Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Čet Ruj 22, 2011 1:25 pm Naslov poruke: twin turbo V8 Dodge Charger '68 |
|
|
ovu maketu sam zapoceo prije ravno dvije godine, ali nekako nisam imao vremena za nju uz ostale projekte, tako da su se dvije makete ubacile izmedju.
ovo je bio dio GB-a koji smo radili, ali sad radi preglednosti prebacujem u projekte
originalna maketa - Revell '68 Dodge Charger + moj twist - twin turbo V8 Dodge Charger '68
maketa je potpuno nova, jedina takva na trzistu, godina proizvodnje 2008, ali koliko god to zvucalo obecavajuce, nije. maketa je vjerojatno najpinholastija i naj pinmarkovastija maketa koju sam ikad imao prilike vidjeti, a kamoli slagati. bice puuuuno posla, ali spreman sam.
a plan je otprilike ovakav
dakle, V8 twin charged
sredio sam prednji kraj, obavio najvece preinake, ostalo ce s raditi sa turpijom i smirglom.
ne znam postoji li dio iz kompletnog prednjeg dijela kojeg nisam barem malo preradio. prednji panel, branik, nosac hladnjaka, nosaci motora, mjenjac, blok motora, intake manifold, nosaci ovjesa....
na slikama je motor jos malo ukoso jer sam morao raditi nove nosace motora jer sam ga pomakao unazad par milimetara, ocito je da posao jos nije gotov jos samo minor adjustments
napravio sam i nosac IC-a, a i neka potrebna ojacanja na prednjem ovjesu da mi se podnica ne fleksa prilikom mjerenja za turbine
posto mi originalni exhaust manifold ne koristi previse, morao sam napraviti novi. i nakon sto sam bezuspjesno sat i pol experimentirao sa lem zicom, vratio sam se dobroj staroj plastici. 8 cjevcica je izrezano i zaljepljeno pod nekih 70 stupnjeva, malo su jos nejednakih duzina, ali kad se ljepilo dobro osusi sve cu ih dovesti u istu visinu i malo udubiti na vrhu, da bolje sjedaju na glavnu cijev
mislio sam turbine smjestiti ispod ispusne grane koja ide u njih, ali bili bi prenisko i savijanje cijevi za IC bi predstavljalo problem.
pa sam ih odlucio podici iznad ispuha. jedini problem kod ovog rijesenja je sto ispuh iz turba ide visoko, ispod same haube i zeznuto ga je uvesti nazad pod auto pored mjenjaca, ali ima mjesta, a i postoje takva rjesenja
na intake manifold 440 magnuma sam zaljepio uvodnike od cadillacovog engina, izgleda prilicno dobro. nisu svi bas u najidealnijoj liniji ali na to sve ce doci jos toliko hardwarea da se nece primjetiti odstupanje od nekih pola mm.
oba motora su pofabana u moju mjesavinu crvene i narancaste, mislim da sam dobio dobru nijansu chrysler engine red. na to sve ce jos ici mat lak.
zamjenio sam breather capse sa tokarenim aluminijskim, a valve coverse cu farbati mat crno
nosace motora sam radio po 4. put
napravio sam i novi nosac IC-a, promijenio felge, nece biti nose to the ground neg 23" all around.
a i sto se boje tice, sve vise naginjem nekoj narancastoj ili crvenoj, prvo sam htio ici na plavu, ali ovo ce biti opaka pila (realno bi imao preko 1000 hp-a) tako da plava boja nebi isticala kakva bi to zapravo zvijer bila.
