Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Masster
 | | Član od: 25 Lip 2011 | | Poruke: 9 | | Mjesto: Šibenik |
|
Upisano: Uto Lip 28, 2011 5:08 pm Naslov poruke: Pomoć!! Novi sam!! |
|
|
Molio bi pomoć pošto sam se nakon dugo vremena vratio u maketrastvo,
Da se predstavim malo. Kao srednjočkolac sam se bavio brodomaketarstvom (početak) a poslije sam se prebacio na aviomodelarstvo (jedrilice i pogon na gume) te sam nakon dugo godina se odlučio baviti starim hobijem.
Interesiralo bi me gradnja tradicijskih Hrvatskih plovila (gajete, leuti; trabakuli) pa bih molio informacije:
1. gdje bih mobao nabaviti nacrte
2. gdje bih mogao nabaviti materijal (letvice; balsa itd)
3. eventualno ako tko ima kakvu zgodnu literaturu
uz štovanje
Masster |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Lip 28, 2011 8:17 pm Naslov poruke: Re: Pomoć!! Novi sam!! |
|
|
| Masster Napisao/la: | Molio bi pomoć pošto sam se nakon dugo vremena vratio u maketrastvo,
Da se predstavim malo. Kao srednjočkolac sam se bavio brodomaketarstvom (početak) a poslije sam se prebacio na aviomodelarstvo (jedrilice i pogon na gume) te sam nakon dugo godina se odlučio baviti starim hobijem.
Interesiralo bi me gradnja tradicijskih Hrvatskih plovila (gajete, leuti; trabakuli) pa bih molio informacije:
1. gdje bih mobao nabaviti nacrte
2. gdje bih mogao nabaviti materijal (letvice; balsa itd)
3. eventualno ako tko ima kakvu zgodnu literaturu
uz štovanje
Masster |
1. javi mi se na m2models@email.t-com.hr, imam ja nesto
2. Imas neki ducan u Splitu
( maristella ili tak nekak, nek me neko ispravi, ili proguglaj) a balzu u Čakovcu najjeftiniju - proguglaj Leo-modeli
3.pogledaj u dijelu foruma ''linkovi'' ima linkova za skinut knjige o brodomaketarstvu ili www.farposst.ru - na engleskom trazis knjige za download o brodovima ili tehnikama |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Somi
| | Član od: 18 Lis 2010 | | Poruke: 272 | |
|
Upisano: Uto Lip 28, 2011 8:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo ja ti mogu pomoci za literaturu i nacrte. ...dok su drugi uz jutarnju kaficu gledali tv, ja sam po netu trazio planove jedrenjaka
Ovo sam samo na brzinu "izvukao" iz photoshopa, pa je u vidu slike, a ne spiska kao sto bi trebalo, ali snaci ces se.
Kljige:
Planovi:

Sve je skinuto sa neta i sve moze da se nadje tamo. Knjige i AnatomiOfTheShip je u originalnom nazivu, dok sam ostale planove sam sredjivao, pa se fajl ne zove tako na netu. Inace, sto je veci fajl, to je bolji plan. ...mada ima izuzetaka.
Eto, ako nesto od toga ne mozes da nadjes na netu, a treba ti, pusti mi PM, pa cu da ti posaljem na mail.
Nadam se da sam ti pomogao.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jopo
 | | Član od: 01 Svi 2011 | | Poruke: 99 | | Mjesto: st |
|
Upisano: Uto Lip 28, 2011 11:09 pm Naslov poruke: |
|
|
nadaš se da si pomoga????
da je prije 20 godina jednim klikom neki maketar početnik moga dobit ovakvu pomoć........
ovde se vidi vrhunska solidarnost svaka čast.
ja bi samo spomenija keberovu knjigu s obzirom da čovik želi radit domaće brodove
tradicionalne brodice hrvatskog jadrana
luciano keber
teško je nać original ako se možeš snać pa kopiraj
ili još jednostavnije prati postove od našeg dide  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| krivukov
 | | Član od: 22 Stu 2009 | | Poruke: 278 | | Mjesto: Zagreb, Sesvete |
|
Upisano: Sri Lip 29, 2011 12:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Imam i ja ponešto nacrta, pa mogu pomoći... moj je u obliku popisa
Evo link:
http://www.inet.hr/~krivukov/popis.txt _________________ Einstein je svojedobno rekao: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska glupost... ali za svemir nisam siguran". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
 | | Član od: 05 Velj 2007 | | Poruke: 1054 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Sub Jul 23, 2011 10:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Keberovu knjigu "Tradicionalne brodice hrvatskog Jadrana" možeš dobiti jedino na porti zagrebačkog Tehničkog muzeja. Košta 120 kuna.
Isto od Luciana Kebera: Priručnik za izradu makete trabakula, izdanjeCentra za tehničku kulturu u Rijeci. Telefon 051 327 185 ili e-mail ctk.rijeka@ri.t-com.hr
Dobre knjige, nabavi si ih, ako možeš. _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| grmljavina
 | | Član od: 04 Ruj 2008 | | Poruke: 22 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pon Jul 25, 2011 2:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Može i meni, nacrte naših brodova na grom_pag@yahoo.com
Hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| marijdil
| | Član od: 06 Ožu 2011 | | Poruke: 24 | | Mjesto: Velika Gorica, Croatia |
|
Upisano: Ned Jul 31, 2011 4:30 pm Naslov poruke: Pozdrav |
|
|
Pozdrav! Da ne otvaram novu temu postam ovdje pa se nadam odgovorima Evo konačno sam uhvatio vremena i malo novca, te sam odlučio preći sa plastičnih kitova maketa iz robnih kuća na izradu prave, drvene makete
Ekipa, trebam vašu pomoć. Preporučite neki brodić za totalnog početnika što se tiče maketa, uz preporuku dobro bi došao nacrt (čitaj trebam ga ) i naravno ako ima kakvih napomena u vezi početka izrade (što nabaviti, napraviti i slično!)
Lijep pozdrav iz Velike Gorice! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barba
| | Član od: 05 Svi 2009 | | Poruke: 283 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Jul 31, 2011 9:47 pm Naslov poruke: bok |
|
|
| bi radio nešto sa našeg mora ili dalje? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| marijdil
|
Upisano: Ned Jul 31, 2011 11:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa za početak mi je apsolutno svejedno. Nešto što bi preporučili za totalnog početnika što se tiče drvenih brodica, dakle da se upoznam sa tehnikom a usput i napravim kakav brodić i smirim napete živce i ubijem vrijeme  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
 | | Član od: 03 Ruj 2008 | | Poruke: 436 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pon Kol 01, 2011 2:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja bi ti predložia Braceru nije prezahtjevna, a ima sve elemente za vježbat brodogradnju, ako ti tribaju nacrti javi se na PM pa ti mailam. _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| marijdil
|
Upisano: Pon Kol 01, 2011 8:44 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lale Napisao/la: | | Ja bi ti predložia Braceru nije prezahtjevna, a ima sve elemente za vježbat brodogradnju, ako ti tribaju nacrti javi se na PM pa ti mailam. |
PP poslan  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minolovac 161
 | | Član od: 16 Stu 2009 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/ |
|
Upisano: Pon Kol 01, 2011 9:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro došao. Nemoj shvatiti kao špotanciju, ali ono o "pravim" maketama bi moglo nekoga uvrijediti. Ne radim plastiku, ali jako cijenim sve što kolege rade od plastike i s njom. vjerujem da si se samo nespretno izrazio. Puno sreće u radu i ako ti budem mogao pomoći, samo zatraži.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| marijdil
|
Upisano: Pon Kol 01, 2011 9:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| Minolovac 161 Napisao/la: | Dobro došao. Nemoj shvatiti kao špotanciju, ali ono o "pravim" maketama bi moglo nekoga uvrijediti. Ne radim plastiku, ali jako cijenim sve što kolege rade od plastike i s njom. vjerujem da si se samo nespretno izrazio. Puno sreće u radu i ako ti budem mogao pomoći, samo zatraži.  |
Hm... ja sam se mislim dobro izrazio za ono iz robnih kuća rijetko koji maketar će reć da je to prava maketa (čast iznimkama)... a i mogu reći da sam te makete "prešao"... Također cijenim sve što ostali maketari rade u plastici jer znam kakve su to muke, ponekad veće nego sa drvetom. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pon Kol 01, 2011 11:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Ajde da se ne stvori neka bespotrebna i nerazumna podjela i nedajbože sterilna rasprava.
Model/maketa - može biti od bilo kojeg materijala, - samo je valjda mašta granica.
Nije bitno od čega se radi već koliko sebe (čitaj zabave) unesemo u to.
Radim (zapravo radio sam jer duže vrijeme ništa ne produciram, ne započinjem a kamoli dovršavam ) sve od plastike stirena papira i drva rezina metala. (kako reće veliki meštar Aranza nabolje opremljeno skladište maketarskog materijala nam je pred nosom, a genijalnost njegova i dosta ljudi ovdje na forumu je da za najnevjerojatnije materijale nađu pravu primjenu.
Sve ovo samo zato da se ne gubimo na bespredmetne rasprave što je bolje ili vrijednije već u korisne i produktivne razgovore.
Mislim da ti prijedlog bracere nije loš..
Dobar početak i puno zabave.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|