Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Kol 20, 2011 2:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Da, na nove smo mislili... Stare smo vidjeli još prije dvije godine  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Krco
 | | Član od: 08 Lis 2008 | | Poruke: 36 | | Mjesto: Jastrebarsko |
|
Upisano: Sub Kol 20, 2011 5:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Kolega, samo opušteno..
Nego, danas sam malo radio prednji dio, tj. one ureze na prednjoj strani kampanjole...
Uzeo sam onaj plastični CD koji dobijete kad kupite onu okruglu kutiju CD-a
Ovako je to počelo:
- imam više tih nacrtanih, za svaki slučaj...
Kasnije sam sve nacrtao, nemojte obratiti pozornost na kosinu trećeg ureza... A bome i svih, to je samo jedan testni. Onaj koji sam obradio sam zaboravio slikat :/
I kad sam ga obradio ispalo je ovo:
Mogu vam reći da uopće nisam zadovoljan i da ću najvjerojatnije ponovno to napraviti, ako ovaj ne uspijem srediti... Sa rašpicom za nokte malo ću probat to sriktat... I da, ova zadnja nije toliko važna jer će joj kraj koji sam zajeb...prekriti onaj branik tako da... I na toj zadnjoj, na gornjoj stjenci, vidit ćete da mi je malo pobjeglo, ali zna se Krco snaći, to je onaj utor...za ono što već tu ide
Sad, na vama je red  _________________ Ono što te ne ubije, jača te ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Krco
|
Upisano: Ned Kol 21, 2011 1:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo probao sam malo napraviti kotač. Htio sam od starog držala (tako mi seljaci kažemo ) od lopate napraviti, ali je premali. Odlučio sam ga napraviti. Uzemo sam hrastovu dašćicu debljine 1 cm i lijepo ga ocrtao i izrezao. I evo što je ispalo:
Evo kako to izgleda na džipu:
Doduše, moram ga još malo pobrusti, bacit neke detalje i to... I naravno još takva 4 komada napraviti. _________________ Ono što te ne ubije, jača te ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Krco
|
Upisano: Ned Kol 21, 2011 9:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo, napravio sam još 3 kotača i malo ih dotjerao, tj. pobrusio da sad donekle sliče na kotač
I da, slike su malo mutne, al vidite sve
Naravno, treba još dosta na tome raditi. Samo me zanima kako ću felgu napraviti... To mi je zeznuto...
 _________________ Ono što te ne ubije, jača te ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| thomcro
 | | Član od: 07 Pro 2007 | | Poruke: 262 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Ned Lis 23, 2011 5:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| Krco Napisao/la: | | ... Mogu vam reći da uopće nisam zadovoljan i da ću najvjerojatnije ponovno to napraviti, ako ovaj ne uspijem srediti... ... |
Joj ja sam radio sličnu stvar ali sa vratima na jednom poštanskom vagonu i dobio sam (skoro) isti rezultat mada je plastika bila drugačija. Ako si te rupe/otvore bušio s pomoću bušilice vrlo lako da je uzrok ovako nepravilnih rupa/otvora velika brzina svrdla jer se tad plastika ugrije i onda se počne frkat i sve postane nekontrolirano. Pokušavao sa i tako da sam istačkao liniju po kojoj ću bušiti otvore (ja sam radio okomite otvore za prozore) ali jednostavno nisam nikako mogao dobiti zadovoljavajući rezultat. Trenutno sve još uvijek stoji jer nemam rješenja tog problema. Ustvari imam (sve napraviti od debljeg papira) ali to nije ono što bi ja htio. _________________
http://zeljeznice.forumhr.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Krco
|
Upisano: Ned Lis 23, 2011 9:17 pm Naslov poruke: |
|
|
| thomcro Napisao/la: | | Krco Napisao/la: | | ... Mogu vam reći da uopće nisam zadovoljan i da ću najvjerojatnije ponovno to napraviti, ako ovaj ne uspijem srediti... ... |
Joj ja sam radio sličnu stvar ali sa vratima na jednom poštanskom vagonu i dobio sam (skoro) isti rezultat mada je plastika bila drugačija. Ako si te rupe/otvore bušio s pomoću bušilice vrlo lako da je uzrok ovako nepravilnih rupa/otvora velika brzina svrdla jer se tad plastika ugrije i onda se počne frkat i sve postane nekontrolirano. Pokušavao sa i tako da sam istačkao liniju po kojoj ću bušiti otvore (ja sam radio okomite otvore za prozore) ali jednostavno nisam nikako mogao dobiti zadovoljavajući rezultat. Trenutno sve još uvijek stoji jer nemam rješenja tog problema. Ustvari imam (sve napraviti od debljeg papira) ali to nije ono što bi ja htio. |
Pa da. Plastika je problem. Ovo kako kažeš sa papirom, lako bi se dalo napraviti, ali nije to to... Moram nabaviti one štapiće kaj doktor ima kada pregledava grlo pa ću s tim nastavit rad... _________________ Ono što te ne ubije, jača te ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|