Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| MuzzleBreak
| | Član od: 09 Velj 2010 | | Poruke: 8 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Kol 01, 2011 3:21 pm Naslov poruke: X-Com: Terror from the Deep diorama [Horor/SF] |
|
|
ovo je otprilike moj prvi pravi projekt od gline za modeliranje i tu sam iskušavao razne metode (puno hvala Darku na njegovim odličnim topicima o FIMO i SuperSculpy masama!), alat koji sam napravio, itd. Ovo je prvi put da sam radio čovjeka od gline i sve u svemu sam zadovoljan kako je ispalo.
Figura čovjeka je od FIMO mase, čudovište i jastog su od SuperSculpyja. Podloga je drvena ploća sa običnom glinom. Ostale materijale objasnit ću ispod po slikama.
Scale bi bio negdje oko 1:15, podloga je veličine negdje 70% A4 papira.
Dakle, mali uvod za one koji nisu igrali PC klasike 90ih godina
X-Com: Terror from the Deep (2. dio) otprilike govori o vanzemaljcima koji su spavali u moru milijunima godina dok ih njihovi svemirski rođaci nisu probudili da naprave invaziju na čovječanstvo. Srećom, tu je naš X-Com (Extraterrestial Combat unit) koji spašava stvar Turn based taktička igrica u kojoj se naši podvodni vojnici bore protiv vanzemaljaca na dnu mora, misiju po misiju, pritom postupno otkrivajući bolju tehnologiju za jače protivnike sve do zadnjeg napada na glavnu koloniju gdje ginemo ili mi ili oni.
Nakon nekog napretka u igri naleti se na Tentaculata (divovski plutajući mozak sa pipcima), nešto najgore što ima u igrici, koji dođe do vojnika i "poljubi" ga pipcima. Vojnik se pretvori u zombija koji se - kada ga se upuca - pretvori u drugog Tentaculata OUCH.
Čitava igra, a i Tentaculat inspirirani su odličnim horor pričama H.P.Lovecrafta inspiriran kojim sam i krenuo u mase i izradu takvih stvorenja. Tako je otprilike nastala diorama inspirirana igrom (primarno stvorenjem od kojeg sam proveo jedan dio 90ih u strahu )
Nakrcao sam desetak naljepnica na lika i mislim da dobro izgleda. Osim oznake X-Com na par mjesta, ima i čin iz igrice "Able Seaman", a za ime mu piše Réne Grassier jadnog Francuza je čudovište malo iznenadilo pa ga "zaustavlja" rukom dok pada unatrag. Za remenom ima jednu granatu i neke sitnice, dok na desnoj nozi ima još jednu granatu.
Obzirom da se radnja odvija pod vodom, lik ima deep diving kacigu (u igrici je bila sasvim zatvorena varijanta, ali sam radije napravio da je prozirna jer se bolje vidi on). Nakon više tjedana potrage, u hobby shopovima sam otkrio plastične kuglice koje su mi poslužile za ovo. Nisam full zadovoljan dimenzijama (idealna kuglica bila bi 3cm, ali najmanja koja postoji ima 4). Radi toga kaciga još nije spojena (vidi se komadić Patafixa koji ju drži u slučaju da nađem nešto bolje).
Puška koju nosi je Jet Harpoon (in-game cijena $300), osnovna puškica u igri (ako susretnete Tentaculata sa njom, ozbiljno ste zeznuli razvoj tehnologije ). Radi se scrap buildu. Dva viška komada 1:48 makete tenka služe kao kučište oko kojeg je žica 1mm koja čini i kundak. Drška je komad stirena (žao mi je što nisam to posebno fotografirao, izgleda dobro), a cijev je - štapić za uho odrezanih krajeva Drška ispod cijevi za drugu ruku je maketarski kit. Na dvije naljepnice piše serijski broj i model puške.
Iako se u igri to nigdje ne vidi, bilo bi logično da ima bocu kisika, obzirom da je pod vodom Nakon malo Googlanja od kartona i nešto plastike oblikovao sam bocu. Dvije naljepnice na njoj (koje se ne vide baš najjasnije su indikator na vrhu koliko je zraka ostalo u boci i "WARNING: Oxygen" sa pisanim upozorenjem da voli eksplodirati tu i tamo; taj warning je baziran na pravom koji se lijepi na boce, iako sam napravio svoju varijantu). Na indikatoru piše O2 i između "crvene zone" i "FULL" indikator pokazuje negdje oko 60% (neke misije u igri znaju i potrajati ).
The monster. Kao i u svim prastarim 16-bitnim igricama, slikice nisu baš velike kvalitete, a i monster ima dvije varijante: pikselasti izgled u samoj bitci i slike unutar research dijela igre su sasvim različiti. Nakon eksperimentiranja (bio je i monster, verzija 1.0) odlučio sam se na varijantu iz same bitke.
Glavna masa je od SuperSculpyja. Pipci ispod njega su od čelične 1mm žice oko koje sam zalijepio jedan tanki sloj maramice (maramica vulgaris se inače sastoji od 4 sloja ). Ovo je savršen način izvedbe takve stvari, jer se uopće ne kuži da je obična žica u pitanju, a opet je uglavnom okruglog oblika, a ima i neki osjećaj mase. Tri bodlje na leđima su rađene na isti način (malo više maramice). Bodlje na vrhu i naprijed (špice) su vrhovi čačkalica.
Evo kako u igri izgleda stvorenje:
i za kraj, mala zezancija, sa strane stoji jedan jastog. Oni koji su igrali igru, shvatit će da je referenca na male rođake Lobsterman-a, uz Tentaculata, najgoreg čudovišta u igri To je SuperSculpy sa žicama od 1 i 0.5mm. Noge su na isti način kao pipci od čudovišta, 1mm + maramica.
Nije savršeno, ali za prvi rad nečeg Human-like, zadovoljan sam. Tijelo i glava lika, posebno oblik, bi mogli biti dosta bolji.
Kamera mi u pravilu bolje izbacuje slike, valjda zbog osvjetljenja nije ispalo savršeno... ako bude interesa pobacat ću još slikica. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|