 Ruj 2008
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pon Kol 01, 2011 2:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja bi ti predložia Braceru nije prezahtjevna, a ima sve elemente za vježbat brodogradnju, ako ti tribaju nacrti javi se na PM pa ti mailam.
marijdil

PorukaUpisano: Pon Kol 01, 2011 8:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lale Napisao/la:
Ja bi ti predložia Braceru nije prezahtjevna, a ima sve elemente za vježbat brodogradnju, ako ti tribaju nacrti javi se na PM pa ti mailam.

PP poslan Wink
Natrag na vrh
Minolovac 161

Član od: 16 Stu 2009
Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/
PorukaUpisano: Pon Kol 01, 2011 9:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro došao. Nemoj shvatiti kao špotanciju, ali ono o "pravim" maketama bi moglo nekoga uvrijediti. Ne radim plastiku, ali jako cijenim sve što kolege rade od plastike i s njom. vjerujem da si se samo nespretno izrazio. Puno sreće u radu i ako ti budem mogao pomoći, samo zatraži. Very Happy
Natrag na vrh
marijdil

PorukaUpisano: Pon Kol 01, 2011 9:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Minolovac 161 Napisao/la:
Dobro došao. Nemoj shvatiti kao špotanciju, ali ono o "pravim" maketama bi moglo nekoga uvrijediti. Ne radim plastiku, ali jako cijenim sve što kolege rade od plastike i s njom. vjerujem da si se samo nespretno izrazio. Puno sreće u radu i ako ti budem mogao pomoći, samo zatraži. Very Happy

Hm... ja sam se mislim dobro izrazio Rolling Eyes za ono iz robnih kuća rijetko koji maketar će reć da je to prava maketa (čast iznimkama)... a i mogu reći da sam te makete "prešao"... Također cijenim sve što ostali maketari rade u plastici jer znam kakve su to muke, ponekad veće nego sa drvetom.
Natrag na vrh
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Pon Kol 01, 2011 11:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ajde da se ne stvori neka bespotrebna i nerazumna podjela i nedajbože sterilna rasprava.

Model/maketa - može biti od bilo kojeg materijala, - samo je valjda mašta granica.

Nije bitno od čega se radi već koliko sebe (čitaj zabave) unesemo u to.
Radim (zapravo radio sam jer duže vrijeme ništa ne produciram, ne započinjem a kamoli dovršavam Sad ) sve od plastike stirena papira i drva rezina metala. (kako reće veliki meštar Aranza nabolje opremljeno skladište maketarskog materijala nam je pred nosom, a genijalnost njegova i dosta ljudi ovdje na forumu je da za najnevjerojatnije materijale nađu pravu primjenu.
Sve ovo samo zato da se ne gubimo na bespredmetne rasprave što je bolje ili vrijednije već u korisne i produktivne razgovore.
Mislim da ti prijedlog bracere nije loš..
Dobar početak i puno zabave..
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma