Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| U-48
 | | Član od: 01 Tra 2010 | | Poruke: 39 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Sri Tra 14, 2010 11:43 pm Naslov poruke: |
|
|
http://www.craigcentral.com/models/ab.asp
evo za izbor airbrush-a meni je ovo vec sve poznato citajuci nas fini forum i jedina stvar je LOVA koliko para tolko muzike a vidim da vecina koristi Badger Omni 4000 pa kad budem ulago' ulozim u njega, BTW link prica za sebe
OMNI 4000 http://www.jacquescoulombe.com/OMNI%204000.htm _________________ Die Stunde hat geschalgen Britanniens Macht vergeht Durch U-Bootmanner kuhnheit Grossdeutsches Starke lebt ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzer1
 | | Član od: 18 Velj 2010 | | Poruke: 23 | | Mjesto: Sjever |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mirko S. Zlikovski
 | | Član od: 25 Ožu 2008 | | Poruke: 422 | |
|
Upisano: Čet Lis 06, 2011 8:50 am Naslov poruke: |
|
|
1. stvar: Sto mislis koliko dug ce biti orgazam tete na carini kad otvori paket s tim tvojim AB-om i kompresorom? Platit ces jos 200-ak kn davanja drzavi kad ona obavi svoje.
2. AB u kompletima za koje si dao linkove je kopija Iwate HP-C (koji imam i relativno sam zadovoljan njime) i po ebayu ima takvih pocevsi od 20 US$. Da li ovaj kompresor vrijedi preostalih 30-40 US$ ne znam i za svoju lovu i rizik carine ne bih ni pokusavao saznati. A to je zato sto se radi o nekom jeftilen plasticnjaku, koji nema nikakav spremnik, i cak ako i moze odrzavati tlak bez pulsiranja i raditi zadovoljavajuce, u sto duboko sumnjam, pitanje je koliko dugo ce takav plasticnjak raditi.
Moj savjet je - uzmi Vedu ili neku kopiju Iwate s ebaya (za max. 40 US$), a kompresor ili napravi sam od friziderskog ili onog iz Bauhausa/Metroa i nekog spremnika, npr. vatrogasnog aparata. (osobno imam skrpano rjesenje od friziderskog i Revellove boce komprimiranog zraka - teska improvizacija, ali radi, kostalo je nista, a uskoro namjeravam napraviti i upgrade bocom od vatrogasnog aparata). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| U-48
 | | Član od: 01 Tra 2010 | | Poruke: 39 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Čet Lis 06, 2011 10:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| Mirko S. Zlikovski Napisao/la: | 1. stvar: Sto mislis koliko dug ce biti orgazam tete na carini kad otvori paket s tim tvojim AB-om i kompresorom? Platit ces jos 200-ak kn davanja drzavi kad ona obavi svoje.
2. AB u kompletima za koje si dao linkove je kopija Iwate HP-C (koji imam i relativno sam zadovoljan njime) i po ebayu ima takvih pocevsi od 20 US$. Da li ovaj kompresor vrijedi preostalih 30-40 US$ ne znam i za svoju lovu i rizik carine ne bih ni pokusavao saznati. A to je zato sto se radi o nekom jeftilen plasticnjaku, koji nema nikakav spremnik, i cak ako i moze odrzavati tlak bez pulsiranja i raditi zadovoljavajuce, u sto duboko sumnjam, pitanje je koliko dugo ce takav plasticnjak raditi.
Moj savjet je - uzmi Vedu ili neku kopiju Iwate s ebaya (za max. 40 US$), a kompresor ili napravi sam od friziderskog ili onog iz Bauhausa/Metroa i nekog spremnika, npr. vatrogasnog aparata. (osobno imam skrpano rjesenje od friziderskog i Revellove boce komprimiranog zraka - teska improvizacija, ali radi, kostalo je nista, a uskoro namjeravam napraviti i upgrade bocom od vatrogasnog aparata). |
HAHAHAHAHAHH "Mirko S. Zlikovski"]1. stvar: Sto mislis koliko dug ce biti orgazam tete na carini kad otvori paket s tim tvojim AB-om i kompresorom? hahahah ahhahah ahhahahahahhahah sry moram. _________________ Die Stunde hat geschalgen Britanniens Macht vergeht Durch U-Bootmanner kuhnheit Grossdeutsches Starke lebt ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzer1
|
Upisano: Sub Lis 08, 2011 6:24 pm Naslov poruke: |
|
|
| Mirko S. Zlikovski Napisao/la: | 1. stvar: Sto mislis koliko dug ce biti orgazam tete na carini kad otvori paket s tim tvojim AB-om i kompresorom? Platit ces jos 200-ak kn davanja drzavi kad ona obavi svoje.
