Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

twin turbo V8 Dodge Charger '68
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Čet Ruj 22, 2011 1:25 pm    Naslov poruke: twin turbo V8 Dodge Charger '68 Citiraj ovaj komentar

ovu maketu sam zapoceo prije ravno dvije godine, ali nekako nisam imao vremena za nju uz ostale projekte, tako da su se dvije makete ubacile izmedju.
ovo je bio dio GB-a koji smo radili, ali sad radi preglednosti prebacujem u projekte

originalna maketa - Revell '68 Dodge Charger + moj twist - twin turbo V8 Dodge Charger '68 Twisted Evil Twisted Evil

maketa je potpuno nova, jedina takva na trzistu, godina proizvodnje 2008, ali koliko god to zvucalo obecavajuce, nije. maketa je vjerojatno najpinholastija i naj pinmarkovastija maketa koju sam ikad imao prilike vidjeti, a kamoli slagati. bice puuuuno posla, ali spreman sam.
a plan je otprilike ovakav

dakle, V8 twin charged Twisted Evil
sredio sam prednji kraj, obavio najvece preinake, ostalo ce s raditi sa turpijom i smirglom.
ne znam postoji li dio iz kompletnog prednjeg dijela kojeg nisam barem malo preradio. prednji panel, branik, nosac hladnjaka, nosaci motora, mjenjac, blok motora, intake manifold, nosaci ovjesa....
na slikama je motor jos malo ukoso jer sam morao raditi nove nosace motora jer sam ga pomakao unazad par milimetara, ocito je da posao jos nije gotov Very Happy jos samo minor adjustments
napravio sam i nosac IC-a, a i neka potrebna ojacanja na prednjem ovjesu da mi se podnica ne fleksa prilikom mjerenja za turbine

posto mi originalni exhaust manifold ne koristi previse, morao sam napraviti novi. i nakon sto sam bezuspjesno sat i pol experimentirao sa lem zicom, vratio sam se dobroj staroj plastici. 8 cjevcica je izrezano i zaljepljeno pod nekih 70 stupnjeva, malo su jos nejednakih duzina, ali kad se ljepilo dobro osusi sve cu ih dovesti u istu visinu i malo udubiti na vrhu, da bolje sjedaju na glavnu cijev

mislio sam turbine smjestiti ispod ispusne grane koja ide u njih, ali bili bi prenisko i savijanje cijevi za IC bi predstavljalo problem.
pa sam ih odlucio podici iznad ispuha. jedini problem kod ovog rijesenja je sto ispuh iz turba ide visoko, ispod same haube i zeznuto ga je uvesti nazad pod auto pored mjenjaca, ali ima mjesta, a i postoje takva rjesenja

na intake manifold 440 magnuma sam zaljepio uvodnike od cadillacovog engina, izgleda prilicno dobro. nisu svi bas u najidealnijoj liniji ali na to sve ce doci jos toliko hardwarea da se nece primjetiti odstupanje od nekih pola mm.
oba motora su pofabana u moju mjesavinu crvene i narancaste, mislim da sam dobio dobru nijansu chrysler engine red. na to sve ce jos ici mat lak.
zamjenio sam breather capse sa tokarenim aluminijskim, a valve coverse cu farbati mat crno

nosace motora sam radio po 4. put
napravio sam i novi nosac IC-a, promijenio felge, nece biti nose to the ground neg 23" all around.
a i sto se boje tice, sve vise naginjem nekoj narancastoj ili crvenoj, prvo sam htio ici na plavu, ali ovo ce biti opaka pila (realno bi imao preko 1000 hp-a) tako da plava boja nebi isticala kakva bi to zapravo zvijer bila.

Član od: 09 Lis 2009
Mjesto: Karlovac
PorukaUpisano: Čet Ruj 22, 2011 8:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nakon ovog posta zatvaram butigu i idem se napit... Ko je vidio više slagat makete - ubijaš me u pojam... VOznja u autu
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Low
Gazda
PorukaUpisano: Čet Ruj 22, 2011 10:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ne znam jel znate, opet je na viacet exploreru krenula wrecks to riches
danas su radili '69 roadrunner.... nemam rijeci.... HEMI, naravno Cool

a tip kaj im je doso malo u ispomoc, Ron Jenkins, vlasnik magnumforce-a, dovezo se u '70 Superbeeju, ovo je njegov auto

ja ne znam zakaj tak padam na moparse, nemrem si pomoc, meni je ovo savrsenstvo. emisija ide utorkom i cetvrtkom u 17 sati, obavezno gledat

nego da se vratim svom buildu
'68 charger ima mali gap izmedju zadnjeg bumpera i panela ispod njega, ali bas nije toliki kako su decki u revellu to zamislili. krater Shocked

pa sam ja zaljepio 0.75 traku stirena na donji dio branika, to cemo ljepo obraditi pa ce bolje pasati, bit ce bez gapa
jos sam hrpu dijelova kitao expotyjem, nisam ga toliko koristio od onoh extenzivnih prerada na supri, ovi revelofci su fakat na nekim tezim drogama kad takve gluposti rade po maketi, rupe od 2 milimetra njima izgleda opce ne smetaju