|
 |
| supergru
 | | Član od: 09 Lis 2009 | | Poruke: 151 | | Mjesto: Karlovac |
|
Upisano: Čet Ruj 22, 2011 8:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Nakon ovog posta zatvaram butigu i idem se napit... Ko je vidio više slagat makete - ubijaš me u pojam...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Čet Ruj 22, 2011 10:52 pm Naslov poruke: |
|
|
ne znam jel znate, opet je na viacet exploreru krenula wrecks to riches
danas su radili '69 roadrunner.... nemam rijeci.... HEMI, naravno
a tip kaj im je doso malo u ispomoc, Ron Jenkins, vlasnik magnumforce-a, dovezo se u '70 Superbeeju, ovo je njegov auto
ja ne znam zakaj tak padam na moparse, nemrem si pomoc, meni je ovo savrsenstvo. emisija ide utorkom i cetvrtkom u 17 sati, obavezno gledat
nego da se vratim svom buildu
'68 charger ima mali gap izmedju zadnjeg bumpera i panela ispod njega, ali bas nije toliki kako su decki u revellu to zamislili. krater
pa sam ja zaljepio 0.75 traku stirena na donji dio branika, to cemo ljepo obraditi pa ce bolje pasati, bit ce bez gapa
jos sam hrpu dijelova kitao expotyjem, nisam ga toliko koristio od onoh extenzivnih prerada na supri, ovi revelofci su fakat na nekim tezim drogama kad takve gluposti rade po maketi, rupe od 2 milimetra njima izgleda opce ne smetaju
|
 |
| Bastardo
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 1387 | | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Čet Ruj 22, 2011 11:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa oni i rupe rade u 1:24 - 24 puta vece, nego na 1:1
Dobar napredak, PREDIVAN auto i odlican trik sa ovim stirenom na bumperu  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Čet Ruj 22, 2011 11:32 pm Naslov poruke: |
|
|
jel bu to sve stalo unutra ili  _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Pet Ruj 23, 2011 12:08 am Naslov poruke: |
|
|
valjda bu stalo
ima jos dosta mjesta ispred motora, taman da zavrnem cjevure u intercooler i stavim remen oko pulleya _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Pet Ruj 23, 2011 12:18 am Naslov poruke: |
|
|
| Low Napisao/la: |
valjda bu stalo
ima jos dosta mjesta ispred motora, taman da zavrnem cjevure u intercooler i stavim remen oko pulleya |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ruj 23, 2011 9:00 am Naslov poruke: |
|
|
Pa ti se stvarno primio posla  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pet Ruj 23, 2011 8:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Sad ovako kad gledam, si siguran da ce biti 2 turba dost? ne bis mogao jos koji nekamo ugurati Pratim  _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Pon Lis 03, 2011 4:17 pm Naslov poruke: |
|
|
nije neki abdejt, al covjeka veseli
kod mene je mat crna bila 'in' ovaj vikend
konacno sam zadovoljan ovim nosacima motora, 4. pokusaj je izgleda bio bitan za kozmicki poredak nemres nis isprve napravit ma da se na trepavice postavis
nekako sam si tako poslozio plan, mat dijelove sam rijesio, sad idem na body color dijelove, i onih par alclada sta ce bit. zakrpo sam rupu za regu na prednjem bumperu, bice dobro, treba to jos proci sve sa 1500 pa kontrolni primer stavit.
dobar ritam imam, nadam se da ce me ove gore spomenute kozmicke sile ostavit jos neko vrijeme na miru da napravim sto vise

Low: poruka promijenjena dana: Pon Lis 03, 2011 11:14 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
 | | Član od: 21 Ožu 2008 | | Poruke: 689 | | Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje |
|
Upisano: Pon Lis 03, 2011 8:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lijepo, koju mat crnu koristiš? Meni se događa da bez obzira na to koliko boja bila suha, akrilna ili uljana uvijek mi se vide tragovi od primanja dijelova. Vjerojatno zato jer je boja hrapava pa ju sa prstom lagano "pobrusim". I da li onaj Loctite Super Attak stvarno ne ostavlja bijele tragove, jer UHU Strong & Safe ostavlja makar ne bi smio. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Pon Lis 03, 2011 11:19 pm Naslov poruke: |
|
|
taj loctite super attak provjereno ne ostavlja tragove (ako ga ne naneses previse). i to pripazi, nije isti loctite od 3 grama i 2 grama. kupi onaj od 3 grama, bolji je. imas i likvid i gel
mat crna - tamija TS mat black. tragovi od primanja ostaju samo ako masnim prstima primis dio, nikad vise nebu bio mat. dok god pazis na to, nikakve otiske nebus prenio na ts mat crnu _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 1387 | | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Uto Lis 04, 2011 8:07 am Naslov poruke: |
|
|
| Low Napisao/la: | | nije neki abdejt, al covjeka veseli... |
Malim koracima do cilja Lepo su ispali ti crni delovi, sad samo gas dalje  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Čet Velj 02, 2012 9:30 am Naslov poruke: |
|
|
dosta mi je tudjih abdejtova. pa sam napravio jedan svoj
da ne ispadne da nista ne radim.
boja. nakon godinu dana. jako zadovoljan
i mali fotoseshn sa shmeegyjevom impalom, jos veca zver od chargera
dobre su ove zero boje i kad su mat, ali kad dodje lak na njih.....  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| millo
 | | Član od: 13 Pro 2009 | | Poruke: 142 | | Mjesto: zagorje zeleno |
|
Upisano: Čet Velj 02, 2012 11:37 am Naslov poruke: |
|
|
| Low Napisao/la: |
dobre su ove zero boje i kad su mat, ali kad dodje lak na njih.....  |
Jedini problem kod tih boja je da ih puno ostane nakon sto napravis maketu.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|