Hvala na mišljenju, no ne znam dal u ovoj preskupoj državi mogu nać jeftinije i bez tete koja svršava na carini. Kod nas se na maketama i opremi za maketarstvo perverzno skupo plaća...ne znam šta da radim...kako god da okrenem dobijem dojam da bez najmanje 1500 kn nema ni najosnovnijeg malo kvalitetnijeg pribora i to samo kompresor + airbrush...
Mozes mi dati link sa ebaya od onog na šta ciljaš da mi bude lakše ? neke primjere mi daj pa možda onda to naručim, nešto što smatraš relativno kvalitetnim ,a da nije prevelika para. A za kompresor se neću baš moći snać jer ja se ne razumijem u improvizacije iz raznih uredaja tipa frizider itd...tako da to mi uzaludno pricas, a niti nemam stare frizidere i slicne stvari. Dakle ostaje mi da kupim neki kompresor u dućanu. _________________ Panzer1 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzer1
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mirko S. Zlikovski
 | | Član od: 25 Ožu 2008 | | Poruke: 422 | |
|
Upisano: Sub Lis 08, 2011 8:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Pretrazi malo forum, kupivanje AB-a i kompresora i/ili samogradnja kompresora je tema koja se cesto javljala i javljat ce se i dalje.
AB koji si nasao na ovom hr webshopu je OK, ali takav se npr. na ebayu da naci za puno manje love. Veda je airbrush koji je mozda ponajbolji od ovih jeftinih kineza. Preporucio bih ti ga kao pocetniku, za nekoliko godina, kad postanes vjest u radu i budes si ga mogao priustiti, te kad Veda krepa, nabavi si neki visokokvalitetni AB od Iwate, Paaschea, Badgera i sl.
link za Vedu:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140339257692
Ovaj kompresor mi se ne cini OK (pazi, upozorenje da se nakon 30 min rada mora ostaviti da se ohladi!!!!). Revell je nedavno stavio na trziste takav mikro kompresor u kompletu s OK airbrushom. Pretpostavljam da Revell ne bi riskirao ugled s nekim smecem, tako da je taj valjda kvalitetniji, ali jos uvijek ne vjerujem kompresoru bez spremnika. Ako zelis pokusati, naruci ovo:
http://www.ebay.de/itm/39199-Airbrush-Basic-Set-Kompressor-Revell-NEU-/110745421666?pt=Modellbauwerkzeuge&hash=item19c8f10762 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1355 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sri Lis 12, 2011 10:29 pm Naslov poruke: |
|
|
evo danas u bauhausu naletija na ovo: meni izgleda dobro,kompresor je mal i kompaktan,AB ok (ne znam cemu sluzi oba brokva pored okidaca)
mislimo sam to kupit,cijena mi se cini vrlo povoljna,ali prije toga sam htio stavit slike na forum da vidin sta vi mislite o ovome,valja li sta i i splati li se kupovat? (cjena je 900kn)

na ovome fali trigger ali valjda imaju u skladistu jos ovakvis kompleta jer ovo je izlozbeni set.molio bih sta vise savjeta i odgovora sta prije da da znam ocu kupovat ili ne  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Lis 12, 2011 11:09 pm Naslov poruke: |
|
|
ovog od helkulesa sam i ja gledao, ima ga frend , isto clan foruma i kaze da je super, samo postoji problemcic, naime nema spremnik tako da dok farbas stalno radi pa se nakon odredenog vremena dosta zagrije, e sad ako moze pri takvoj temp radit kako spada ili ne, to neznam.
Inace bi i ja prodao svojeg i kupio takvog _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| scarabei
 | | Član od: 08 Pro 2009 | | Poruke: 465 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Lis 12, 2011 11:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja ga imam i kao sto sam rekao piletu, meni je dobar, samo sto pola sata radi a sat vremena se hladi. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|