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Čet Ruj 22, 2011 11:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa oni i rupe rade u 1:24 - 24 puta vece, nego na 1:1 Laughing

Dobar napredak, PREDIVAN auto i odlican trik sa ovim stirenom na bumperu Wink
Natrag na vrh
Mario

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Zagreb-Lučko
PorukaUpisano: Čet Ruj 22, 2011 11:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

jel bu to sve stalo unutra ili Razz

Visit my page:"MT-Style"
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Low
Gazda
PorukaUpisano: Pet Ruj 23, 2011 12:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Very Happy
valjda bu stalo Very Happy
ima jos dosta mjesta ispred motora, taman da zavrnem cjevure u intercooler i stavim remen oko pulleya

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Zagreb-Lučko
PorukaUpisano: Pet Ruj 23, 2011 12:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Low Napisao/la:
Very Happy
valjda bu stalo Very Happy
ima jos dosta mjesta ispred motora, taman da zavrnem cjevure u intercooler i stavim remen oko pulleya

Cool

Visit my page:"MT-Style"
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Bruce

Član od: 08 Ruj 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Ruj 23, 2011 9:00 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa ti se stvarno primio posla Very Happy

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Ruj 23, 2011 8:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sad ovako kad gledam, si siguran da ce biti 2 turba dost? ne bis mogao jos koji nekamo ugurati Laughing Pratim Wink
Low
Gazda
PorukaUpisano: Pon Lis 03, 2011 4:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nije neki abdejt, al covjeka veseli
kod mene je mat crna bila 'in' ovaj vikend
konacno sam zadovoljan ovim nosacima motora, 4. pokusaj je izgleda bio bitan za kozmicki poredak Rolling Eyes nemres nis isprve napravit ma da se na trepavice postavis Very Happy
nekako sam si tako poslozio plan, mat dijelove sam rijesio, sad idem na body color dijelove, i onih par alclada sta ce bit. zakrpo sam rupu za regu na prednjem bumperu, bice dobro, treba to jos proci sve sa 1500 pa kontrolni primer stavit.
dobar ritam imam, nadam se da ce me ove gore spomenute kozmicke sile ostavit jos neko vrijeme na miru da napravim sto vise

Low: poruka promijenjena dana: Pon Lis 03, 2011 11:14 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
to-mek

Član od: 21 Ožu 2008
Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje
PorukaUpisano: Pon Lis 03, 2011 8:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepo, koju mat crnu koristiš? Meni se događa da bez obzira na to koliko boja bila suha, akrilna ili uljana uvijek mi se vide tragovi od primanja dijelova. Vjerojatno zato jer je boja hrapava pa ju sa prstom lagano "pobrusim". I da li onaj Loctite Super Attak stvarno ne ostavlja bijele tragove, jer UHU Strong & Safe ostavlja makar ne bi smio.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Low
Gazda
PorukaUpisano: Pon Lis 03, 2011 11:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

taj loctite super attak provjereno ne ostavlja tragove (ako ga ne naneses previse). i to pripazi, nije isti loctite od 3 grama i 2 grama. kupi onaj od 3 grama, bolji je. imas i likvid i gel
mat crna - tamija TS mat black. tragovi od primanja ostaju samo ako masnim prstima primis dio, nikad vise nebu bio mat. dok god pazis na to, nikakve otiske nebus prenio na ts mat crnu

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Uto Lis 04, 2011 8:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Low Napisao/la:
nije neki abdejt, al covjeka veseli...

Malim koracima do cilja Wink Lepo su ispali ti crni delovi, sad samo gas dalje Wink
Natrag na vrh
Low
Gazda
PorukaUpisano: Čet Velj 02, 2012 9:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dosta mi je tudjih abdejtova. pa sam napravio jedan svoj Very Happy
da ne ispadne da nista ne radim.
boja. nakon godinu dana. jako zadovoljan Very Happy

i mali fotoseshn sa shmeegyjevom impalom, jos veca zver od chargera Very Happy

dobre su ove zero boje i kad su mat, ali kad dodje lak na njih..... Shocked Very Happy

Član od: 13 Pro 2009
Mjesto: zagorje zeleno
PorukaUpisano: Čet Velj 02, 2012 11:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Low Napisao/la:

dobre su ove zero boje i kad su mat, ali kad dodje lak na njih..... Shocked Very Happy

Jedini problem kod tih boja je da ih puno ostane nakon sto napravis maketu.
Sad
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naprijed
Stranica 1/6

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma