Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| fkova
 | | Član od: 24 Tra 2010 | | Poruke: 186 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jolly Rogers
 | | Član od: 04 Sij 2011 | | Poruke: 368 | | Mjesto: Karlovac |
|
Upisano: Ned Ruj 25, 2011 3:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala svima na pohvalama.
@ Franc
Marina je poljske proizvodnje, a Tamiya je neka mjesavina svega i svacega.
Dodani su Voyager setovi (T-55A i blatobrani), Friul gusjenice, RB Browning i D-10T cijev koji su iskoristeni 99% kao zamjena postojecih dijelova.
Ostalo je neka samogradnja, jer nekih stvari nema u maketi,a ni u ostalim setovima. Naj vise promjena je bilo na zadnjem dijelu; Okernuti poklopci, dodane brtve i panti, prepravljene mrezice (dodani oni kvadratni dijelovi), napravlejeni neki novi poklopci i cepovi.... vise ces vidjeti na ovim fotkama
Promjenjen raspored drzaca/kuka, dodani varovi, reflektor iza otvora zapovjednika, dodana veliki drzac u dnu kupole, napravljen otvor ventilatora na desnoj strani....
Dodane neke kutije za alat, drzaci rezervnih clanaka odotraga, dodan SGMT..., to ti je ovak ugrubo kaj se mogu na bzinu sjetiti, ak ti treba sta preciznije javi.
@CCCP
Ciping je klasika; tanki kist, posvjetljena (dosta) osnovna boja i u sredinu sa nekom smedom, rust, ili nekaj slicno
@ Canadair
Ispod cerade nije DSK, Marina je imala Browning (RB cijev i detalji, a ostatak je od nekog Shermana)
@Klodovik
Most, Turanj, asfalt..., tko, ja...  _________________ Govori tiho i nosi štap sa sobom
MK GRUNF |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1722 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Uto Ruj 27, 2011 9:04 am Naslov poruke: |
|
|
Vrhunski rad!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Ruj 27, 2011 10:45 am Naslov poruke: |
|
|
Maketu vidio uživo i stvarno je savršenstvo.
Jedino mi jedna stvar nije jasna:
Koja je poanta u stavljanju aftermarket Browninga i pokrivanju istog ceradom?
Mislim, ono... ako se već stavlja cerada ispod nje je komotno mogao bit komad sprua ili čačkalica, a Browning je mogao bit upotrebljen na nekoj maketi na kojoj će se vidjeti.
Ja tako nekako rezoniram, al ja sam ionako star i lijen.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
 | | Član od: 13 Tra 2007 | | Poruke: 1825 | | Mjesto: Hirvatistan |
|
Upisano: Uto Ruj 27, 2011 11:20 am Naslov poruke: |
|
|
Izgleda fenomenalno. I na slikama, a i uživo...
Borise, ali ako staviš komad sprua pod ceradu, onda znaš da to nije to...  _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
3D Glasses for 3D Prints...
Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Uto Ruj 27, 2011 12:32 pm Naslov poruke: |
|
|
| Thundercat Napisao/la: |
Borise, ali ako staviš komad sprua pod ceradu, onda znaš da to nije to...  |
Pa isto tako znam i da je maketa iznutra prazna, nema motora, nema sjedala, nema prijenosa... nema ničega. Ako mi je bitno samo ono što se vidi, onda ispod cerade mogu stavit bilo što, a ako mi je bitno i ono što se ne vidi onda bi me prazna unutrašnjost makete jednako smetala kao i komad sprua ispod cerade.
Nije stvar u tome što je ispod cerade, nego zašto cerada na komad odličnog aftermarketa. OK, na fotki je Browning pokriven ceradom ali nije bio pokriven stalno... ne bi bila greška ostavit ga otkrivenog.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ruj 27, 2011 1:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Izvanredna maketa.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jolly Rogers
|
Upisano: Uto Ruj 27, 2011 3:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: |
Jedino mi jedna stvar nije jasna:
Koja je poanta u stavljanju aftermarket Browninga i pokrivanju istog ceradom?
|
To sa Browningom je tak ispalo jer u prvotnom planu nije trebao biti pokriven. Kupio sam ga isto kao i ostatak dijelova koji mogu "popraviti" neke propuste. Kasnije sam na svim fotkama koje sam vidio uocio da je browning otkriven kad nekoga ima na/u tenku, posto nisam mislio otvarati poklopce i stavljati posadu prebacio sam ceradu preko browninga. Kako i sam kazes u drugom postu ne bi bila greska ostaviti ga i otkrivenog, ali ja sam se ipak odlucio da prebacim ceradu, a nije mi se trazilo neki drugi za zamjenu.
Napravljeno je tako kako je i nemam namjeru sad to skidati i stavljati nesto drugo pod ceradu da bi spasio 20kn kolko kosta browning. _________________ Govori tiho i nosi štap sa sobom
MK GRUNF |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zond
 | | Član od: 25 Sij 2009 | | Poruke: 429 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ruj 27, 2011 3:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Pohvala za konačni rezultat. Na žalost, samo sam ga na kratko uspio pogledati na CK.
Koje su boje korištene? Da li je tenk zadržao SMB kao osnovnu boju ili je preko nje prebačena neka nova zelena pa onda još ove fleke od crne i crvenosmeđe boje? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Uto Ruj 27, 2011 5:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| Jolly Rogers Napisao/la: |
Napravljeno je tako kako je i nemam namjeru sad to skidati i stavljati nesto drugo pod ceradu da bi spasio 20kn kolko kosta browning. |
Pa naravno da nećeš, ja sam to samo onako pitao. Maketa je stvarno 1. klasa.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jolly Rogers
|
Upisano: Uto Ruj 27, 2011 7:27 pm Naslov poruke: |
|
|
| Zond Napisao/la: |
Koje su boje korištene? Da li je tenk zadržao SMB kao osnovnu boju ili je preko nje prebačena neka nova zelena pa onda još ove fleke od crne i crvenosmeđe boje? |
Osnovna je SMB, fleke su tamno zelene i smede, iako na fotkama ove zelene fleke izgledaju dosta tamno samo su crte crne.
Osnovna boja je Revell 362, fleke su Gunze 7 i 73, a crte 12. _________________ Govori tiho i nosi štap sa sobom
MK GRUNF |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|